Přesměrování sudomény do subadresáře – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přesměrování sudomény do subadresáře – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.comPřesměrování sudomény do subadresáře – Webové servery (Apache, IIS...), .htaccess – Fórum – Programujte.com

 

Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
1. 10. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, už hodinu se hrabu v .htaccess a pořád bez výsledku, tak se zeptám. Takhle vypadá moje základní .htaccess (jde v něm jen o pěkné URL adresy)

RewriteEngine on

RewriteRule ^([^/]+)/([0-9]+)-([^/]+)/?$ ?link=$1&event_id=$2 [L,NC,QSA]
RewriteRule ^([^/.]+)/?$ ?link=$1 [L,NC,QSA]

a dále bych potřeboval subodménu, dejme tomu admin.example.com, přesměrovat do složky /admin/www/, vygooglil jsem si toto

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^admin.example.com$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/admin/
RewriteRule (.*) /admin/$1 [L]

ale když to dám dokupy podle svých potřeb

RewriteEngine on

RewriteRule ^([^/]+)/([0-9]+)-([^/]+)/?$ ?link=$1&event_id=$2 [L,NC,QSA]
RewriteRule ^([^/.]+)/?$ ?link=$1 [L,NC,QSA]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^admin.example.com$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/admin/www/
RewriteRule (.*) /admin/www/$1 [L]

tak dostanu 500. V .htaccess dost pokulhávám, tak doufám, že mi někdo dokáže poradit. Díky :)

(Je to na hostingu od Wedosu, jejich defaultní .htaccess jsem smazal)

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
CZechBoY+4
Věrný člen
2. 10. 2012   #2
-
0
-

#1 Nefaritus
ten druhej cond je k ničemu bych řekl...

zkus tohle:
 

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^admin\.example\.com$
RewriteRule (.*) /admin/www/$1 [QSA,L]

RewriteRule ^([^/]+)/([0-9]+)-([^/]+)/?$ ?link=$1&event_id=$2 [L,NC,QSA]
RewriteRule ^([^/.]+)/?$ ?link=$1 [L,NC,QSA]

případně hodit eště podmínku do těch RewriteRule

pak zkus zakomentoval úplně ty rewriterule (na coolurl)
mě to připadá syntakticky dobře, ale server si asi vymejšlí :)
není nic jednoduššího než zakomentovávat postupně řádky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.108.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
3. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 CZechBoY
Už jsem to vyřešil - to přesměrování fungovalo v pohodě a v té složce admin je Nette aplikace, která měla ve svém .htaccess něco, co je na Wedosu zakázané, takže ta 500 pocházela odsud.

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 Nefaritus
pošli sem novej htaccess, protože na wedosu nette funguje beze změny htaccessu myslim..
možná jen vyhodit ty podmínky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
3. 10. 2012   #5
-
0
-

#4 CZechBoY
Šel jsem na to podle Nette fóra a v .htaccess jsem nechal jen toto:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !\.(pdf|js|ico|gif|jpg|png|css|rar|zip|tar\.gz)$ index.php [L]

Funguje to OK, až na formuláře, které mi po odeslání hážou 500ku. Zatím nevím, kde je chyba.

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 10. 2012   #6
-
0
-

#5 Nefaritus
jaká je akce těch formulářů? neexistuje třeba ten soubor/složka?
pokud je tohle jediný htaccess s rewriteenginem tak by to 500 nemělo házet

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.108.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 10. 2012   #7
-
0
-

#6 CZechBoY
Takhle se ten formulář zpracovává:

public function eventFormSubmitted(Form $form)
{
   if($this->id)
   {
      $this->context->events->update($this->id,array(
         'name' => $form->values->name,
         'date' => $form->values->date,
         'place' => $form->values->place,
         'price' => $form->values->price,
         'fblink' => $form->values->fblink,
         'perex' => $form->values->perex,
         'description' => $form->values->description,
         'enabled' => $form->values->enabled
      ));
      $this->context->galleries->eventRelatedUpdate($this->id,array(
         'name' => $form->values->name
      ));
   }
   else
   {
      $evID = $this->context->events->add(array(
         'name' => $form->values->name,
         'date' => $form->values->date,
         'place' => $form->values->place,
         'price' => $form->values->price,
         'fblink' => $form->values->fblink,
         'perex' => $form->values->perex,
         'description' => $form->values->description,
         'enabled' => $form->values->enabled,
         'date_added' => new DateTime()
      ));
      $this->context->galleries->add(array(
         'event_id' => $evID->id,
         'photo_count' => 0,
         'size' => 0,
         'date' => new DateTime()
      ));
   }
   $this->flashMessage('Akce proběhla úspěšně!','success');
   $this->redirect('Event:default');
   exit;
}

Ovšem když form odešlu, tak databáze se zupdatuje jak má (nebo se přidá nový záznam). Problém je asi v tom redirectu.

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
CZechBoY+4
Věrný člen
4. 10. 2012   #8
-
0
-

#7 Nefaritus
mě třeba redirect v Nette nejel, nevim proč :(

nicméně tohle mi moc neřeklo, pač Nette má vlastní router a z tohohle adresu nepoznám; můžeš poslat atribut src z toho <form> tagu? nebo aspoň adresu kam to přesměrovává když hodí error 500

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 10. 2012   #9
-
0
-

#8 CZechBoY
500ka je na této adrese http://domena.cz/event/new?do=eventForm-submit (což je samozřejmě i v action formu - /event/new?do=eventForm-submit), ale je zajímavé, že třeba SingIn form funguje a po loginu přesměruje na Homepage:default

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 10. 2012   #10
-
0
-

#9 Nefaritus
složka event náhodou neexistuje?

500 to nemůže házet, to je divný
na sdíleným hostingu navíc nejsou k dispozici logy z Apache takže to bude těžký

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
5. 10. 2012   #11
-
0
-

#10 CZechBoY
Ne ne, složka tam určitě není.

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 10. 2012   #12
-
0
-

#11 Nefaritus
tak to nevim, můžeš mi poslat přístup na ftp?
sice Nette neumim, ale aspoň kouknout na ten htaccess

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Přesměrování — založil Antabus

Presmerovani — založil jiM.sTREET

Přesměrování — založil Mates

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý