Matice/vektory – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Matice/vektory – C / C++ – Fórum – Programujte.comMatice/vektory – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravím dneska nám učitel vysvětloval matice a vektory každopádně udělal "čtyř" rozměrné pole:

1001
1111
1011
0010

což si myslím že je dvou rozměrné... a říkal že každý z  těch vektorů alias 1001,1111,1011,0010 jsou nějaké slova...

což je podle mě taky blbost protože každý znak má 8bitů = př: 10011110 = jedno písmeno takže už z principu 4bity nemůžou být jedno slovo...

Předem se omlouvám nevím do jaké kategorie to zařadit chtěl bych jen vědět jestli se mýlím nebo náš učitel na šifrování učí kraviny :) a sám nemá ponětí co dělá. Předem díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
18. 9. 2012   #2
-
0
-

nemůžeš brát všechno doslovně, ono je snadný se přeřeknout, když něco musíš opakovat několikrát denně/týdně :)

ty 4 spíš myslel matici o 4 vektorech, čili má 2 dimenze

a to druhý spíš myslel, že každý vektor má nějaké hodnoty/u né slova

a každým případě ses měl ozvat, že ti to není jasný a že nesouhlasíš :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
nevim nerad bych ho schazoval byla to jen myslenka a nemel jsem to nejak podlozene kazdopadne... 4 rozmerne pole to neni mohlo by byt maximalne linearni coz nerekl takze to neni 4 rozmerne pole a v tech  vektorech nejsou slova je mi jasne ze to rika asi casto ale zase se mi nelibi ze nas uci neco co neni pravda :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
ingiraxo+15
Grafoman
18. 9. 2012   #4
-
0
-

myslim, že si nebyl jedinej, koho to v tu chvíli napadlo... ja např. našeho učitele na c++ kolikrát opravoval, páč si stále nevim proč, pletl referenci a dereferenci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
no u nás je to tak že učitel napíše na tabuli ukázku ze zdrojového kódu v jazyce C a že neví že NOT se napíše 

NOT IF(A > B) ale if (A !> B) tak je už asi něco špatně a druhý den a zase mluví nesmysli viz matice

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
TheOndrap+2
Super člen
18. 9. 2012   #6
-
0
-

No já vám teda do toho nechci kecat, ale s těmi slovy to chápu tak, že vektor dlouhý 4 inty je reprezentován slovem(bitovým) délky 32.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.250.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Řešení
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #7
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#6 TheOndrap
http://jpeg.cz/images/2012/09/18/rvHOu.png

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #8
-
0
-

technicky vzato vektor o 4 prvcich je ctyr rozmerny... (urcuje posun od pocatku ve ctyrech smerech)

wtf is A !> B ?

na tabuli se obvykle pouziva spise "pseudo kod" ne ciste C ... je to jednodussi

slovo muze byt libovolne dlouhe.. obvykle se ale pouzival tento nazev pro 16bitove slovo (word) ... ale technicky vzato muze byt slovo i nibble, byte, ..., 32b, 64b... nekdy muze byt i slovo 7b a tak dale.. jde proste o pouziti (a v sifrovani nebo kompresi muze byt slovo klidne promenne delky)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #9
-
0
-

#8 KIIV

je rozdil mezi 4 rozmernym polem a 4 rozmernym linearnim...

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #10
-
0
-

a co ti brani se zeptat na ujasneni ? ucitel kouse? nebo te spoluzaci mlati za vyrusovani vyuky?

kdyz neco tvrdi, musi pro to mit bud vysvetleni nebo se spletl a opravi se

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
vitamin+8
Grafoman
18. 9. 2012   #11
-
0
-

Nabudúce sa opýtaj učiteľa ako to myslel. Podla odpovede zistíš či sa len pomýlil, alebo si to zle pochopil alebo je úplne mimo :)

Ja som mal na strednej učiteľku ktorá patrila do 3 sekcie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #12
-
0
-

#10 KIIV
to bys na mojí škole musel být občas by jsi se opravdu pobavil co vymýšlej za pasqil to už občas nemam chuť ani zvednout ruku a upozornit na to

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #13
-
0
-

#11 vitamin
já vše co řekl mám zapsané a všemu rozumim a proto mam "podklad" pro to abych mohl říkat že to nedává smysl :) kdybych to nechápal tak držím hubu a krok 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #14
-
0
-

#12 Atheo
ja sem i ucil. Splest se da vzdy, blbci mezi ucitelama sou taky, ale to uz je proste uroven skolstvi.. tak je nastavena, de dohajzlu a lidi co se ted uci kraviny je budou casem treba ucit jeste lepe....

ale furt ti nebrani se ucit sam a poradne... (ikdyz net je taky plnej pekelnejch kravin) - nebo zacni vyucovat taky :)) neni to zase takova sranda ... jeste kdyz mas min jak nektery uklizecky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Atheo+4
Stálý člen
18. 9. 2012   #15
-
0
-

#14 KIIV
to je fakt ... ja nerikam ze je spatne ze se ucitel nekdy splete.. ok stane se ale aby se spletl 3x za 2 hodiny :D to uz bylo na meme :P:D

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
KIIV+42
God of flame
18. 9. 2012   #16
-
0
-

tak se ptej.. treba si pak casem da i praci aby se na to poradne pripravil a snazil se premejslet nad tim co rekne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
reciproke0
Návštěvník
18. 9. 2012   #17
-
0
-

Závěr je tu jasný ptát se. Každopádně bych sem nemotal pole, prostě je to matice o rozmšrech 4x4. Ohledně slova, to se v šifrování běžně používá, takže to není slovo ve smyslu posloupnosti alfanumerických znaků..., ale 1 a 0. Stejně tak jako slovo slovo se v některých případech jako označní 16bitů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.208.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 117 hostů

Podobná vlákna

Vektory — založil Robo

Vektory — založil Markos

SDL_Surface* a vektory — založil Doomista

Uvolnění paměti / vektory — založil Ondřej

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý