Výpis z databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Výpis z databáze – PHP – Fórum – Programujte.comVýpis z databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Maros
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 9. 2012   #1
-
0
-

Mám menší problém. Snažím se zjednodušit kód pro lepší přehlednost, protože se mi v kodu opakuje 3x stejný kód, ale liší se jenom v názvu dotazu, podle kterého se vypisujou údaje z databáze. Toto je část kódu, který se mi opakuje 3x, mění se pouze v proměnný $dotaz_1, $dotaz_2, $dotaz_3: 

while($zapas = mysqli_fetch_object($dotaz_1)) {
            echo $zapas->souper."<br />";

}

Nemáte někdo nápad, jak udělat pomocí cyklu, aby mohl být kód napsaný pouze 1? Protože já mám jinak ten kod na 13 řádkách a když potřebuju něco změnit, musím to měnit 3x a je už to nepřehledný. Zkoušel jsem to upravit, ale měl jsem problém se složenými závorkami. Prosím o radu, děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
28. 9. 2012   #2
-
0
-

no muze to byt napriklad takto: 

$dotazy = array(1=>$dotaz_1, 2=>$dotaz_2, 3=>$dotaz_3);
foreach ( $dotazy as $dotaz ) {
  while ( $zapas = mysqli_fetch_object($dotaz) ) {
    ...
  }
}

nebo:
for ( $i=1; $i<=3; $i++) {
  $dotaz = "dotaz_$i";
  while ( $zapas = mysqli_fetch_object($$dotaz) ) {
    ...
  }
}

nebo:

function spolecne($dotaz) {
  while ( $zapas = mysqli_fetch_object($dotaz) ) {
    ...
  }
}
spolecne($dotaz_1);
spolecne($dotaz_2);
spolecne($dotaz_3);
Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Maros
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
28. 9. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV
díky za pomoc, funguje jak má :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.12.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Výpis z databáze — založil Twino

Výpis z databáze — založil Lukáš

Výpis z databáze — založil fix

Výpis dílů z databáze — založil Roman

Výpis jména z databáze — založil Adam Hofhans

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý