Class extends JFrame - nefunguji gettry – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Class extends JFrame - nefunguji gettry – Java – Fórum – Programujte.comClass extends JFrame - nefunguji gettry – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
m
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
20. 9. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, snazim se udelat jednoduche kreslitko.

Trida imgPanel je potomkem tridy javax.swing.JPanel a prekryva metodu paintComponent:

package gui;

import java.awt.Color;
import java.awt.Graphics;
import java.awt.image.BufferedImage;
import javax.swing.JPanel;

public class imgPanel extends JPanel{

	private BufferedImage buffer;
	private int sirka;
	private int vyska;
	
	public imgPanel() {
		sirka = 200;
		vyska = 200;
		buffer = new BufferedImage(sirka, vyska, BufferedImage.TYPE_3BYTE_BGR);
	}

	@Override
	public void paintComponent(Graphics g) {
        prepareImage();
        g.drawImage(buffer, 0, 0, null);
        g.dispose();
    }
    private void prepareImage() {
        Graphics g = buffer.createGraphics();
        g.drawLine(5, 5, 20, 50);
        g.setColor(Color.BLUE);
        g.dispose();
    }
    
    public int getSirka() {
		return sirka;
	}    
    public void setSirka(int sirka) {
		this.sirka = sirka;
	}    
    public int getVyska() {
		return vyska;
	}    
    public void setVyska(int vyska) {
		this.vyska = vyska;
	}        
}

A trida Okno pak pomoci JPanelu z tridy imgOkno zobrazi jednoduche kreslitko:

package gui;

import java.awt.BorderLayout;
import java.awt.EventQueue;
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JPanel;
import javax.swing.border.EmptyBorder;

public class Okno extends JFrame {

	private JPanel contentPane;
	private JPanel abc;
	
	public static void main(String[] args) {
		EventQueue.invokeLater(new Runnable() {
			public void run() {
				try {
					Okno frame = new Okno();
					frame.setVisible(true);
				} catch (Exception e) {
					e.printStackTrace();
				}
			}
		});
	}

	public Okno() {
		setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
		setBounds(100, 100, 450, 300);
		contentPane = new JPanel();
		contentPane.setBorder(new EmptyBorder(5, 5, 5, 5));
		contentPane.setLayout(new BorderLayout(0, 0));
		setContentPane(contentPane);
		
		abc = new imgPanel();	
	/* System.out.println(abc.getVyska); */
		contentPane.add(abc, BorderLayout.CENTER);      
	}
}

Kdyz se ale snazim v tride Okno zavolat metodu tridy imgPanel getVyska(), tak program vzdy spadne pri kompilaci.

Nevite, cim to muze byt?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.89.146.–
Reklama
Reklama
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
21. 9. 2012   #2
-
0
-

Urobil si iba chybu pri inicializacii atributu abc.

mas: private JPanel abc;

ma byt: private imgPanel abc;

Preco? To, ze trieda imgPanel dedi od triedy JPanel znamena, ze moze vyuzit vsetku jej funkcionalitu, no naopak to neplati. Cize ked si zadefinoval, ze atribut abc bude typu JPanel, poskytol si jej funkcionalitu iba samotneho JPanelu a pozadovana metodka getVyska() je v oddedenej triede imgPanel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 51 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý