Hra hledani brambor – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Hra hledani brambor – Delphi – Fórum – Programujte.comHra hledani brambor – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dyžon0
Stálý člen
4. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravim, na rychlo vytvarim pro syna kolegyne jednu takovou jednoduchou hru, mozna ji znate, jde o to najit podle ciselnych rad spravny policka ..  radsi vlozim obrazek:

vsechno jsem uz osetril a funguje jen posledni vec a to,kdyz oznaci krizkem spatne pole, hra konci jako neuspech a ja bych potreboval vsem tlacitkum vyprazdnit caption. Pouzil jsem SpeedButtony,protoze ji budu mozna vylepsovat,tak abych tam mohl jednoduse nasazet nejaky obrazky a podobne, to je jedno na funkci nemam vliv.
na smazani jsem si napsal tohle:
 

var a: array[1..100] of TSpeedButton;
    b: integer;
begin
  ShowMessage( 'Špatně !!!' +#13+' Začni znova ');
  for b := 1 to 100 do
  begin
  a[b].Caption:='';
  end;
end;

jenze mi to haze chybu, ze neco znasilnuju na adrese blabla ...
poradite mi prosim co je spatne ??

dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
4. 10. 2012   #2
-
0
-

a kdy to pole inicializujes? je tam jen hromada objektu mozna i s necim jako defaultni inicializace, ale to neznamena ze to bude fungovat (a uz vubec ze to odkazuje na ty co mas zobrazeny)...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
dyžon0
Stálý člen
5. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 KIIV

jj, presne tohle jsem si myslel .. 
ze to bude zase neco, o cem vim uplny prd.

myslel jsem, ze ve  

var a: array[1..100] of TSpeedButton

priradim promenne (a) vsechny speedbuttony od 1 do 100 a pak je muzu postupne menit.
v navodech a knihach co mam se pouziva array[x..y] celkem casto,ale vetsinou of Integer; a tam o zadne inicializaci neni psano.
zadnej kod, kde by bylo pole z komponent jsem nikde nenasel.
jakou inicializaci mam teda jeste provest ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
KIIV+42
God of flame
5. 10. 2012   #4
-
0
-

no a kde je mas nadefinovany (ty co se opravdu zobrazi)? technicky vzato se daj vyrobit dynamicky po startu..  mit pole ukazatelu, ty potom jednotlive nainicializovat (vytvorit, nastavit velikost, pozici a tak)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Řešení
dyžon0
Stálý člen
5. 10. 2012   #5
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#4 KIIV
no prave kvuli tomu, ze nektery maji jiny vlastnosti,tak bych stejne musel nejak odlisit, takze jsem je tam nasazel rucne ...
je mi jasny, ze to neni uplne dobra varianta a jeste si s tim pohraju, ale ted jsem potreboval na rychlo vytvorit par prvnich prikladu, takze tak ..
dekuju za nakopnuti, nakonec jsem vsech 100 speedbuttonu hodil na panel a s malou pomoci napsal toto:
 

var    b: integer;
begin
  ShowMessage( 'Špatně !!!' +#13+' Začni znova ');

    for b:= 0 to Panel1.ControlCount-1 do
    if (panel1.Controls[b] is TSpeedButton) then
    TSpeedButton(panel1.Controls[b]).Caption:='';
end;

funguje to a je to jednoduchy

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.38.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Hledání pokladu — založil gafan4ik

Hledani prvocisla — založil loleklel

Hledání podřetězce — založil Tom1234

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý