Databáze více jak 255 znaků a vložení obrázku – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Databáze více jak 255 znaků a vložení obrázku – Delphi – Fórum – Programujte.comDatabáze více jak 255 znaků a vložení obrázku – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
20. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, zkoušim vytvořit databázi abych do pole mohl psát více jak 255 znaků a nevím jak na to..vytvořím novou table, typ paradox a nastavim file např na historie a type dám A ale size pak už jde nastavit jen na 255 znaků no..co mam dát do type aby to bylo neomezné?děkuju za odpovědi..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Reklama
Reklama
Vaizo0
Stálý člen
20. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 Fil
Zapomněl jsi napsat, kterou databázi používáš. MSSQL, MySQL, Postgre, Oracle, Firebird?

Větišnou stačí, když za typ napíšeš závorku a do ní specifikuješ maximální počet znaků nebo MAX.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.127.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
20. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 Vaizo
tak to jse omlouvám, ale sám to nevím jelikož jsem dělal v delphi ve škole jen kalkulačku,text editor, malování a s databází jsem se setkal až včera doma kvůli tomu že mam za úkol vytvořit jednoduchý prográmek s DB...V článku kde čerpám o DB nic nepíšou co je to..nejdřív vytvořim v DBE administrator v oknu new databaze alias necham standart do patch si uložim adresař uložim to vypnu a pak zapnu Database deskop dám file-new-table necham tam paradox 7 dam ok tam zadam do field name historie type dám A a když kliknu na size tak tam jse má zadat počet max znaků a nejvíc tam je 255 tak tam dam to číslo a dam save ass tam vyplnim nazev souboru, uložit jako typ dam Paradox*(db) a pak v delphi vytvořim komponenty propojim s tabulkou a jde to jen potřebuju aby prostě tam šlo více jak 255 znaků no

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
kuto0
Newbie
20. 9. 2012   #4
-
0
-

Dej tam typ Memo (M)

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.158.130.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
20. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 kuto
ok děkuju zkusim to, ještě bych měl prozbu jednu a pak už dám pokoj...pokud bych chtěl do db nahrát obrázek a pak ho v table či query přostě v té tabulce načíst jak by to mělo býti?

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
kuto0
Newbie
20. 9. 2012   #6
-
0
-

Paradox ma typ Graphic (G) nebo Ole (O). Jak s nima ale zachazet v Delphi ti nepovim.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.63.210.–
kuto0
Newbie
20. 9. 2012   #7
-
0
-

A nebo se to da udelat tak, ze se obrazek ulozi k aplikaci a do tabulky das jen jeho nazev a otevres ho normalne z adresare kde je ulozenej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.63.210.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
20. 9. 2012   #8
-
0
-

#7 kuto
To mě taky napadlo tak jsem to dělal v php..zkusim to děkuju za odpovědi a omlouvám se za váš zkrácenej čas semnou..

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
21. 9. 2012   #9
-
0
-

Tak s tim memo mam nadále problém zadal jsem typ Memo (M) a do tabulky nejde zapisovat kde mam typ memo..všude jinde de :( v delphi se k tabulce připojuju a vykresluju jí..DBGrid, DBNavigator, Table, DataSource...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
dyžon0
Stálý člen
21. 9. 2012   #10
-
0
-

Mam v tabulce taky Memo (M)  ,.. 
predpokladam, ze jsi hodnotu (M), kdyz jsi vytvarel tabulku nastavil treba na 10 ..  je to v Megabytech.
Jinak pro zapis do nej pouzivam komponentu DBMemo a vsechno funguje jak ma ..
zkus jeste zkontrolovat, jestli mas vsechno spravne propojeny a nastaveny ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
21. 9. 2012   #11
-
0
-

no furt mi to dělá, a s tim DBMemo nevim jak to propojit...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
21. 9. 2012   #12
-
0
-

   

dodávám obrázek jak to mám, jak je tam v závorce (memo) tak tam to už bylo při načtení ten text a nejde přepsat v te tabulce ostatní de.. rad bych to stihl udělat než mi daj ve škole za 5

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
21. 9. 2012   #13
-
0
-

Tak jsem si jstim trochu hral již vim jak propojit DBMemo s databazí vše Funguje jak má prozatim je to vše toto téma LOCK děkuju všem přítomným za rady :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

Vložení více údajů do databáze — založil Anonymní uživatel

Vložení obrázku — založil Martin

Vložení do databáze — založil LUK4S

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý