Změna portu v programu?? – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Změna portu v programu?? – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comZměna portu v programu?? – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
jirkaj40
Newbie
20. 9. 2012   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
20. 9. 2012   #2
-
0
-

Je to připojený na IIC a ten je u ATMEGA8 jeden, takže port změnit nelze. Jedině, že by jsi na jiných portech emuloval IIC softwarově, což je pracné a zbytečné.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
jirkaj4
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
21. 9. 2012   #3
-
0
-

#1 jirkaj4
Tak jsem tady z5. Našel jsem na internetu zajímavý příklad programu, ale nějak nemůžu přijít, jak ty jednotlivé funkce použít. Může mi někdo poradit? Třeba jak na tu sběrnici (I2C) poslat nějaký bajt? Nebo jak jí říct, že čtu?

http://codinglab.blogspot.cz/…banging.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
KIIV+42
God of flame
21. 9. 2012   #4
-
0
-

#3 jirkaj4
no zase todle je popsany v protokolu IIC (nekdy "zkracovany" na I2C (spravne I na druhou C)

zacina se pomoci podminky start, pak se posle slave adresa 7bitu a jeden bit zapis/cteni a otestuje se ACK ze zarizeni

pak se bud cte nebo zapisuje.. a zase zalezi na zarizeni ... vetsi eeprom muzou cekat ze prvni zapises dva bajty adresu a pak data... data se posilaj tak, ze posles 8bitu a otestujes ACK, a zapises dalsich 8b ... na konci hodis stop

nacitani je podobne akorat ACK generujes ty ne to zarizeni pokud chces dalsi byte.. NACK se dava kdyz nechces a pak stop

(nejak to strilim nazpamet tak sem se snad uplne nespletl)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
hlucheucho+10
Posthunter
21. 9. 2012   #5
-
0
-

Atmel tomu u svých MCU říká Two Wire Interface. Komunikace je dobře popsaná v datasheetu http://www.atmel.com/…/doc2486.pdf  strana 158. Je tam i popis užití s ukázkovým kódem v Assembleru a C na straně 168.

Když si hraješ s MCU, je dobré si přečíst jeho datasheet a Application Notes. U Atmelu je tam hodně informací a u AVR mají v Application Notes plno hotových řešení.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
hlucheucho+10
Posthunter
21. 9. 2012   #6
-
0
-

Pokud chceš vidět komunikaci s nějakými zařízeními, podívej se na datasheet AT24C08 (EEPROM) nebo na PCF8574 (8 bitů par. port). Nebo se můžeš inspirovat  http://www.atmel.com/Images/doc1981.pdf (Appl. Note AVR 155) dále i Appl. Notes AVR 311 a AVR 315. Možná tam toho mají víc.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.95.60.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý