Jquery v jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jquery v jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJquery v jquery – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
tribalcz0
Super člen
20. 9. 2012   #1
-
0
-

Omlpouvam se krkolomný nadpis ale nic lepsiho me nenapadlo mam problem pouzivam dinamicke nacitani stranek ktere funguje perfektne ale ve chvili  kdy chci na webu pouzit dialog tak funguje jen kdyz div nasledneho dialogu umistim mimo div ktery vypisuje obsah

tady je kod pro dinamicke nacitani

$(document).ready(function() {
	$('#menu li a').click(function(){
		var obsah = $(this).attr('href')+' #obsah';
		$('#obsah').hide('fast',nacitiObsah);
		$('#loader').remove();
		$('#hlavni').append('<span id="loader">Načítam...</span>');
		$('#loader').fadeIn('normal');

		function nacitiObsah() {
			$('#obsah').load(obsah,'',pridejNovyObsah())
		}
		function pridejNovyObsah() {
			$('#obsah').show('normal',hideLoader());
		}
		function hideLoader() {
			$('#loader').fadeOut('normal');
		}

		return false;
	});
});

a obsah zobrazuji pomoci tohoto 

<div id="obsah></div>

a jde o to ze chci udrzet to ze se web d¨nebude nacitat vse bude probihat na pozadi proto sem zvolil dialog pro zobrazeni informacniho textu u formulare ktery se nachazi v souboru text.php a tento soubor se pomoci jquery zobrazuje v divu obsah ovsem dialog se nezobrazi ani za nic ale jakmile ho umistim mimo div obsah tak vse funguje tak jak ma jak dinamicke nacitani obsahu tak dialog

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
20. 9. 2012   #2
-
0
-

Mohl bys poslat, jak vypada ten dialog?

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
tribalcz0
Super člen
20. 9. 2012   #3
-
0
-

<script>$(function(){
$( "#info" ).click(function() {
     $( "#dialog" ).dialog();
     return false;
});
    

});</script><div id="dialog">
<p>obsah dialogu</p>
</div>
pro více informací <a rel="nofollow" href="#" id="info">>>klikněte zde<<</a>

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Řešení
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
20. 9. 2012   #4
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

No tak přepiš toto

$("#info").click(function() {
     $("#dialog").dialog();
     return false;
});

na toto

$("#info").live("click", function() {
     $("#dialog").dialog();
     return false;
});

a mělo by to fungovat.

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
tribalcz0
Super člen
20. 9. 2012   #5
-
0
-

jo facha to diky za pomoc jeste bych potreboval helpnout jak uprait tento kod aby za stejnych podmiek fungoval 

function smajlik(smajlik) {
document.forms.vzkaz.zprava.focus();
document.forms.vzkaz.zprava.value=
document.forms.vzkaz.zprava.value+smajlik
nahled();
}

function tagy(type,info) {
var nametag=window.prompt(info);
if(nametag != '' && nametag != null) {
document.forms.vzkaz.zprava.focus();
document.forms.vzkaz.zprava.value=
document.forms.vzkaz.zprava.value+'['+type+']'+nametag+'[/'+type+']'
nahled();
} else {
if(nametag == '' || nametag == null) {window.alert('Nebyl napsán text');}
}
}

function nahled() {
var tmp=document.forms.vzkaz.zprava.value;
while (tmp.indexOf(":-)") > 0) tmp=tmp.replace(":-)","\<img src=\"http://crazydog.cz/css/obr/smiles/1.gif\" alt=\"\"\ />");
while (tmp.indexOf(":-(") > 0) tmp=tmp.replace(":-(","\<img src=\"http://crazydog.cz/css/obr/smiles/2.gif\" alt=\"\"\ />");
while (tmp.indexOf(":-D") > 0) tmp=tmp.replace(":-D","\<img src=\"http://crazydog.cz/css/obr/smiles/4.gif\" alt=\"\"\ />");
while (tmp.indexOf(";-)") > 0) tmp=tmp.replace(";-)","\<img src=\"http://crazydog.cz/css/obr/smiles/5.gif\" alt=\"\"\ />");
while (tmp.indexOf('\n') > 0) tmp=tmp.replace("\n","\<br /\>");
while (tmp.indexOf('[b]') > 0) tmp=tmp.replace("[b]","\<b/\>");
while (tmp.indexOf('[/b]') > 0) tmp=tmp.replace("[/b]","\</b/\>");
while (tmp.indexOf('[i]') > 0) tmp=tmp.replace("[i]","\<i/\>");
while (tmp.indexOf('[/i]') > 0) tmp=tmp.replace("[/i]","\</i/\>");
while (tmp.indexOf('[s]') > 0) tmp=tmp.replace("[s]","\<s/\>");
while (tmp.indexOf('[/s]') > 0) tmp=tmp.replace("[/s]","\</s/\>");
document.getElementById("nahled").innerHTML=tmp;
}

jedna se o skript ktery ukazuje v divu jiz zformatovany text v realnem case

segment kodu s text

                <form id="form" name="vzkaz" method="post" action="#">
<textarea name="zprava" rows="5" id="text" onkeyup="javascript:nahled();"></textarea><br /><br />                    
                            
                
                <button type="submit" name="odeslat">Odeslat</button>
            </form><div id="nahled" style="border: 1px solid; padding: 5px;"></div>

areou a divem

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
20. 9. 2012   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
tribalcz0
Super člen
20. 9. 2012   #7
-
0
-

ok diky teprve zacinam sice pogramuji uz dlouho ale doted bez javacriptu jquery ci ajaxu javascript sem pouzival jen okrajove temer vubec vetsinou jen na modalni okna ale webu furt neco chybelo tak sem skusl tohle a zjistil sem ze to bylo presne ono a po tom cos em zjistil ze se da vytvrit ¨web temer jen s pomoci techto jazyku + php a xhtml samozrejme tak sem se to zacal ucit

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
20. 9. 2012   #8
-
0
-

#7 tribalcz
Pokud se chceš zabývat vývojem vyloženě JavaScript aplikací, tak je podle mě lepší framweork Google Closure nebo AngularJS (taky od Googlu), ale na tyhle základní věci je jQuery úplně postačující.

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

JQuery — založil janik366

JQuery UI — založil Yety

Script jquery — založil Paja2

Jquery odpočet — založil Jakuber

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý