Win 32 API - Podokno – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Win 32 API - Podokno – C / C++ – Fórum – Programujte.comWin 32 API - Podokno – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

FanatiK0
Newbie
16. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý deň , učím sa teraz Windows API , ale nikde som sa nedočítal ako vytvorím "podokno" ...pre pochopenie mám hlavné okno programu , a spravím si button na ktorí keď kliknem vytvorí sa my nové okno v ktorom budú napr nastavenia ...skúšal som toto :

             case IDB_SETTINGS:                           
               HWND CreateWindowEx(
               DWORD WS_EX_TRANSPARENT,	
               LPCTSTR "Podokno",		
               LPCTSTR "Podokno",		
               DWORD WS_VISIBLE,		 
               int CW_USEDEFAULT,		 
               int CW_USEDEFAULT,	
               int 300,		
               int 400,	
               HWND NULL,		
               HMENU NULL,		
               HANDLE hInstance,
               LPVOID NULL,		
               );
             break;

Ale v treťom riadku vypíše chybu 

expected `,' or `...' before numeric constant 

Vlastne my to vypíše skoro pri všetkom , zmením napr . pozíciu kde sa má okno zobraziť , a aj tam my potom vyhodí tú chybu ...neviete kde môže byť problém ? :) za príp. pomoc ďakujem ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 9. 2012   #2
-
0
-

upřímně... ty se ještě divíš že ti to nefunguje? však píšeš jako parametry funkce "typ (mezera) hodnota" a ani napředáváš hodnotu do hWnd ale přímo do typu a ještě za posledním typem máš čárku (žeby neviditelný parametr?) :o)

PS: docela by mě zajímalo, jak si tvořil to hlavní okno =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
FanatiK0
Newbie
16. 9. 2012   #3
-
0
-

No API moc nerozumiem , takže my to nejak nedošlo ..:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
TheOndrap
~ Anonymní uživatel
305 příspěvků
16. 9. 2012   #4
-
0
-

?? A to je záležitost API ??

Přece (snad) v žádném programovacím jazyku se nevolá metoda/funknce tak jak si napsal ty! Btw koukni tady na programujte.com, je několik článků o používání WinAPI

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
FanatiK0
Newbie
16. 9. 2012   #5
-
0
-

jasne , všimol som si to až teraz , len som prečítal dnes už veľa článkov o win api , tak som zo všetkého domotaný ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 9. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé

koukam ze jen okopiroval odnekud prototyp CreateWindowEx....

prototyp je popis co funkce ocekava za parametry a co za typ vraci.. neni to "volani"

kdyz budes mit prototyp   int neco(char * blabla, int neco);  tak se to urcite nevola tim ze to obslehnes...

kdyz uz, tak treba   int navratova_hodnota = neco("retezec", 234) a tak podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Vítek
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
16. 9. 2012   #7
-
0
-

Jednodužší by bylo, kdyby sis vytvořil ve zdrojích novej dialog a ten potom otevřel. Takže něco jako
case IDB_SETTINGS:
      dlgResult = DialogBox(NULL, MAKEINTRESOURCE(IDD_DIALOG2), hwndDlg, (DLGPROC)DialogProc);

a uděláš si další proceduru pro tenhle dialog.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Win API — založil Midnight

Win 32 API — založil radvis

Win 32 api Dialogy — založil whysper

Win 32 api Dialogy — založil whysper

Klávesnice ve Win API — založil Adam Streck

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý