Ukladani do db kdy nazev tabulky nalezi promenne – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ukladani do db kdy nazev tabulky nalezi promenne – PHP – Fórum – Programujte.comUkladani do db kdy nazev tabulky nalezi promenne – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tribalcz0
Super člen
21. 9. 2012   #1
-
0
-

ahoj snad muj nadpis vystihne muj problem tak k vecimam klasicky form a potrbuju data ukladat do jednotlivych tabulek v databazi k vyberu tabulky vyuzivam dropdown menua jde mi o to zda to takhle vubec jde provest

takze formular jedná se o formular pro upload basnicek

<form id="form" name="vzkaz" method="post" action="#">              
                
                <label>Jméno</label>
                <input type="text" name="name" id="name" />
                <label>Zařazení básničky</label> &nbsp;&nbsp;
                <select size="1" name´"zarazeni">
                	<option value="dobrou">Na dobrou noc</option>
                	<option value="rano">Na dobré ráno</option>
                	<option value="diky">Děkovací</option>
                	<option value="vyznani">Vyznání lásky</option>
                	<option value="odpust">Odpouštěcí</option>
                	<option value="stesk">styskání</option>
                </select>  <br /> <br />
                <label>Text básničky</label>
                <textarea name="zprava" rows="5" id="text" onkeyup="javascript:nahled();"></textarea><br /><br />                    
                            
                
                <button type="submit" name="odeslat>Odeslat</button> </form>

a script kterym bych chtel nahravat ve zjednodusene verzi bez zabezpeceni 

<?php
        include "auth/connect.php";// připojení k databázi
    
    if(isset($_POST['odeslat'])) {
        
        $zarazeni = $_POST['zarazeni'];
	$text = $_POST['text']
	$jmeno = $_POST['name']
    
        
        $sql= mysql_query("INSERT INTO $zarazeni VALUES ('','$jmeno','$text')") or die(mysql_error());
        echo"<div style='color:green;font-weight:bold;'>vaše básnička byla úspěšně přidána!</div>";
        }
    ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
21. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 tribalcz
A tohle ti nefunguje? Nebo jsi to už zkoušel a někde je chyba?

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
tribalcz0
Super člen
21. 9. 2012   #3
-
0
-

no uklada to pouze do prvni tabulky proto me zajimalo zda to vubec jde ale z tvoji odpovedi chapu ze je chyba nekde v kodu

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
21. 9. 2012   #4
-
0
-

#3 tribalcz
Jde to, ale rozhodně bych to takhle nedělal :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
tribalcz0
Super člen
21. 9. 2012   #5
-
0
-

a jak bys to udelal pokud chces zachovat jediny formular

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.20.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
21. 9. 2012   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 tribalcz
Já bych to nechal všechno v jedné tabulce.

Nevidím důvod, proč mít pro každou kategorii vlastní tabulku. Budeš s tím mít i jednodušší práci pro další funkce, třeba vyhledávání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
tribalcz
~ Anonymní uživatel
268 příspěvků
21. 9. 2012   #7
-
0
-

vyhledavani je taky duvod proc se vse bude ukladat do dvou tabulek do tabulky dle kategorie a obecne kde bude vse jde mi o to aby to melo nejakej rad a hlavne smysl nema cenu vytvaret web kde budou basnicky chaoticky jako vsude jinde basnicky sice budou jen jednou casti toho webu ale to neni duvod k neudelani prehledneho webu kde vse bude ve spravnych kategoriich

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.8.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
21. 9. 2012   #8
-
0
-

#7 tribalcz
To, že to budeš mít v jedné tabulce neznamená, že to nemůže být přehledně rozdělené podle kategorií. Jenom při vypisování vybereš tu správnou (...where kategorie=...). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
CZechBoY+4
Věrný člen
22. 9. 2012   #9
-
0
-

#7 tribalcz
tabulky v databázi nemají vliv na to, co uživatel uvidí na stránce přeci :)

teda pokud nesmažeš tu tabulku a uživatel uvidí jen chybu 

samozřejmě si udělej jednu tabulku na kategorie přímo nadefinované s různýma sloupcema (id, název, případně nadřazená kategorie, počet básniček, případně nějaké řazení)
pak si udělej tabulku na vlastní básničky (id, id kategorie, text básničky, nadpis básničky, id autora, případně čas vložení)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 22 hostů

Podobná vlákna

Ukladani do tabulky ... — založil dyžon

C# název proměnné — založil Andy

Dynamický název proměnné — založil JinDave

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý