Sql dotaz v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sql dotaz v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comSql dotaz v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Brambor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 9. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, mám velký problém s jedním kódem. Ještě chvíli ho budu zkoušet zprovoznit a asi se z toho ...... Potřebuji zjistit počet řádků v databázi jestliže zadám tento dotaz. Jenže ať udělám, co udělám, vždy vyleze jenom jednička a to tam mám záznamů asi 50! Vidíte, prosím, někdy chybu? Třeba už jsem tak blbej, že to nemám šanci zjistit. Děkuji.

<?php 
$pocet = mysqli_query($db, "SELECT count(`id`) FROM `users` WHERE `age` = 22");
echo "Celkový počet záznamů: ".mysqli_num_rows($pocet)."\n";
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.129.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
27. 9. 2012   #2
-
+1
-
Zajímavé

no num_rows vraci pocet radku... a ten je opravdu jen jeden ... a na nem je jedna polozka s poctem polozek

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
27. 9. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

Ten dotaz ti vrací jeden záznam s jednou hodnotou (výsledkem funkce count).

Vypisuješ počet záznamů vrácených sql dotazem, tedy 1.

Tak nějak by to mohlo fungovat (bez ošetření chyb):

$result = mysqli_query($db, "...");
$row = mysqli_fetch_row($result);
echo $row[0]."\n";
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Brambor
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
27. 9. 2012   #4
-
0
-

KIIV: No jo, mně to nedošlo. Děkuji, že jste mě utvrdil, že jsem hlupák :))

zlz: Tohle řešení je výborné a funguje, takže Vám vřele děkuji, ušetřil jste mi mnoho času. Děkuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.129.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

SQL dotaz v php — založil kadla

SQL dotaz — založil Figa

SQL dotaz — založil Jirka

SQL dotaz — založil Rudolf

Sql dotaz — založil Paja

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý