Délka stisku tlačítka v C pro atmegu8 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Délka stisku tlačítka v C pro atmegu8 – C / C++ – Fórum – Programujte.comDélka stisku tlačítka v C pro atmegu8 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kuzzi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 9. 2012   #1
-
0
-

Ahojte. prosím měl bych jeden dotaz. Snažím se udělat program, který by reagoval na stisk tlačítka. A to tak, že bych rozlišoval dlouhý a krátký stisk. Ale nějak nevím jak na to. Mohl by mi někdo poradit?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
23. 9. 2012   #2
-
0
-

budes si pocitat jak dlouho si tlacitko drzel ? treba v milisekundach nebo nasobcich milisekund

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kuzzi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
No to je mi jasné, že musím v přerušení nějak načítat ten čas. Ale právě toto nějak nevím jak udělat. Nenašel by se nějaký příkládek?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
KIIV+42
God of flame
23. 9. 2012   #4
-
0
-

   

//no velice vykostenej prikladek:
unsigned char pocet = 0;
...
loop() {

  if ( (PINB & _BV(PB0)) == 0 ) { // active low
    if (pocet < 200) pocet++;
  } else {
    if ( pocet > 2 ) { // debounce
      if ( pocet < 150) { // short press
        akce1();
      } else { // long press (more than 5ms*150 => 750ms)
        akce2();
      }
    }
    pocet=0; // reset
  }

  delay(5); // sleep 5 miliseconds
}

akorat se akce provede az po pusteni tlacitka...

a loop je jen pseudo kod pro nejake spousteni periodicky.. da se to klidne spoustet pomoci preruseni

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Kuzzi
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
23. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
jjasné. Z tohoto to dám už asi do kupy. Dík moc za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.182.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 74 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý