Přidání 2D čtverce do JFrame okna? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přidání 2D čtverce do JFrame okna? – Java – Fórum – Programujte.comPřidání 2D čtverce do JFrame okna? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Jan Veselý
~ Anonymní uživatel
22 příspěvků
5. 10. 2012   #1
-
0
-

Prosím o radu jak zakomponovat 2D prvek do JFrame okna. Vždy mě to vytvoří okno ale bez čtverce.

MŮJ KÓD

package hra;

import java.awt.*;
import javax.swing.*;

public class HLclass {

private JFrame frame;

public static void main(String[] args) {
  // Zpuštění okna v samostatném vlákně.
  EventQueue.invokeLater(new Runnable() {
   public void run() {
    try {
     HLclass window = new HLclass();
     window.okno();
    } catch (Exception e) {
     e.printStackTrace();
    }
   }
  });
}

public HLclass() {
  okno();
}

private void okno() {
  frame = new JFrame();
  ctverec ctverec=new ctverec();
  frame.setSize(300, 300);
  frame.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
  frame.getContentPane().setLayout(null);
  frame.add(ctverec, BorderLayout.CENTER);
  frame.getContentPane().add(ctverec, BorderLayout.CENTER);
  frame.setVisible(true);
}
}

// Třída pro čtverec.
class ctverec extends JComponent {
private int osaX = 50;
private int osaY = 50;

public void nakresli(Graphics g) {
  g.fillRect(osaY, osaX, 50, 50);
}
//Metody pro nastavení pozice čtverce.
public void nastavX(int X) { osaX = X; }
public void nastavY(int Y) { osaY = Y; }
public int ziskejX() { return osaX; }
public int ziskejY() { return osaY; }
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.12.32.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
5. 10. 2012   #2
-
0
-

Ty musíš někde to svoje nakresli(...) zavolat a to se samo neudělá. Asi nejlepší je udělat si třídu, která dědí od JFrame a implementuješ v ní paintComponent(Graphics g), kde to svoje nakresli zavoláš.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.145.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý