Převod dat na bajty a naopak – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převod dat na bajty a naopak – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřevod dat na bajty a naopak – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hunter240
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 9. 2012   #1
-
0
-

ahoj.

Když udělám toto:

int i;
char* c = (char*)&i;

se převede číslo na bajty (např. 97 na "a").

Ale jak to udělat naopak? Abych z řetězce deserializoval číslo (nebo nějakou složitou třídu)?
Nemůžu na to přijít. Děkuju za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.98.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
17. 9. 2012   #2
-
0
-

hm ? 

int x = (int&)*c;
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
vitamin+8
Grafoman
17. 9. 2012   #3
-
0
-

lepšie takto :)

char c[sizeof(int)];
int* i = (int*)c;
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
blackman.ce0
Newbie
17. 9. 2012   #4
-
0
-

To 97 je hodnota znaku 'a' v ASCII tabulce viz. http://www.asciitable.com/ Jinak opačně je to:

int znak = getch();
printf("%i", znak);
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.138.–
ondra.holub+1
Stálý člen
18. 9. 2012   #5
-
0
-

#1 hunter240
Ano, toto převede číslo na bajty. Ale nepočítal bych s tím, že je naprosto jisté, že se převede např. 97 na 'a'. Záleží totiž na tom, jak je číslo uloženo (endianita). Např. na SPARCu to vrátí znak číslo 0.

Pokud někomu připadá platforma SPARC příliš exotická, tak podobný problém může být např. i na ARMech. Každopádně předpoklady typu o tuto platformu se nemusím starat se mnohdy ukazují být chybné. Díky podobným předpokladům není Adobe pořád schopno vyprodukovat rozumně funkční flash pro 64-bitový linux. Nebo spousta programů nefunguje mezi různými verzemi Windows.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.138.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 79 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý