[PHP] přepsání domén u odkazů – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

[PHP] přepsání domén u odkazů – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com[PHP] přepsání domén u odkazů – Regulární výrazy – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2012   #1
-
0
-

Zdravim,
jentak mě napadlo všechny obrázky a JS|CSS hodit na subdoménu, dejme tomu cdn.DOMENA

něco jsem zkusil, fungovalo to vcelku dobře, akorát mi to u jednoho obrázku nějak nechce jít :( http://www.jabko.net/rpl.php

potřeboval bych aby se přepisovaly jak adresy s doménou tak bez

<img src="http://www.blablabla.domena.tld/catalog/view/blbost.png"/>
nebo
<img src="catalog/view/blbost.jpg"/>

Věděl by někdo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 9. 2012   #2
-
0
-

bez toho co si pouzil asi ne... (resp nehodlam se obtezovat to vymejslet)

kazdopadne bych to byt tebou radeji dal tu domenu do promenne.. (pripadne promennych kdybys nahodou casem chtel mit i styly jinde nez obrazky a tak.. )

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
já jsem to nenapsal, jsem blbec, vždycky na něco zapomenu

$new=Preg_Replace('~(src)+\="(.*(\.net|\.cz)\/)*([^\" ]+)"~','${1}="http://cdn.'.DOMENA.'/$4"',$html);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 9. 2012   #4
-
0
-

nejspis ti to sezere vsechno  prvni .*  ... a jelikoz mas na radku odkazy dva tak to najde nejdelsi mozny

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2012   #5
-
0
-

#4 KIIV
aha, a jak to mám omezit, aby to skončilo s koncem domény? já myslel, že to udělá to (.net|.cz) :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 9. 2012   #6
-
0
-

no udela .. ale az na tom druhym :D

ale mohlo by to vypadat nejak takhle:    (([a-zA-Z0-0_\-]+\.)+(cz|net)\/)  a nebo prepnout na non-greedy placeholder

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2012   #7
-
0
-

#6 KIIV
neznám non-greedy placeholer :D

to první má bejt doména včetně subdomén, prostě nějakej bordel i včetně protokolu

potřebuju prostě nějak zjistit adresu toho obrázku bez domény (tam doplnim tu cdn doménu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 9. 2012   #8
-
+1
-
Zajímavé

pry by melo stacit   .*?  aby se vyraz stal non-greedy (tj. nesel na maximum co najde ale na minimum - nebyl nenasytnej)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Řešení
CZechBoY+4
Věrný člen
27. 9. 2012   #9
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#8 KIIV
tak při změnění na
 

$new=Preg_Replace('~(src)+\="(.*?(\.net|\.cz)\/)*([^\" ]+)"~','${1}="http://cdn.'.DOMENA.'/$4"',$html);

to je stejný :(

ale když to změnim jako debil a jako poslední pokus na
 

$new=Preg_Replace('~(src)+\="([^\"]*?(\.net|\.cz)\/)*([^\" ]+)"~','${1}="http://cdn.'.DOMENA.'/$4"',$html);

tak to funguje dobře :-))

díky moc za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

PHP DOM - zjíštění href odkazu — založil Generátor

Ověřování domén — založil Marek Štafl

Filtr na hledání domén — založil RePRO

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý