Databáze datový typ Graphic nahrávání,zobrazení obrázků – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Databáze datový typ Graphic nahrávání,zobrazení obrázků – Delphi – Fórum – Programujte.comDatabáze datový typ Graphic nahrávání,zobrazení obrázků – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
21. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, tak jsem tu zas. Doufám že už na posled, potřeboval bych pomoc ještě s nahráváním obrázků do DB a zobrazováním obrázků do DB, databáze je typu Paradox*(db)...V tabulce DB mam nastavený typ Graphic (G) a pokouším se to spojit v Delphi s komponentou DBImage(DBctrls) a nějak se nedaří. Přes co tedy a jak nahrát do DB obrázek a následovně jak ho zobrazit? Děkuju za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #2
-
0
-

#1 Fil
Nebo pokud by měl někdo jiné řešení jak načítat ty obrázky např. že by se do DB uložil adresář zároveň s tim do adresáře obrázek následně by se načítal tak taky pište :( potřebuju jednoduché řešení prosim nezbejvá mi už moc dnů do odevzdání projektu ve škole a tohle je už jedinej zadrhel

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #3
-
0
-

Tak už mám nahrávání do DBImage ale nevím jak to uložit do tabulky :( co napsat do DBimage1.Picture.SaveToFile

procedure TForm1.DBImage1Click(Sender: TObject);
begin
if OpenPictureDialog1.Execute then
DBImage1.picture.LoadFromFile(OpenPictureDialog1.FileName);

DBImage1.Picture.SaveToFile(CO MAM NAPSAT SEM);
end;

end.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
dyžon0
Stálý člen
22. 9. 2012   #4
-
0
-

teda ty se v tom ale patlas .. :o))   byl jsem na tom jeste nedavno stejne ...

resil jsem ukladani vizualu k zakazce a udelal jsem to takhle.
do adresare s .exe jsem pridal adresar vizualy, protoze jsem chtel mit vsechny obrazky,co jsem kdy priradil k zakazkam pekne pohromade. pak uz staci na udalost OnClick nejakyho Buttonu, v mym pripade Najit napsat toto:

procedure TForm2.BtNajitClick(Sender: TObject);
var novy,novacesta: string;
begin
  novy:= (DBEdit1.Text + '.jpg'); // v DBEdit1 je cislo zakazky
  novacesta:= ('c:\Program files\zakazky\vizualy\' + novy);  // Cesta k adresari s obrazkama
  OpenPictureDialog1.execute;
  Image1.Visible:= false;  // pridal jsem na formular Image a visible nastavil na false,je to jen prostrednik, asi to neni uplne spravna varianta,ale funguje.
  Image1.Picture.LoadFromFile(OpenPictureDialog1.FileName);
  Image1.Picture.SaveToFile(novacesta);
  DBEdit13.Text:= (novacesta); // tady tohle se ti potom ulozi do tabulky .. Typ A
  Form1.Image1.Picture.LoadFromFile(novacesta); Tady se konecne obrazek nacita ..
end;

snad ti to pomuze

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 dyžon
Děkuju, ale stejně to nějak nejde udělal jsem to nahraju do DB adresař obrazku,obrazek do adresaře, ale stejně se mi v Image nezobrazí

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
dyžon0
Stálý člen
22. 9. 2012   #6
-
0
-

#5 Fil
hele ja to mam na dvou formularich ..  na Form1 mam vsechno jako info a  Form2 oteviram jen kdyz chci pridat novej zaznam, nebo upravit stavajici.

zkontroluj si jeste v tabulce tu cestu, kam ukladas ty obrazky,jestli ji mas dobre zapsanou, a jestli ta cesta je vcetne platnyho souboru s priponou.

jinak ve Form1 pro zobrazeni dej do udalosti FormCreate  treba toto:

begin
  cesta:= DataSource1.Dataset.FieldByName('Vizual').asstring;
  If DataSource1.Dataset.FieldByName('Vizual').IsNull then
  begin
     Image1.Picture.Assign(Image16.Picture)    // Image16 jsem opet zneviditelnil a strcil jsem do nej defaultni obrazek s textem nahled neni k dispozici
  end
  else
  begin
     Image1.Picture.LoadFromFile(cesta);
  end
end;
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #7
-
0
-

#6 dyžon
Děkuji ti moc i když za to si moc nekoupíš. Fakt si mi pomohl od 5 ve škole, dík....ještě taková přiblblá otázka pokud ten zobrazovací kod dám v Table1 do udalosti After Scroll tak se mi ten obrázek bude pokud budu na řadku 1 (jedno v jakym koliv sloupci) zobrazovat pro ten danej řadek tedy 1 pokud najedu do 2 (jedno na jakej koliv sloupec) tak zas se načte obrazek z 2 řadku ne?:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
dyžon0
Stálý člen
22. 9. 2012   #8
-
0
-

#7 Fil
no DBGrid to ma prej nejak spatne polazeny ... teda aspon v Delphi7,
ja musel na formular vlozit ApplicationEvents a dopsat toto ..
dej to hned na zacatek kodu.

// pohyb koleckem mysi v DBGrid a ostatnich
procedure TForm1.ApplicationEvents1Message(var Msg: tagMSG;
  var Handled: Boolean);
  var
   i: SmallInt;
begin
   if Msg.message = WM_MOUSEWHEEL then
   begin
     Msg.message := WM_KEYDOWN;
     Msg.lParam := 0;
     i := HiWord(Msg.wParam) ;
     if i > 0 then
       Msg.wParam := VK_UP
     else
       Msg.wParam := VK_DOWN;

     Handled := False;
   end;
end;
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Fil
~ Anonymní uživatel
38 příspěvků
22. 9. 2012   #9
-
0
-

No vložil jsem to do TTable -> událost after scroll..a funguje to :) tak jak bych potřeboval :)tak že dík a téma lock..:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Dátový typ — založil zonda

Datový typ — založil Rade.k

Špatný datový typ? — založil Díkydíky

Datový typ v tabulce — založil LiDr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý