Wpf, windows forms nebo win32 api? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Wpf, windows forms nebo win32 api? – C / C++ – Fórum – Programujte.comWpf, windows forms nebo win32 api? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Viktor Hustý
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravim.

poraťte prosím, v čom mám dělat aplikace.
co je lepší? formuláře windows, wpf, nebo win32 api?
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.99.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 9. 2012   #2
-
0
-

To musíš ještě říct jaké aplikace na jaký OS nebo zařízení chceš dělat. Třeba program do mrňavýho NECa neuděláš ani v jednom. A Win32 API můžeš vyloučit rovnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
ingiraxo+15
Grafoman
17. 9. 2012   #3
-
0
-

dneska se nejčastěji používájí 4 "jazyky" pro tvorbu okenních aplikací:

1) Window forms (C# / C++/CLI)
2) WPF (C# + XAML)
3) Java
4) C++/Qt (případně QML)

vše má nějaký +/-, ale podle mě je ze začátku rozhodně nejlehčí Window Forms na C#

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Viktor Hustý
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 9. 2012   #4
-
0
-

proč bych měl vyloučit Win32 api? myslel jsem si, že je univerzální a můžu v
tom dělat hry i normální aplikace?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.98.–
ingiraxo+15
Grafoman
17. 9. 2012   #5
-
0
-

je vidět, že si v tom nikdy nedělal ani to nezkoušel... primitivní okno s textem, tlacitkem je jeste ok celkem, ale neco  podobnýho, jak vidíš v jiných aplikacách neudelas nebo aspon ne jednoduchou a rychlou cestou, kor kdyz pro winapi není zadnej desinger

je to proste pomala a obtizna cesta a pokud nejsi expert, tak se vysledek ani trochu nebude blizit  jinym aplikacim :)

ale samozrejme pro hry zalozeny treba na directx (jako je dneska vetsina) je to delany pres winapi

krom toho neni problem, pouzivat winapi z jinyho jazyku

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 9. 2012   #6
-
+2
-
Zajímavé

Pokud chceš jít cestou WinAPI, tak samozřejmě můžeš a klidně ti budu nebo někdo jiný tu radit, jak dál a kde je chyba atd. Sám píšu vlastně skoro všechno velké ve WinAPI. Ve spojení s objekty a COM je to i rychlé na vývoj, ale na začátku to takové samozřejmě nebylo. Problém WinAPI je v tom, že je velmi obsáhlé, velmi členité a než se prokoušeš k nevygenerované aplikaci, co má něco dělat, tak to ze začátku trvá, ale je pravda, že v tom uděláš (skoro) všechno. Pokud máš dost času a trpělivosti, tak směle do WinAPI :)

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.208.–
Panda380
Duch
18. 9. 2012   #7
-
0
-

Jak říká liborb, Win32 API je sice pracnější, ale pak s tím jde udělat prakticky všechno a hlavně aplikace mohou být dost rychlé (neocenitelné u real-time aplikací). Časem si člověk vytvoří sadu svých knihoven které používá a ve výsledku to pak může být i snazší než obcházet chyby a problémy cizích knihoven. Vyžaduje to ale možná i roky zkušeností než se dostatečně pronikne do detailů API. Bohužel dnes se na kvalitu a rychlost aplikací moc nehledí a spíš má přednost rychlý vývoj v něčem s bohatými knihovnami.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.230.–
Porcepoque0
Newbie
18. 9. 2012   #8
-
0
-

Proč buttony ve winapi aplikaci vypadají něco jako ve windows 95? nešlo by nějak "modernizovat" styl aplikace winapi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.98.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 9. 2012   #9
-
0
-

Protože musíš říct, že chceš používat nové CommonControls. A řekne se to manifestem.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
blackman.ce0
Newbie
18. 9. 2012   #10
-
0
-

1) Stáhni si .manifest soubor http://www.uloz.to/xeGS68k/test-exe-manifest
2) Přejmenuj ho podle názvu tvojí aplikace (pro winapi.exe = winapi.exe.manifest)
3) Zkopíruj ho např. do složky nazevApp\nazevApp\Debug
4) Naimportuj existující manifest do Source Files (v Slolution Explorer)
5) Pokud to stále nefunguje, otevři manifest ve VS a lehce ho uprav (smaž mezeru) a znovu zkompiluj

Možná existuje i jednodušší řešení, ale tohle je jediný, který znam.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.138.–
yaqwsx+9
Posthunter
18. 9. 2012   #11
-
0
-

Nejjednodušší je přidat manifest do zdrojového kódu pomocí #pragma

#pragma comment(linker,"\"/manifestdependency:type='win32' \
	name='Microsoft.Windows.Common-Controls' version='6.0.0.0' \
	processorArchitecture='*' publicKeyToken='6595b64144ccf1df' language='*'\"")
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.58.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
18. 9. 2012   #12
-
0
-

Osobně používám v naprosté většině aplikací WinAPI s využitím ATL (předpokladem je že oužíváš MS Visual C++).

Radek Chalupa
- vývoj software na zakázku
- školení programování (C/C++, WinAPI, ATL, COM, ActiveX, C#, NET Framework, MFC)
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
ingiraxo+15
Grafoman
18. 9. 2012   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
19. 9. 2012   #14
-
0
-

rozhodně win forms WIN32API se dneska už skoro vůbec na nic nepoužívají zkus rozhodně .NET  

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.150.162.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 96 hostů

Podobná vlákna

Windows forms — založil Johnnny

C# Windows Forms kreslení — založil mstarman

Databáze s Windows Forms — založil Ant

V Monu najednou nefunguje Windows Forms — založil Matěj Andrle

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý