Rada s cyklem, pridat zarazku do FOR – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rada s cyklem, pridat zarazku do FOR – C / C++ – Fórum – Programujte.comRada s cyklem, pridat zarazku do FOR – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Durza
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
4. 10. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den, 
mám za úkol vypsal v hexadecimálně formátované tabulce ASCII znaky
chybí mi tam jen omezení na 20 , 21. řádku, potřebuji aby se mi znaky vypisovaly jen po vlnku, dal aby mi to psalo jen tečku(cca 96 znak v ASCII), nevím jak do toho FORu přidat zarážku.

vysledek má vypadat takto:

    0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F
  -----------------------------------
20|   ! " # % % & ' ( ) * + ´ - . / |
30| 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 : ; < = >   |
40| @ A B C D E F G H I J K L M N O |
50| P Q R S T U V W X Y Z [ \ ] ^ _ |
60| ` a b c d e f g h i j k l m n o |
70| p q r s t u v w x y z { | } ~ . |
80| . . . . . . . . . . . . . . . . |
90| . . . . . . . . . . . . . . . . |
A0| . . . . . . . . . . . . . . . . |
B0| . . . . . . . . . . . . . . . . |
C0| . . . . . . . . . . . . . . . . |
D0| . . . . . . . . . . . . . . . . |
E0| . . . . . . . . . . . . . . . . |
F0| . . . . . . . . . . . . . . . . |
  -----------------------------------
#include <iostream >
using namespace std;
    int main(void){

        cout <<"   ";
        int l = 0;
        for (l; l < 16; l++){   //tisk svisleho poctu
            cout << hex << l << " ";
        }

        cout << "\n  ----------------------------------\n" ;
        int m = 0;
        int p = 1;
        int i = 32;
        for(int k = 0; k < 14; k++){    
            p++;    //1 až f pro 1. sloupec
            cout << hex << p << "0|";


            for( (i+m); i < (48+m); i++){
                cout <<(char)i<< " ";   //tisk ASCII 1 radek

            }
            m = m+16;

            cout<< "|\n";
        }
    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 158.194.186.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
4. 10. 2012   #2
-
0
-

To je zase kouzlení. Piš to logicky a jednoduše.

for (int i = 0x20; i <= 0xFF; i += 16) {
	cout << hex << i << "| ";
	for (int j = 0; j < 16; j++) {
		int znak = i + j;
		if (znak >= 0x7f) znak = '.';
		cout << (char)znak << " ";
	}
	cout << "|" << endl;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
KIIV+42
God of flame
4. 10. 2012   #3
-
0
-

   

// nebo zneuzit trochu bitovych operaci, kdyz se to nabizi...

  for ( int i = 0x20; i<=0xFF; i++ ) {
    if ((i & 0xF) == 0) { cout << hex << i << " | "; }
    cout << (char)(i>=0x7F ? '.': i ) << " ";
    if ((i & 0xF) == 15) { cout << " |\n"; }
  }
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
5. 10. 2012   #4
-
0
-

Jsem si naprosto jistý, že tam bity nevidí? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
5. 10. 2012   #5
-
0
-

bez otazníku

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
Durza
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
5. 10. 2012   #6
-
0
-

:D Ne bitové operace v tom opravdu nevidím ... problém je v tom že když sem to psal tak mi to přišlo logické,
hned ve FORu pracovat hexadecimálně tak sem to mel na začátku, ale nějak měto neslo tak se podminky dělal  desítkově a takhle to dopadlo
Ještě nějak nechápu proč tam sčítáš i a j ? Je to počítadlo vytisklých znaků?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.103.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 201 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý