Prázdný Edit Box – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Prázdný Edit Box – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrázdný Edit Box – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Los Gigantos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

Používám C++ Builder 2010 a potřebuji, aby mi program, při spuštění s prázdnými edit boxy.napsal chybu. Něco ve smyslu "Nejprve zadej hodnoty". Při současném stavu mi to napíše "invalid floating point operation". Program spouštím na Button1click. 

Budu rád za každé nápady.  

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.84.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 Los Gigantos
rady? jako ze mas pouzit podminku jestli neni delka == 0?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Los Gigantos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
Ne, když je hodnota 0, jako číslo, tak je to ok, ale když je úplně prázdný, tak to napíše chybu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.84.–
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #4
-
0
-

DELKA textu == 0 ne text "0"

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #5
-
0
-

pripadne by mohlo fungovat i  text == ""

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Los Gigantos
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
18. 9. 2012   #6
-
0
-

Tu chybovou hlášku mi to vypíše, ale pořád tam skáče to "invalid floating point operation"

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.84.–
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #7
-
0
-

nic blizsiho? ani debug mod / krokovani nerekne co v kodu se tomu nelibi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
18. 9. 2012   #8
-
0
-

Ty tam máš asi někde převod toho textu na desetinné číslo, takže před něj dej podmínku jak ti radí KIIV. A místo hlášky, že to má vyplnit, to dej jenom do tooltipu, protože jinak se uživatel ukliká :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
hlucheucho+10
Posthunter
18. 9. 2012   #9
-
0
-

co tu vyjímku odchytnout a zpracovat v bloku try - catch?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 147 hostů

Podobná vlákna

Forum box — založil marioff

Combo box — založil Karya

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý