Práce s Comboboxem – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Práce s Comboboxem – .NET – Fórum – Programujte.comPráce s Comboboxem – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matesz0
Návštěvník
17. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, mám Combobox a tam mám hodnoty (např. 1 - 10) a chtěl bych se zeptat jak můžu to číslo dostat do proměný int cislo se kterým bych pak mohl pracovat (+,-,*,/,atd...)

a ještě jedna otázka, dá se nějak omezit počet znaků v textBoxu ? Třeba aby uživatel zadal 2 znaky a přeskočilo to automaticky do vedlejšího ?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
Reklama
Reklama
Řešení
ingiraxo+15
Grafoman
17. 9. 2012   #2
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

ComboBox ma normální vlastnost Text, stejně jako všechny ostatní komponenty, takže přes to můžeš získat text a ten si jen převést na číslo

stačí si odchytit změnu hodnoty ComboBoxu a jakmile budeš psát, tak si můžeš regulovat délku textu přes podmínku

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
matesz0
Návštěvník
18. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Takže nějak takhle ?  

int cislo = int.Parse(ComboBox1.Text)

A pak jsem nějak nepochopil to s tou délkou textu. Mám TextBox a potřebuju omezit počet znaků na 2 a jak tam budou ty dva znaky, aby to automaticky přeskočilo na další TextBox.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.108.–
ingiraxo+15
Grafoman
18. 9. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
matesz0
Návštěvník
18. 9. 2012   #5
-
0
-

Asi jsi to špatně pochopil. Ten maximální počet znaků nechci v ComboBoxu, ale v TextBoxu. Funguje to tam stejně ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.108.–
ingiraxo+15
Grafoman
18. 9. 2012   #6
-
0
-

aha, to jsem asi špatně přečet.. v TextBoxu to funguje stejně

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
matesz0
Návštěvník
18. 9. 2012   #7
-
0
-

Ok, Díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.108.108.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

ComboBox s ComboBoxem — založil Visual Basic - Excel CMB

Práce ve VB — založil Ata2

Prace — založil sullucie

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý