Ako na JSP bez Frameworku – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Ako na JSP bez Frameworku – Java – Fórum – Programujte.comAko na JSP bez Frameworku – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
vlado09910
Návštěvník
25. 9. 2012   #1
-
0
-

Ahojte, robim jednu skor prezentacnu stranku na firemny web a urobil som to nasledovnym sposobom: do klasickeho html som len popridaval skriptlety ktore zacinaju napr. <% Data d = new Data(); d.setName(name); %> napriklad... ale kvoli istym chybam (nemoznost takto volat nestaticke metody a pod) to musim trochu prerobit... No a vygooglil som , ze to nemam robit cez tie scriptlety ale cely java kod mat v nejakom servlete a volat to cez tag libs :-) s tym som sa este nestretol.. Tak ak s tym niekto robil/robi, mozte mi v kratkosti popisat co sa za tym skryva?  + nejaky jednoduchy priklad na sposob toho co som vyssie popisal.. Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
Reklama
Reklama
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
27. 9. 2012   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
vlado09910
Návštěvník
27. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 Dano
Dik.. vyskusal som to...podla toho prikladu to ani nevyzera nejak zlozite..

Mozem sa este spytat, ak s tym pracujete, ktory framework je nejjednoduchsi pre zaciatocnika? JSF, Struts, Hibernate...

Ponuka mi to Netbeans pri vytvarani webovej aplikacie..

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.245.193.–
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
28. 9. 2012   #4
-
0
-

Zalezi od toho co chces robit.

Predpokladajme, ze chces robit klasicku webovu aplikaciu, ktora komunikuje s DB.

V prvom rade, ak nevies maven, tak zacni mavenom (http://maven.apache.org/) je na spravu modulov v projekte a ich zavislosti + buildovanie a pluginovanie

Aplikaciu by som rozlozil na zakladne vrstvy:

- api (definicia objektov a servicov)

- implementacia (komunikacia s db a ostatna logika)

- prezentacia (samotne web stranky)

Pre takuto aplikaciu by som volil:

- pre pracu s db podla velkosti a zlozitosti db bud hibernate (komplikovanejsia db) alebo spring jdbc template (jednoduchsia db) a spring pre spravu dao a service implementacii

- pre pracu s prezentacnou vrstvou by som volil wicket  (http://wicket.apache.org/)

Cistemu jsf by som sa vyhol, keby si sa aj tak silou mocou chcel pustit do jsf, volil by som apache myfaces, je to jsf implementacia od apacha.

Predpokladam, ze netbeans ma pluginy pre pracu ako so springom, hibernate tak aj s wicketom (http://plugins.netbeans.org/PluginPortal/)

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.127.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý