Pokračujte stisknutím libovolné klávesy... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Pokračujte stisknutím libovolné klávesy... – C / C++ – Fórum – Programujte.comPokračujte stisknutím libovolné klávesy... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Yohaku0
Návštěvník
5. 10. 2012   #1
-
0
-

Dobrý den,

v C jsem začal programovat asi tak před 15 minutami, a napsal jsem si tento "program".

#include <stdio.h>
#include <string.h>
int main()
{
    printf("Ahoj světe!");
    system("pause");
    return;
}

Když to zkompiluju, vše je v pořádku, ale když program spustím, napíše se jen: Pokračujte stisknutím libovolné klávesy...

Nemělo by se vypsat Ahoj světe! ?

Děkuji předem za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
5. 10. 2012   #2
-
0
-

 Takto je to v C++ a funkce system(..) nepoužívej

#include <iostream>

int main()
{
    cout << "Ahoj světe!";
    cin.get();
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Yohaku0
Návštěvník
5. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Ano, samozřejmě jsem myslel C.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
ingiraxo+15
Grafoman
5. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 Yohaku
 

#include <stdio.h>

int main()
{
    printf("Ahoj světe!");
    getchar(); // nepouzivej system(...)
    return 0; // je důležitý, aby si vracel INT, pokud funkce vrací INT
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Yohaku0
Návštěvník
5. 10. 2012   #5
-
0
-

#1 Yohaku
Teď mi to nevypisuje vůbec nic.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
ingiraxo+15
Grafoman
5. 10. 2012   #6
-
0
-

no tak to se v tom případě obávám, že chyba bude někde jinde.. děláš to na windows/linux?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Yohaku0
Návštěvník
5. 10. 2012   #7
-
0
-

#6 ingiraxo
Windows. Přes program Dev-Cpp.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
ingiraxo+15
Grafoman
5. 10. 2012   #8
-
0
-

výrazně doporučuju Visual studio, je to nejlepší IDE pro tyhle C jazyky... je dost možný, že tohle dělá právě Dev-Cpp, pravděpodobně v nastavení, includu, ale s tímto historickým IDE ti neporadim :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Yohaku0
Návštěvník
5. 10. 2012   #9
-
0
-

#8 ingiraxo


Tak já si koupím Visual Studio, takže tak do 3/4 hodiny napíšu, jestli to jede, nebo ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Doomista+1
Stálý člen
5. 10. 2012   #10
-
0
-

#8 ingiraxo
V devku problém není, mě to dělá, co má

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
Yohaku0
Návštěvník
5. 10. 2012   #11
-
0
-

Virtual Studio jsem nějak nerozchodil...

#10 Doomista

A čím jiným myslíš, že to bude?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
yaqwsx+9
Posthunter
5. 10. 2012   #12
-
0
-

#11 Yohaku
#8 ingiraxo
Problém je v tom, že s příchodem verze 2012 udělal MS trochu bordel ve verzováních - verze Express umí tvořit jenom Metro aplikace. Naštěstí po měsící zvážil své rozhodnutí a vydal další verzi - for Desktop, která již podporuje C++. Takže je celkem možné, že jsi si stáhl špatnou verzi.

Další problém může být, v tom, že nezakládáš Win32 Console project.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.47.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
ingiraxo+15
Grafoman
5. 10. 2012   #13
-
0
-

#12 yaqwsx
aha, jsem nevěděl, že první express verze uměla pouze Metro, bych očekával, že to bude stejný jako u 2010.. na druhou stranu, kolik lidí používá express verzi :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Yohaku0
Návštěvník
5. 10. 2012   #14
-
0
-

#13 ingiraxo
Nene, pouze se mi to seká. Počítač mi to nedá... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Trolllol
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
5. 10. 2012   #15
-
0
-

Pridava to tam IDE, aby sa ti ten program hned nevypol. Pusti to cez cmd a bude ti to vypisovat len to, co chces.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.180.–
Yohaku0
Návštěvník
6. 10. 2012   #16
-
0
-

#15 Trolllol
A jak to mám pustit přes CMD, když to je v EXE?

Jinak mám dojem, že prostě nějak nejede to getchar(). Se system("pause"); nebyl problém, jen to ukazovalo Pokračujte stisknutím libovolné klávesy...

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Doomista+1
Stálý člen
7. 10. 2012   #17
-
0
-

#16 Yohaku
jedna věc je přípona, druhá je prostředí, ve kterém se to spustí. pokud není dáno jinak, tak se všechny aplikace (včetně těch API) spouštějí v CMD, jen se přitom vytvoří i další okno jedoucí pod API, přičemž ta příkazovka se dá nějakým způsobem i schovat (to už je záležitost nastavení projektu v kompilátoru)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.1.–
Na vše stačí iostream...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Podobná vlákna

Uzamčení klávesy — založil uzm

Sprosté klávesy — založil Samuel Lehotský

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý