''syntax error on token ''else'' delete this token'' – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

''syntax error on token ''else'' delete this token'' – Java – Fórum – Programujte.com''syntax error on token ''else'' delete this token'' – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
eloraj
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 9. 2012   #1
-
0
-

Ahoj lidi mám menší problém.. začínám s Javou a když říkám začínám myslím tím začínám.. jsem opravdu v začátcích a objevil se tu menší problém zkouším si tu tak metodu If/else a zkouším udělat to jestli se čísla rovnají,ale je zde menší problém když začnu psát metodu else vyhodí to error viz. nadpis.

 Zde je ten kod nevím co s tím přesně. Díky zatím

public class zkouska {

	/**
	 * @param args
	 */
	public static void main(String[] args) {
	  int promena = 30;
	  int promena2 = 25;
	  
	  if(promena < promena2);
	    System.out.println("Cisla se rovnaji");
	}  else {
		System.out.println("Cisla se nerovnaji");
	

	}
	

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.16.121.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
24. 9. 2012   #2
-
0
-

mas zasadni problem v pochopeni pojmu Blok kodu...

if taky neni metoda -- to je proste prikaz vetveni

a kdyz za ifem mas strednik, tak tim rikas ze nic nedela.. a kdyz neni za tim strednikem pak nejblizsi akce else, tak ani else nechces...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
eloraj
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 9. 2012   #3
-
0
-

Ok ok..
Problem v pochopení blok kodu ? je v tom tedy určitý system tipuji.. zkoušel jsem to najít,ale zatím nic..

s tím IF ok moje chyba špatně jsem pochopil

Ano,ale proč se teda píše středník za voláním ? myslím tím System.out.println("xxxx") ? takže tedy toto nic nedělá ? nebo to vlastně jen ukončuje ten usek mezi tím kodem ? takže tento System.out.println("xxxx") je jeden usek s jedním příkazem ?. Aha takže co mám teda dělat ? aby mi to nevyhodilo tento jakýsi error který je v nadpisu ?..

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.16.121.–
KIIV+42
God of flame
24. 9. 2012   #4
-
0
-

stredniky se delaji protoze je pak jednodussi parsovani kodu... (to se te z hlediska programatora moc netyka)

nicmene blok kodu se pouziva tam, kde neco ocekava jen jeden prikaz .. coz je zrovna if

if (podminka) prikaz(); else prikaz2();

nicmene pokud potrebujes prikazu vice, tak nezbyva nic jineho nez pouzit blok:

if (podminka) {

  prikaz1();

  prikaz2();

  ...

} else {

...

}

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
eloraj
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 9. 2012   #5
-
0
-

Aha jasně.. :) už jsem to zřejmě pochopil

napsal jsem to takto a už to jde :) 

public class zkouska {


	public static void main(String[] args) {
	  
		  int promena = 30;
	      int promena2 = 30;
	      
	      if(promena == promena2) {
	
		  System.out.println("Cisla se rovnaji");

	      } else {
	
		  System.out.println("Cisla se nerovnaji");
	      }
	}
	
	      
}

Jen mám ještě dotaz..ohledně Debugu.. co vlastně dělá tlačítko debug ? (eclipse).. protože když dám debug tak to vypíše nějáký text a aby se ''aplikace'' správně spustila musím dát Run..

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.16.121.–
KIIV+42
God of flame
24. 9. 2012   #6
-
0
-

debug je pro ladeni programu.. muzes si nastavit takzvany breakpointy (mista kde se zastavi vykonavani kodu) a pak hodit run ... nebo muzes krokovat program - zastavi se po kazdem prikazu co se vykona ...

pak vidis kudy to jde, co se vykonava a kdyz si nastavis  watches (sledovane promenne) tak i uvidis co v nich prave je

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
eloraj
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
24. 9. 2012   #7
-
0
-

Jo dobře :).. Moc díky za všechny ty nervy semnou.
Kdyby něco zase bylo za problém snad se budu moct ozvat zase :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.16.121.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
25. 9. 2012   #8
-
0
-

#4 KIIV

Male rypnutie, "stredniky se delaji protoze je pak jednodussi parsovani kodu... (to se te z hlediska programatora moc netyka)" toto tvrdenie je trochu divne ;) strednik, v nasej reci bodkociarka ;) ukoncuje prikaz, takze z hladiska programatora dolezita vec, nasledujuci ked bez ;  v zivote neskompilujes ;)

public class zkouska {
    public static void main(String[] args) {
	  
        int promena = 30
	int promena2 = 30
      
        if(promena == promena2) {	
            System.out.println("Cisla se rovnaji")
        } else {
           System.out.println("Cisla se nerovnaji")
        }
    }	      
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
KIIV+42
God of flame
25. 9. 2012   #9
-
0
-

je to jednodussi pro rozpoznani konce prikazu z hlediska parseru a syntakticke analyzy... takhle nejak sem to myslel .. proste ne z pohledu programatora co v tom jazyce programuje ale ten kdo ho programuje (a tadle syntaxe vznikala nekdy v 70letech spolecne s C)

Problemy sou pak kdyz to nekdo nepochopi a zacne delat stredniky uplne vsude...

for (i=0; i<100; i++);

   prikaz();

if (...);

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Token gen — založil David299

Dekodovanie token? — založil soso8782

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý