Porovnání s databází – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Porovnání s databází – PHP – Fórum – Programujte.comPorovnání s databází – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Patrik
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
4. 10. 2012   #1
-
0
-

   

<font size="3">
<?php
$datum = StrFTime("%d/%m/%Y");
$vypis = mysql_query("SELECT * FROM calendar"); 
while($row = mysql_fetch_array($vypis))
 {
echo "<strong>Datum:</strong> \n" .$row["eventDate"]."<br>"; 
echo "<strong>Nadpis:</strong> \n" .$row["Title"]."<br>";
echo "<strong>Akce:</strong> \n" .$row["Detail"]."<br>";
if(date($datum)<$row["eventDate"]) echo "<font color='green' size='3'>Akce ještě neproběhla</font><br><br>";
elseif(date($datum)>$row["eventDate"]) echo "<font color='red' size='3'>Akce již proběhla</font><br><br>";
elseif(date($datum)==$row["eventDate"]) echo "<font color='lime' size='3'>Akce probíhá dnes</font><br><br>";
echo "<hr><br><br>";
 } 
?>
</font>

Čus lidi mám tenhle skript je to zobrazení na akce něco jako plánované akce je to celkový výpis akcí které jsou uloženy v databázi a dole mám porovnání pokud je dnešní den větší, menší nebo rovný vypíše daný text a já mám problém že mi to furt píše že akce se ještě neuskutečnila ikdyž to pravda není nevíte jak na to?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.102.–
Reklama
Reklama
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
4. 10. 2012   #2
-
0
-

#1 Patrik
Podívej se, co ti vypíše date($datum) a co ti vypíše $row["eventDate"]. Má to stejný formát?

 
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.238.43.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
5. 10. 2012   #3
-
0
-

Pokud se chces vyhnout problemum s datumy, tak je lepsi si datum do databaze ulozit jako yyyymmdd, pak je to inkrementujici se cislo s kazdym novym dnem a je jednoduche ho porovnavat, popripade pomoci substringu jej prevest zase zpatky na datum typu dd. mm. yyyy

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.212.29.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 Mixxy
yyyymmdd jsem snad ještě nikdy neviděl a řekl bych, že ani funkce StrToTime si s tim neporadí

#1 Patrik
snad by to mělo jít takto:
 

<?php
$akce=StrToTime($row['eventDate']);
$dnes=StrToTime('today');

if($dnes<$akce) echo "<font color='green' size='3'>Akce ještě neproběhla</font><br><br>";
elseif($dnes>$akce) echo "<font color='red' size='3'>Akce již proběhla</font><br><br>";
elseif($akce==$dnes) echo "<font color='lime' size='3'>Akce probíhá dnes</font><br><br>";
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
5. 10. 2012   #5
-
0
-

yyyymmdd je celkem bezny postup, zajistis si tak unikatnost kazdeho data. Pozor, s dal bys nepracoval s datem, ale s cislem. Zkratka, kdyz budes ukladat do databaze, tak si datum ulozis jako date("YYYYmmdd") a ulozis ho do sloupecku int(8) a mas to. Dalsi prace s takto vytvorenym pseudo datem je jednodussi. Zvlast, kdyz potrebujes radit vysledky podle data, nebo potrebujes porovnavat <,>,=.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.36.–
CZechBoY+4
Věrný člen
5. 10. 2012   #6
-
0
-

#5 Mixxy
funkce strtotime to zvládá převést?

jinak tohle fakt vidím poprvé, používá se buď epoch nebo yyyy-mm-dd hh:mm:ss

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Mixxy
~ Anonymní uživatel
179 příspěvků
6. 10. 2012   #7
-
0
-

Proc porad resis strtotime? Vzdycky muzes datum zpetne sestavit pomoci substringů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.80.36.–
CZechBoY+4
Věrný člen
6. 10. 2012   #8
-
0
-

#7 Mixxy
no protože když to převedu na epoch tak to pak můžu dát funkci date jako parametr a udělat si formát jaký chci, ale to je na každým jak to chce dělat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Porovnání řetězců — založil Gaba

Porovnani retezcu? — založil TuTi_fruTi

Porovnání double — založil vazbok

Porovnání znaku — založil cam

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý