Javac, kompilace programu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Javac, kompilace programu – Java – Fórum – Programujte.comJavac, kompilace programu – Java – Fórum – Programujte.com

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Wolmeron0
Duch
27. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý večer, jsem začátečník v oblasti programování. Často jsem pročítal témata, pro který jazyk se rozhodnout, s čím začít apod. Nakonec jsem se rozhodl použít Javu pro "snadnější start", jenže tvrdě jsem narazil. K výuce Java používám knihu Java 7 Výukový kurz z nakladatelství Computer Press. V první kapitole, je ukázka prvního programu v Javě. Jedná se o program, který vypíše na obrazovku text (něco jako HelloWorld). Problém u mě je v tom, že javac mi běží, ale nezkompiluje mi program. První co jsem udělal bylo, že jsem si našel pomocí google návod jak zapsat PATH (v knížce je napsáno, že je ho třeba zapsat, ale jak, to už asi autoři říkat nemusí). Další věcí kterou jsem udělal (píšu to záměrně, protože když už se ptám, tak mám důvod, nechci být spammer) bylo přenesení souboru Priklad.java do bin SDK Javy.

Po zadání příkazu javac se to tváří jako, že by to šlo, ale opak je pravdou. Když zadám javac Priklad.java tak to vypíše, že nemůže nalézt soubor (asi teda co jsem tak pochopil) a při použití příkazu javac Priklad to píše upa neznámou chybu. Aby nedošlo k nedorozumění, vše jsem si řádně vyfotil, aby jste viděli vše, popř. mi řekli, kde jsem udělal chybu. Budu Vám za to moc vděčný. Děkuji za pomoc a ano vím o tom, že toto téma je neustále dokola, četl jsem tu spousty témat, ale většinou šlo o Net Beans IDE nebo prostě se to vyřešilo, ale u mě je těch chybek asi víc.

Zde dávám ty screeny:

1. Nastavení PATH

2. Javac se tváří jako funkční

3. Umístění souboru Priklad.java do složky BIN

4.Chyby při kompilaci pomocí příkazu javac

5. Zdrojový kód programu Priklad.java

Všem děkuji za pomoc a ochotu s tímto nešvarem se vypořádat. Doufám, že ty obrázky jsou dostačující a neporušují pravidla (se kterými jsem obeznámen). Děkuji David

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.168.–
Řešení
Naemos0
Newbie
27. 9. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Ahoj, zkus umístit soubor Priklad.java do složky, ve které pouštíš javac z příkazové řádky (ve tvém případě C:\Users\David), nebo zadat cestu k souboru ručně (javac C:\cesta_k_souboru\priklad.java). Programu javac říkáš, aby použil soubor nalézající se v právě otevřeném adresáři a ten tam nemůže najít, protože je pravděpodobně umístěn jinde.

Pokud nechceš vypisovat ručně cestu nebo nevyužít některé ide pro kompilaci, jde využít spuštění příkazové řádky z průzkumníku v aktuálně otevřeném adresáři. V průzkumníku si najedeš do dané složky a nahoře v okně uvidíš adresu adresáře, ve kterém jsi. Při kliku na tuto adresu se přepneš do módu, kdy ji můžeš upravit. Pokud místo ní napíšeš "cmd" (bez uvozovek), spustí se příkazová řádka v daném adresáři a nemusíš se do ní složitě dostávat např. přes příkaz cd nebo vypisováním cesty.

Ve tvém případě, když máš zkopírovaný soubor priklad.java v bin adresáři Javy, tak si najedeš v průzkumníku do tohoto adresáře, nahoře v adrese napíšeš cmd a pak už ti bude fungovat tvůj příkaz "javac priklad.java"

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.190.61.–
Wolmeron0
Duch
27. 9. 2012   #3
-
0
-

Díky, měl jsi pravdu, bylo to tím, že jsem spouštěl javac v adresáři, kde nebyl program. Takže řešení je správně tak, že vlítnu do adresáře s programem, do cesty dám upravit a napíšu cmd a pak je možno rovnou kompilovat a spouštět program. Ještě jednou díky moc !!

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.240.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Cmd-javac NazdarSvete.java — založil Games

Kompilace — založil Ykita

Kompilace — založil Rade.k

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý