Databáze datový typ Graphic nahrávání,zobrazení obrázků – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Databáze datový typ Graphic nahrávání,zobrazení obrázků – Delphi – Fórum – Programujte.comDatabáze datový typ Graphic nahrávání,zobrazení obrázků – Delphi – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
21. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, tak jsem tu zas. Doufám že už na posled, potřeboval bych pomoc ještě s nahráváním obrázků do DB a zobrazováním obrázků do DB, databáze je typu Paradox*(db)...V tabulce DB mam nastavený typ Graphic (G) a pokouším se to spojit v Delphi s komponentou DBImage(DBctrls) a nějak se nedaří. Přes co tedy a jak nahrát do DB obrázek a následovně jak ho zobrazit? Děkuju za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 Fil
Nebo pokud by měl někdo jiné řešení jak načítat ty obrázky např. že by se do DB uložil adresář zároveň s tim do adresáře obrázek následně by se načítal tak taky pište :( potřebuju jednoduché řešení prosim nezbejvá mi už moc dnů do odevzdání projektu ve škole a tohle je už jedinej zadrhel

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #3
-
0
-

Tak už mám nahrávání do DBImage ale nevím jak to uložit do tabulky :( co napsat do DBimage1.Picture.SaveToFile

procedure TForm1.DBImage1Click(Sender: TObject);
begin
if OpenPictureDialog1.Execute then
DBImage1.picture.LoadFromFile(OpenPictureDialog1.FileName);

DBImage1.Picture.SaveToFile(CO MAM NAPSAT SEM);
end;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
dyžon0
Stálý člen
22. 9. 2012   #4
-
0
-

teda ty se v tom ale patlas .. :o))   byl jsem na tom jeste nedavno stejne ...

resil jsem ukladani vizualu k zakazce a udelal jsem to takhle.
do adresare s .exe jsem pridal adresar vizualy, protoze jsem chtel mit vsechny obrazky,co jsem kdy priradil k zakazkam pekne pohromade. pak uz staci na udalost OnClick nejakyho Buttonu, v mym pripade Najit napsat toto:

procedure TForm2.BtNajitClick(Sender: TObject);
var novy,novacesta: string;
begin
  novy:= (DBEdit1.Text + '.jpg'); // v DBEdit1 je cislo zakazky
  novacesta:= ('c:\Program files\zakazky\vizualy\' + novy);  // Cesta k adresari s obrazkama
  OpenPictureDialog1.execute;
  Image1.Visible:= false;  // pridal jsem na formular Image a visible nastavil na false,je to jen prostrednik, asi to neni uplne spravna varianta,ale funguje.
  Image1.Picture.LoadFromFile(OpenPictureDialog1.FileName);
  Image1.Picture.SaveToFile(novacesta);
  DBEdit13.Text:= (novacesta); // tady tohle se ti potom ulozi do tabulky .. Typ A
  Form1.Image1.Picture.LoadFromFile(novacesta); Tady se konecne obrazek nacita ..
end;

snad ti to pomuze

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 dyžon
Děkuju, ale stejně to nějak nejde udělal jsem to nahraju do DB adresař obrazku,obrazek do adresaře, ale stejně se mi v Image nezobrazí

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
dyžon0
Stálý člen
22. 9. 2012   #6
-
0
-

#5 Fil
hele ja to mam na dvou formularich ..  na Form1 mam vsechno jako info a  Form2 oteviram jen kdyz chci pridat novej zaznam, nebo upravit stavajici.

zkontroluj si jeste v tabulce tu cestu, kam ukladas ty obrazky,jestli ji mas dobre zapsanou, a jestli ta cesta je vcetne platnyho souboru s priponou.

jinak ve Form1 pro zobrazeni dej do udalosti FormCreate  treba toto:

begin
  cesta:= DataSource1.Dataset.FieldByName('Vizual').asstring;
  If DataSource1.Dataset.FieldByName('Vizual').IsNull then
  begin
     Image1.Picture.Assign(Image16.Picture)    // Image16 jsem opet zneviditelnil a strcil jsem do nej defaultni obrazek s textem nahled neni k dispozici
  end
  else
  begin
     Image1.Picture.LoadFromFile(cesta);
  end
end;
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #7
-
0
-

#6 dyžon
Děkuji ti moc i když za to si moc nekoupíš. Fakt si mi pomohl od 5 ve škole, dík....ještě taková přiblblá otázka pokud ten zobrazovací kod dám v Table1 do udalosti After Scroll tak se mi ten obrázek bude pokud budu na řadku 1 (jedno v jakym koliv sloupci) zobrazovat pro ten danej řadek tedy 1 pokud najedu do 2 (jedno na jakej koliv sloupec) tak zas se načte obrazek z 2 řadku ne?:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
dyžon0
Stálý člen
22. 9. 2012   #8
-
0
-

#7 Fil
no DBGrid to ma prej nejak spatne polazeny ... teda aspon v Delphi7,
ja musel na formular vlozit ApplicationEvents a dopsat toto ..
dej to hned na zacatek kodu.

// pohyb koleckem mysi v DBGrid a ostatnich
procedure TForm1.ApplicationEvents1Message(var Msg: tagMSG;
  var Handled: Boolean);
  var
   i: SmallInt;
begin
   if Msg.message = WM_MOUSEWHEEL then
   begin
     Msg.message := WM_KEYDOWN;
     Msg.lParam := 0;
     i := HiWord(Msg.wParam) ;
     if i > 0 then
       Msg.wParam := VK_UP
     else
       Msg.wParam := VK_DOWN;

     Handled := False;
   end;
end;
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #9
-
0
-

No vložil jsem to do TTable -> událost after scroll..a funguje to :) tak jak bych potřeboval :)tak že dík a téma lock..:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Dátový typ — založil zonda

Datový typ — založil Rade.k

Špatný datový typ? — založil Díkydíky

Datový typ v tabulce — založil LiDr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý