ListView aktivni Item a listovani – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

ListView aktivni Item a listovani – Delphi – Fórum – Programujte.comListView aktivni Item a listovani – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

dyžon0
Stálý člen
16. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravim,

Prosim Vase chytry hlavy o odpoved na dve otazky.

1. pri kliknuti do TreeView, se mi do ListView vypisou vsechny soubory .jpg ze slozky.
    prikazem ListView1.Selected:= ListView1.Items[0];  oznacim hned prvni soubor.   Sice se oznaci jako aktivni,ale ja bych potreboval,aby se stal aktivnim jako kdybych na nej klikl ,aby se mi rovnou nacetl do Image.
zkousel jsem ListView1.Selected.Focused; ,ale to taky nepomohlo.

2. chtel bych v ListView prochazet pomoci tlacitek (next/ previous) ,ale nevim, jak zjistim, kterej Item v ListView je zrovna vybranej, abych mohl napsat na udalost tlacitka:
ListView1.Selected:= ListView1.Items[+1]; ...  // tady nevim teda presnej zapis

stacil by i link , kde se to resi, ja nic nenasel .. :o(

dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
dyžon0
Stálý člen
16. 9. 2012   #2
-
0
-

tak bod1 uz mam.
je na to udalost OnSelectItem v ListView

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
17. 9. 2012   #3
-
0
-

Předpokládám, že máš zakázaný MultiSelect a pro lepší orientaci máš HideSelection nastavený na false.

Když si vybereš nějakou položku a zachytíš to přes OnSelectItem, tak si ulož její index do nějaké (třídní) proměnné - řekněme index. Kód pro posun na předchozí se tak sestává z kontroly, jestli náhodou nejsme na začátku ListView no a pokud ne, tak provedeme odvýběr stávající položky, posun indexu a výběr nové položky, něco jako:

if (index > 0) then begin
        ListView1.Items.Item[index].Selected := false;
        index := index - 1;
        ListView1.Items.Item[index].Selected := true;
end

a pro přechod na následující položku je to analogicky, jen se kontroluje druhá mez a index se inkrementuje, takže něco jako:

if (index < (ListView1.Items.Count - 1)) then begin
        ListView1.Items.Item[index].Selected := false;
        index := index + 1;
        ListView1.Items.Item[index].Selected := true;
end
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
dyžon0
Stálý člen
18. 9. 2012   #4
-
0
-

#3 liborb

jj, vcera jsem mlatil hlavou o stul az se mi tam rozlo a napsal jsem tohle:

procedure TForm1.SpeedButton13Click(Sender: TObject);
var a: integer;
begin
  a:= ListView1.Selected.Index;
  If a <> 0 then
  begin
  SpeedButton14.Visible:= True;
  ListView1.Selected:= Listview1.Items[a-1];
  end
  else
  SpeedButton13.Visible:= False;
end;

procedure TForm1.SpeedButton14Click(Sender: TObject);
var a: integer;
begin
  a:= ListView1.Selected.Index;
  If a <> ListView1.Items.Count -1 then
  begin
  SpeedButton13.Visible:= True;
  ListView1.Selected:= Listview1.Items[a+1];
  end
  else
  SpeedButton14.Visible:= False;
end;

zapomel jsem to sem strcit,omlouvam se.   je to v podstate to samy,jak pises,akorat jsem neprovedl ten odvyber.
je to nejak dulezity ??

presto dekuju

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 9. 2012   #5
-
0
-

Jestli to je důležitý? Je to prostě o tom, že se buď spolehneš, že se něco udělá za tebe nebo to uděláš sám a máš jistotu. Pokud ti to funguje i tak, tak to nejspíš důležité nebylo :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

ListView(Box) a jeho Item (Template) — založil VladislavK

C# item to list — založil Ritchie

Menu Item posunutí — založil LUK4S3K

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý