Skype - tlačítko ''Odeslat zprávu'' – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Skype - tlačítko ''Odeslat zprávu'' – C / C++ – Fórum – Programujte.comSkype - tlačítko ''Odeslat zprávu'' – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Jurda_I0
Newbie
20. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, při vytváření programu, který přes program Skype odešle zprávu, se mi vyskytla potíž, a to ta, že nemohu zjistit handle tlačítka ''Odeslat zprávu''(potřebuji ho, abych mohl pomocí funkce BM_CLICK zprávu odeslat).

S najitím okna pro editaci textu a vložením textu problém nemám...(Handle oken jsem dohledal pomocí programu Spy++)                                                                        

                                                                                                              Předem děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.173.–
CZechBoY+4
Věrný člen
20. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 Jurda_I
zkus IuSpy, ten umí i Highlight

já jsem teda to tlačítko nenašel, ale je pravda že jsem nehledal kde by to mohlo být schované

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.108.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
21. 9. 2012   #3
-
0
-

Tlačítko odeslat zprávu totiž není tlačítko (okno). Je to jenom bitmapa. Letmo jsem prošel výpis ze Spy++ a vypadá to, že při stisku tlačítka Odeslat nebo při stisku Enter v editačním poli se pošle jedna stejná zpráva, a to WM_USER + 74 (s vyplněným wParam a lParam. Možná by stačilo poslat do toho editačního okna po nastavení textu ještě simulaci stisku klávesy Enter.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Jurda_I0
Newbie
21. 9. 2012   #4
-
0
-

   

Mockrát děkuji za návrhy, nakonec jsem to vyřešil pomocí příkazu :
PostMessage(Handle okna, WM_KEYDOWN, VK_RETURN, NULL);   

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.70.173.–
Root
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
23. 9. 2012   #5
-
0
-

Ak sa môžem spýtať . Som začiatočník vo windows api . Veľmi ma zaujala táto diskusia , keďže som o ničom podobnom nevedel (posielanie správ...)

Takže sa vlastne chcem spýtať ako to vlastne funguje , pomocou nejakého programu (pr. Spy++) si nájdem handle "prvku" ktorému chcem poslať správu a potom stačí už iba príkaz SendMessage( handle prvku, identifikátor správy, wParam,lParam); ...? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 9. 2012   #6
-
0
-

To musíš být velmi velký začátečník :) neb zprávy jsou ve WinAPI základ. Každá (okenní) aplikace má svojí frontu zpráv, které přijímá ve svojí smyčce zpráv a zpracovává ve WndProc. Cokoliv se stane, tak si o tom informován ve své aplikaci zprávou (pohyb myši, stisk tlačítka, minimalizace okna ... prostě všechno). Tudíž ano stačí znát handle okna (HWND) a můžeš posláním odpovídajících zpráv aplikaci namluvit ledacos, třeba jako tady v tom případě si Skype myslí, že do něj někdo píše text a nakonec stiskne Enter.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.209.–
Root
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
23. 9. 2012   #7
-
0
-

Získal som si handle okna , pomocou Spy++. Hodil som ho do správy SendMessage( 00020392, identifikátor správy, wParam,lParam); ale vypíše my to chybu . 

invalid digit "9" in octal constant

Tak ako sa to teda používa ? Tuším že je to hexadecimálne číslo a treba ho konvertovať do decimálneho ...alebo sa mýlim ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
vitamin+8
Grafoman
23. 9. 2012   #8
-
0
-

Akonáhle celé číslo začína na 0 tak nie je načítané ako dekadické. Ak má prefix 0 tak je v osmičkovej sústave, ak má prefix 0x alebo 0X tak je v šestnástkovej. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
23. 9. 2012   #9
-
0
-

Spy++ to dává v hexu, takže to bude SendMessage((HWND)0x00020392, ...

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.217.–
Root
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
23. 9. 2012   #10
-
0
-

Ďakujem obom , funguje :) ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.226.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý