Hvezdicky trojuhelnik zarovnan – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hvezdicky trojuhelnik zarovnan – Pascal – Fórum – Programujte.comHvezdicky trojuhelnik zarovnan – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Elijax
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 9. 2012   #1
-
0
-

Prosím o pomoc s následujícím úkolem máme za úkol  vykreslit trojuhelnik který bude zarovnan. Priklad zadam 3 a vykresli to 3 rady.  

    *

  * * *

* * * * *

Poradte nejak nechci kod chci tak abych na to nejak došel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
30. 9. 2012   #2
-
0
-

tak si spocitej kolik je na kazdy radce mezer, kolik hvezdicek a udelej si z toho ciselny rady (idealne odvozeny od nejakeho vzestupneho cisla (napriklad sekvence 1, 2, 3 .... N)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Elijax
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
1. 10. 2012   #3
-
0
-

   

Program trojuhelnik;
uses crt;
var I,J,N, MEZERY, HVEZDY : byte;

begin
writeln('Zadej pocet rad trojuhelniku: ');
read(N);

    for I:=1 to N do 
                    begin
                    
                          for J:=1 to N do write(' ');
                          for J:=1 to (N*2)-1  do write('*');
                        
                          writeln;
                          N:=N-1;
                           
                          
                    end;
    

    repeat until keypressed;

end.


//    *      1. radek (1 hvezdicka, 4 mezery)
//   ***     2. radek (3 hvezdicky, 3 mezery)
//  *****    3. radek (5 hvezdicek, 2 mezery)
// *******   4. radek (7 hvezdicek, 1 mezera)
  

// hvezdicky= (N*2)-1
// mezery = N  


Díky za pomoc skoro jsem na to přišel ale nefunguje mi to ještě přesně, zítra to snad doladím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Trojuhelnik — založil Malirka

Java - trojuhelnik — založil keet

Pascaluv trojuhelnik — založil karel

Sierpinski trojúhelník — založil Siggi

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý