C++ vs. C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C++ vs. C# – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ vs. C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
robo3570
Duch
15. 8. 2007   #1
-
0
-

tupy

dfsdjkkfjsdfjlkslfjsd

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Luk4Senko
~ Anonymní uživatel
23 příspěvků
15. 8. 2007   #2
-
0
-

Takže C++ vs C# zacneme :

-C# vychazi z Javy a C++ :)
-Zalezi na tom , co chces delat a podle toho si vybrat jazyk
-Umis-li jakykoliv jazyk poradne ( klidne Pascal , actionscript treba klidne staci ) tak neni problem se "preorientovat" , je to otazka tydne , nez se jen preorientujes na syntax a nejaky machrovinky navic jako treba v C++ pointery atd...
-Moje oblibeny programatorsky vyraz :

umet jazyk != umet programovat

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
15. 8. 2007   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
sn3d0
Věrný člen
15. 8. 2007   #4
-
0
-

preco reagujete do pol-roka starej temy ktoru niekto vytiahol tym ze napisal nezmyselny text 'dfsdjkkfjsdfjlkslfjsd' :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
15. 8. 2007   #5
-
0
-

Za toto ma tu mozno niektroy ukamenujeu ale co uz... Neviem preco si kazdy zaciatocnik autoamticky vybera medzi C++ a nejakimi vyssimi derviatmi(java/C#) a automaticky si zdeformuju myslenie cisto-OOP technikami a garbage collecting-om a podobnymi srandami. Pre zacaitok je, imho, idealne C - nie pre to, ze by bolo najlahsie, prave naopak, to ze cecko robi presne to co mu povies... neopdpusti veci co Java/C# (to sice ani C++, ale pchat tam hned objekty neni vzdy najlepsi napad zo zacaitku) - zacinajuci programator by si imho nemal zvykat na to ze jazyk zanho uprace - nech si zazije segfaulty, nech zabudne uvolnovat pamet, atd. atd. ...aspon sa nauci principu nepisat prasaciny, nauci sa lepsie vyuzivat zdroje atd... a ked neskor prejde na nieco vyssie (C#/Java) tak bude imho omnoho lepsie vyuzivat moznosti co mu jazyk poskytuje.
p.s. ja som zacianl s C++ a trochu Javu a lutujem to, pisal som nehorazne prasaciny(nehovorim ze teraz uz nie :) ), zopar veci som napisal bez objektov, zazil som zopar segfaultov a uz si myslim za v C++ take prasaciny nepisem ako predtym. Navyse nedavno som sa zacal ucit asm a neprestavam zasnut aky je to perfektny jazyk, a ten ma uci ako funguje vlastny jazyk, na co si mam davat pozor(z hladiska vykonu atd.)
Takze ja odporucam C a potom nieco ak C++ a vyssie, bo objekty su fajn ale imho nie zo zacaitku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
15. 8. 2007   #6
-
0
-

To k: Nikdo tě kamenovat nebude ... každý má právo zvolit si svou cestu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mephi0
Expert
15. 8. 2007   #7
-
0
-

kamenujem ! :D

veľa programatorov odradí zložitosť. Každý chce tvoriť a nie upratovať. Vďaka tomu že nemusime vedieť čo všetko sa deje, vieme rychlo a hlavne jednoducho písať zložité programy. Podľa mňa treba začať c++ a hňeď ako programátor pochopí pointery a cíti že má dosť, hop na grafiku (SDL allegro a pod.) treba sa proste udržať a mať motiváciu. či treba začať práve s c++ alebo s niečim inym, neviem. Ale stále treba venovať čas.

Prajem veľa štastia a chuti všetkým !
Dufam že si týmto nevytvorím konkurenciu, ale kolegov :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
15. 8. 2007   #8
-
0
-

programovanie nie je len o grafike (je mi jasne, ze to [asi] ani nehovoris), napr. ja som si udrzoval motivovanost matematickymi programikmi :),
k C++ - ano, je dobre na zacaitok ale nie hned besniet s objektami a triedami a kadecim(cim sme zredukovali C++ v podstate na C) - totiz objektovost je "nativna" pre ludske myslenie, nie pre procesor a imho umenie progaramatorstva je v tom ze dany programator mysli ako stroj nie ako clovek :)
Na druhu stranu, chapem ze to dokaze niekoho odradit, kazdeho bavi nieco ine. Napr. mna nnikdy grafika nebavila.
A uznavam ze cim viac low-level to uz zacina byt trochu o nadseni pre vec, nie kazdeho to bavi...

"Prajem veľa štastia a chuti všetkým !"
Podobne.

"Dufam že si týmto nevytvorím konkurenciu, ale kolegov :)"
Aj ja :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
15. 8. 2007   #9
-
0
-

mephi:

Vďaka tomu že nemusime vedieť čo všetko sa deje, vieme rychlo a hlavne jednoducho písať zložité programy.


neuraz sa ale to je blud. uz tu raz niekde bole rec o rychlom naklikani aplikacie (aj ked si to asi az takto nemislel).
je mi ta luto ze nevies a hlavne ze nechces vediet "co vsetko sa deje" je to imho jednak zaujimave a druhak poucne.
osobne si o programatoroch ktory vyrastli na podobnych jazykoch (java, c#, php atd.) mislim svoje obzvast ked si mislia ze je to tak dobre ked maju cim menej prace.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
sn3d0
Věrný člen
16. 8. 2007   #10
-
0
-

este raz to zopakujem :) PRECO REAGUJETE NA POL ROKA STARU TEMU KTORU OZIVIL NIEKTO LEN TAK TEXTOM 'dfsdjkkfjsdfjlkslfjsd' ?? ktora uz bola aj vyriesena :D Tato tema nikam nevedie.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
olgo0
Věrný člen
16. 8. 2007   #11
-
0
-

To sn3d: mas totizto pravdu. niekto ju OZIVIL a diskusia bezi dalej.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
sn3d0
Věrný člen
16. 8. 2007   #12
-
0
-

nic v zlom ale diskusia o com? o nicom lebo sa tu len opakuje to co bolo napisane v Decembri roku pana 2006 :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
DeaLer+2
Hero
16. 8. 2007   #13
-
0
-

To olgo: Mezi rychl?m naklik?n?m (m?? pravdu, o tom ani nebyla ?e?) a naps?n?m aplikace je dost podstatnej rozd?l. J? jsem taky r?d, ?e nev?m, co se v?echno d?je (mo?n? to v?m ... z?le?? na tom, co se za t?m "v?echno" schov?v?) a te? to ani v?d?t nemus?m, nepot?ebuju to ... m? sta?? v?d?t, co v?echno s aplikac? prov?d? framework.

M??e? si myslet, ?e program?to?i, co vyrostli na podobn?ch jazyc?ch jsou t?eba m?n?cenn? (nevim, jestli to je ono), ale realita je trochu jin?. Pro m? by p?echod na C++ byl krokem zp?t, ale rozhodn? by mi to ned?lalo probl?my.

To sn3d: J? nevim, zab?vat se t?m je stejn? zbyte?n?, jako tady opakovat, co u? bylo naps?no.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
vollf820
Stálý člen
16. 8. 2007   #14
-
0
-

to st3d:

Kdy? n?s to bav? ... tak n?s p?i tom nech :) ... Zaj?mal by m? v?? n?zor: Kdy? dokon??m samostudium (s t?m ?e v?echno budu ch?pat / um?t) s knihou mistrovstv? C++, jak bych m?l pokra?ovat d?l? Jde mi o to, abych m?l znalosti programov?n? takov?, abych se t?m mohl ?ivit, aspo? za rok, ale je mi jasn? ?e "jen" zvl?dnut? knihy Mistrovstv? v C++ nesta??. cht?l bych zkusit n?jak? vlastn? progr?mky, a ne v konzoli, ale nev?m jak. D?m p??klad:

Cht?l bych naprogramovat jednoduchej p?ehr?va? MP3 (nebo videa), ?kol mam p?ed sebou, ale jak do toho ? V?bec netu??m ... snad budu pot?ebovat n?jak? knihovny co se zaob?raj? audiem - videem - multim?dii. Ale jak zjistit kter? jsou ty prav? a kde je sehnat?

D?ky za osv?tu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
16. 8. 2007   #15
-
0
-

To DeaLer: samozrejme som sa nechcel nikoho dotknut. ale je vidiet ze im obcas chyba dobre programtorske vychovanie (napouzivaj prosim termin menejcenni mam s toho husiu kozu).
imho cim viac veci nechas za seba urobit ci uz objektovim pristupom alebo nejakim inim "zlepsovakom" tym je vyslena aplikacia horsia (mam na misli systemove naroky).
one vediat uplne vsetko zase mozne neni nielen koli tomu ze by sa nieco schovavalo.
zachovavat postoj ze co nespravim ja spravi sa samo (uz diskutovane uvolnovanie pameti rusenie objektov atd.) je imho humus najhrubsieho zrna.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 8. 2007   #16
-
0
-

To olgo: ty mi citas myslienky :)
To vollf82:
1) Mistrovstvi v C++ je shit najrubsieho zrna, sam ju mam, tak viem o com hovorim...
2) Teraz mas 2 moznosti ja pokracovat:
a) smerom hore - _DOBRE_ sa nauc objektovost v C++ (to len skusanim) a chod na nieco ako Java a spol. - Nie naopak
b) smerom dole - _PERFEKTNE_ zvladni C a volitelene sa zacni hrat s asm. - Never nikomu kto by ti povdal ze "neobjektove" :) C a asm sa uz nepouzivaju
Ako som uz vyssie povedal : "objektovost je "nativna" pre ludske myslenie, nie pre procesor a imho umenie progaramatorstva je v tom ze dany programator mysli ako stroj nie ako clovek :)"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
16. 8. 2007   #17
-
0
-

To olgo: Já ti řeknu jedno ... bastlíř bude prostě bastlit a používaný programovací jazyk na tom nic nezmění, protože ten slouží "pouze" k vyjádření myšlenek programátora (i když je pravda, že nižší jazyky ho to spíš odnaučej).

Nemyslím si, že je aplikace horší, když má vyšší systémový nároky (samozřejmě pokud to není způsobený nerozvážnou prací programátora). Výkon aplikace napsané v C# může být díky lepší optimalizaci srovnatelný (při použití ukazatelů ještě lepší) s aplikací, která je napsaná v C++ (případ, kdy obě aplikace napíše msitr v oboru), ale v praxi to tak nebývá.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
olgo0
Věrný člen
16. 8. 2007   #18
-
0
-

DeaLer:

Nemyslím si, že je aplikace horší, když má vyšší systémový nároky


posadil by som ta za moj stroj, ty bys videl :)

hovoril som skor o prilisnej pohodlnosti az lenivosti takyhto programatorov.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 8. 2007   #19
-
0
-

Lenze ked si programator od zacaitku navykne ze bastlit nema, tak bastlit nebude, preto je dobry "spartansky" pristup C-cka. Vseobecne sa mi nepaci sucansy trend, programatori sa vychovavaju v tom duchu ze nevadi ak ten program zozera 500MB RAM, aj keby mu stacilo 100, hlavne ze sa to lahko pise...
K C# moze byt porovnatelne/rovnake/rychlajsie ako C++ (aj ked pochybujem ze existuje nieco rychlejsie ako _dobre_ napisane C) ale len na Win, existuje mono ale zopar linux bench hovori za seba:
http://shootout.alioth.debian.org/gp4/benchmark.php?test=revcomp&lang=all&sort=fullcpu
http://shootout.alioth.debian.org/gp4/benchmark.php?test=knucleotide&lang=all
http://shootout.alioth.debian.org/gp4/benchmark.php?test=regexdna&lang=all&sort=fullcpu

tu su vsetky:
http://shootout.alioth.debian.org/gp4/

Tieto benchmarky su DEN stare.
C# je fajn, ale ak chce niekto rychlost pod Linuxom, tak nie (a ocividne ani Java) a to je navyse porovnavane s gcc, co je vseobecne uznavane pomaly kompilator (srdce ma boli, ked to musim hovorit :) )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
16. 8. 2007   #20
-
0
-

To olgo: Jak se to řiká?? SW bude vždy krok před HW ;) Ale možná máš pravdu ... já to na svým stroji nemůžu moc dobře posoudit.

To k: To je pravda, vývojáři Mona by mohli zapracovat na výkonu aplikací ... třeba nějaký zlepšení přinese Mono 2.0, který by se mělo objevit v následujícím čtvrtletí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
vollf820
Stálý člen
16. 8. 2007   #21
-
0
-

To K:

Dík za názor :) Jen nemůžu souhlasit s tím co si psal o knize Mistrovství v C++. Nebýt jí, tak dnes ani nevím na co slouží konstruktor ve třídě. Totiž, kdybych měl výuku programování ve škole (myslím úrovní ČVUT apod.) tak bych jí dnes nepotřeboval. Ale programování mě ve školních letech minulo a naučit se to úplně sám bez nějaký takový učebnice jako je Mis. v C++ je dle mě nemožný. Dřív sem to měsíc zkoušel jen z tutoriálů na netu a měl sem v tom takovej guláš, že bych se spíš naučil nějaký kokotiny ale napsat srozumitelnej kód to ne. Ale co se týče tý knihy tak je to asi věc názoru. Dle mě je nejlepší pro začátečníky jako jsem já. A proti objektovýmu kódu taky nic nemam ... spíš naopak.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 8. 2007   #22
-
0
-

To DeaLer: No podobne vysledky doshuje aj Java, a tam asi nebude problem v nekvalitnej implementacii :)

A je rozdiel aby SW bol pred HW a tym ze koli pohodlnosti (a asi najvacsej "vyhode" fameworkovych veci - portabilite) nedokazeme sucasny HW vystavit na 110%.
p.s. ako povedal Linus Torvalds : "Portability is for people who cannot write new programs." ("Portabilita je pre ludi co nevedia pista nove programy.") :)
(dufam, ze to nikto nebude chapat doslova :) )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
16. 8. 2007   #23
-
0
-

To k: S tím SW a HW to měl bejt vtip ... viz. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 8. 2007   #24
-
0
-

To vollf82:no ta kniha je dobra imho a prirucka jazyka... Nepaci sa mi na nej hlavne to, ze v podstate z nej ani neviem co to OOP je, ake ma vyhody, nevyhody, co to v podstate objekt je, ale uz tomu viem predefinovat operatory, nadefinovat virtualne metody atd...
Inak uznavam, ako referancia jazyka je super, ale to "Mystovstvi" co ma v nazve je +- mimo :)
Ale to su len subjektivne nazory, kazdy to bere trochu inak.

[EDIT] To DeaLer: Aj som si myslel, no mas pravdu... vzdy sa dal napisat efektiny soft na ktory terajsi HW nema... :) [/EDIT]

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
vollf820
Stálý člen
16. 8. 2007   #25
-
0
-

To jde asi o to jaké máš vydání. Ve 2. vydání ze kterýho to beru já tam přesně vysvětlujou výhody a nevýhody OOP, co to OOP je, co je to objekt a jak navrhovat třídy atd. To bylo to první co před kapitolou o třídách vysvětlovali.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 8. 2007   #26
-
0
-

To vollf82: Mam 2. vydanie, a mne sa to zda byt take urychlene, nie su tam vystrahy na co si ma davat clovek pozor atd. A celkovo ma z toho clovek dojem ze objekty su dobre navsetko ... ale ako som povedal to su len subjektivne nazory, ak sa tebe paci a vyhovuje ti jej styl, to je dobre, aspon nemas vycitky svedomia ze si vyhodil 1200 Sk :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
vollf820
Stálý člen
16. 8. 2007   #27
-
0
-

Nevyhodil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
16. 8. 2007   #28
-
0
-

No, jak to tu tak pročítám, tak tu všichni obdivujete objekty, třídy a atd. K se začal ohánět tím, že objekty jsou pro lidské chápání nativní, jenže nezmínil se o tom, že naučit se myslet objektově dá pořádně zabrat, chce to čas a cit. Rozhodně k tomu nestačí vědět co je to objekt, třída atd. Copak řidit auto umíte po přečtení knihy? Podle mého umět skutečně DOBŘE(a to platí zejména v C++, viz resource management a vyjímky) objektově programovat, je mnohem těžší než čísté C(nastane vyjimka a už stěží budete něco po sobě uklízet). Ale to je jen můj názor.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
16. 8. 2007   #29
-
0
-

To k: z edicie "mystrovstvi v" mam iba jednu knihu. v mojom pripade to bolo vyhodenych 1400 ks.

btw.: nekupi niekto mystrovsti v jazyce assembler :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
sn3d0
Věrný člen
16. 8. 2007   #30
-
0
-

Fuuu vynimky.. osobne ich nemam rad. Tooolko casu som nad nimi stravil v robote :-/

To Volf82: Teraz je to uz o niecom inom ked si polozil dotaz. Len celkovo ked sa skombinuje C++ C# a JAVA v topicu.. zavana to flameom :)

Ale k veci, co sa tyka tvojho dotazu. Ak uz mas ake take zaklady C/C++(vyber si to svoje) tak si zacal spravne. Vytvor si nejaky projekt ktory by ta zaujimal. V prvom rade budes teraz vela googlit. Totizto nestaci ti vediet len programovat, hlavne ked si si vybral audio/video(moj nazor trosku kompikovana vec). Takze teraz si musis zistit ako dana platforma pre ktoru to chces nakodit pracuje z multimediami. Typujem ze Windows. Tam sa taketo veci riesia cez DirectMedia(tusim).Takze pekne si otvor MSDN a mozes sa veselo pustit do studovania. Studium je odrazovy mostik. Najprv musis dokladne poznat problematiku az potom mozes vyvijat. Ja na tvojom mieste by som zacal z niecim jednoduchsim, nejakou sietovinou-socketovinou ;) da sa s tym pekne vyblbnut a je to v podstate jednoducha vec.

Pre programatora hlavne zaciatocnika je zivotne dolezite makat na projektoch, najprv na tych vlastnych neskor participovat napriklad aj na open source projektoch alebo ako brigadnik v nejakej firme popri VS. Tam clovek naberie obrovske skusenosti a zisti ze nema zmysel riesit C/C++/C# ;-) alebo ojektove vs. proceduralne.. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
16. 8. 2007   #31
-
0
-

To sn3d:
Že vzbudím takovou nechuť jsem opravdu nečekal...;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 8. 2007   #32
-
0
-

To Jura: Objekty _su_ ludskej mysli blizsie nez proceduralne programovanie, nepovedal som, ze _dobre_ programovat objektove je lahke a ani som nepovedal ze na zvladnutie oop staci vedet co je to objekt atd...
Jednoducho, C sa stara o menej veci o ktore sa musim starat ja a ten pristup sa mi paci, navyse niektore oop techniky spomaluju program (virtualne metody, aj vynimky atd...)
Resource managment? To akoze v C sa nemusim starat o zdroje ?
A vynimky? Tie nie su az take super bomba ako o nich vecsina oop ludi hovori, hovorite ako by sa v C nedali osetrit chyby. Analogia s vasim autom
oop> Objektu (autu) vyslem spravu (nech prida) objekt bud prida alebo vyhodi vynimku (zastane napr., podla toho ako som nastavil handler)
proceduralne> Pridam plyn, pozrem na tachometer a ak nepridalo spravim to a to...
"Copak řidit auto umíte po přečtení knihy?" - to plati pre _vsetky_ smery programovania
Nehovorim, ze oop je zle, oop je dobre ale zdaleka nie na vsetko(to aby bolo jasno :) ). Ja len nemam rad jazyky ktore mi objektovost nutia, C++ to nastastie neni :)
p.s. suhlasim so sn3dom, vinimky nemam rad :)
Mier!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
16. 8. 2007   #33
-
0
-

Nechcu se tu hádat.
Objekty _su_ ludskej mysli blizsie nez proceduralne programovanie.
To je asi dost subjektivní názor, mně osobně se daleko lepé uvažuje procedurálně.

Resource managment? To akoze v C sa nemusim starat o zdroje ?
To jsem nikde nenapsal. Dal jsem se ho do konjunkce s vyjímkami, nic víc, nic míň. Pokud budete mít špatný návrh resource managmentu(v C++), tak ten program půjde do kytek stejně(ostatně to platí i v C, ale v C++ se na to dá mnohem lépe reagovat). Ale za cenu toho, že návrh aplikace bude trvat déle(pokud nejste génius).

...navyse niektore oop techniky spomaluju program (virtualne metody, aj vynimky atd...)...
Když zúžím okruh na C++, tak pokud se vám nelíbí virtualní metody, tak používejte šablony.

Hawk.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
16. 8. 2007   #34
-
0
-

To je asi dost subjektivní názor, mně osobně se daleko lepé uvažuje procedurálně.
Ved to aj mne, mal som na mysli sucasny trend, ked vsetci vsade len objekty a hlavne ked niekto zacina sa mu do hlavi husti ze objekty su to jedine a prave.
(o.k. trochu nadnesene ale priblizne... :) )

Inak, pre zmenu teraz s vami uplne suhlasim (aj ked sablony tiez nemam rad, jednoducho #defnie makro rulez :) )
Mier!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
17. 8. 2007   #35
-
0
-

Fuu X-krat som uz patral v kode ze kde je ktora vynimka vyvolana :-D Ale nehovorim ze vynimky su zle (napriklad kolega Javista si ich velmi chvali) Len ked sa zachytavaju iba niekde v main() tak je to tazke hladat :) Radsej mam chyby typu assert alebo segmentation fault. Tie sa lahko hladaju, staci jeden core dump. Heh a ja som odkojeny na klasickom Cecku takze mam zvyk pisat funkcie ktore stale vracaju nejaky ten int 0 -false 1 true ;) Su veci ktore su nocou morou programatorov ako memory leaky, alebo ked ti vlakna zacnu prepisovat pamat(no toto sa kua tazko co i len nasimuluje) alebo ked sa vyvola vynimka a clovek nema ani tusenie ze kde :)

To Jura: a niee.. nechut si u mna nevyvolal.Tu u mna vyvolavaju dane a odvody :) Inac dik za typ na knihu Moderni Programovani v C++ ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
w3q0
Věrný člen
29. 9. 2007   #36
-
0
-

Pozri, ja som to vyriešil tak, že som najprv začal v C# lebo som chcel nie jaký objektový jazyk a tiež som sa rozhodoval medzi C#a C++. Vypral som si C# lebo nie ako sa mi nechceli nainštalovať programy na písanie v C++(napr. mi nešlo nainštalovať Dev++,). Tak som si nahodil #Develop a začal som. Lenže potom som si povedal že znovu skúsim nainštalovať Developery na C++. Nahodil som Dev++ a začal som aj v C++. Tým som vyriešil problém a učím sa v oboch jazykoch. Som začiatočník, začal som na Pythone a skočil som na C# a C++, ale neľutujem to, mám taký názor, že ak sa naučím niečo tažšie, tie ľahšie veci sa mi budú ľahšie učiť. Ale potom som chcel robiť v GameEngine OGRE3D a potreboval som Visual Studio, a zase som sa dostal k tomu broblému z inštaláciou, pretože keď ho spustím, tak sa mi resetne PC(ale to je už mimo témy).Takže ak sa nevieš rozhodnúť, rob v obidvoch, tak ako aj ja.

PS: Keby mi niekto vedel poradiť z tým VS tak prosím vás poradte.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
DeaLer+2
Hero
29. 9. 2007   #37
-
0
-

To w3q: Hlavně se alespoň jeden z těch jazyků nauč pořádně (teoreticky) ... ať se tu furt neptáš na věci typu "jak převést string a int". Jaký máš PC, jakej OS, jaký VS?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
w3q0
Věrný člen
29. 9. 2007   #38
-
0
-

To DeLer:mno nemám veľmi logické myslenie, kvoli tomu sa stale vypytujem na sprostosti, ktoré vlastne viem, ale neviem ich použiť.

PC:HD: Samsung 160 GB Graf. Karta:NVidia Ge Force FX 5700, RAM: 512, procesor: 1,83 Gh, 2800+ OS: Dual-boot:Linux Ubuntu + WinXP SP2.
VS: 2005 C++ v.

Problém je v tom, že už asi pol roka mi nejde grafická, a nejako padá OS(Linux sa nespustí, a WinXP sa resetne keď nič nerobím(aspoň pri instal VS C++)).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
kralyk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 10. 2007   #39
-
0
-

k tomu C++ vs. C#

myslim ze z hlediska programovani toto rozhodnuti nema zas az tak vyznam, i kdyz souhlasim urcite s tim co rekl 'K' o tom ze
je lepsi prvne zacit s C/C++ a az potom s Java/C#

ALE
chtel bych este neco rict k tomu proč ziskal ten ms-shit C# (nic proti, jen ho nemam rad) takovou popularitu:
Kdyz nekdo chce zacit programovat v C++ ma pred sebou slozity ukol: vybrat si z mnoha moznosti, v cem programovat
jestli MS-VC nebo Dev-c++ apod. nebo snad GNU/GCC pro linux GTK+/QT atd. atd. atd.
proste ve svete C++ se zacinajici snadno ZTRATI

ZATIMCO u C# je to strasne jednoduche
Microsot vsecko urci za vas: rekne budes pouzivat MS-VC, .NET frejmwork, knihovny c# a basta.
protoze jina moznost de facto NENI.
takze zacatecniku staci si sstahnout VCexpress, .net Frameshit a zacit bastlit.
proto je C# tak popularni, ne proto ze by byl nak EXTRA perspektivni nebo neco, proste
microsoft zase znova jako vzdy vyuzil lenosti uzivatelu a naserviroval jim pod nos to co se jim libi
a usetril jim namahu, nejistotu a riziko rozhodovani

jo a k tomu MONu, MONO bych na stupnici pouzitelnosti dal spise nalepku 'SRACKA' nez 'PLNOHODNOTNY FRAMEWORK'
ZADNEJ seriozni Linux-developer to nebude pouzivat. Je to naplast na bolistku prilisne Windows orientace C#

presto co sem rek verim ze i pod C# se daj delat hezky veci a ze to neni spatnej jazyk.
To co mi opravdu vadi je typicka
'z-uzivatele-udelat-debila-v-davu-komerce' filosofie Microsoftu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
4. 10. 2007   #40
-
0
-

Nemůžu souhlasit ... ne proto, že programuju v C#, ale proto, že je to blbost ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
yaqwsx+9
Posthunter
4. 10. 2007   #41
-
0
-

To kralyk:
Joj,takovu blbost sem uz dlouho neslysel......

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
mephi0
Expert
4. 10. 2007   #42
-
0
-

suhlasim že je to komerčny ťah nalakať programatorov na C#, ktory je vyvynuty microsoftom.
tvoj nazor zatial beriem tak, že si lama čo ani poriadne nezačala s C++.
Mohol by si uviesť kto si, nech si spravim predstavu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
kralyk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
4. 10. 2007   #43
-
0
-

ále no jo, nechal sem se unest,
ale v cem je to takova blbost?
nesouhlasite ze zacit s c# je mnohem snadnejsi nez c++ ?


v c++ rozhodne nejsem nejak pokrocily to ne ... ale ... par veci sem vyskousel
ale je to spis od rohu k rohu.
tady na tomhle serveru sou o c++ clanky ktery jen vysvetlujou
jazyk jako takovy. no jo, ale co dal? chtelo by to nejake prakticke informace ... jako treba
pod jakou knihovnou je zahodno programovat, jesi MFC nebo neco jinyho, na windowsech.
na linuxu treba porovnani jestli gtk+ nebo QT, pripadne vecicky jako wxWidgets treba neco jinyho vubec nevim.
proste, to ze znam vlastnosti a konvence jazyka, i detaily jako treba sablony atd. je mi ted
uplne NAPRD kdyz to nemuzu vyuzit v praxi.

to je to co me trapi, nechci jako vostatni lempli sklouznout k C# jen kuli tomuhle.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
4. 10. 2007   #44
-
0
-

To kralyk: tak si poraď, něco s tím udělej a netvrď o každým, kdo podobnou situaci dokázal vyřešit (byť přechodem na vyšší, pro něj srovnatelný jazyk), že je lempl ... ne každej .NET/JAVA programátor je takovej (ještě, že si ty narážky neberu osobně).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
kralyk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
4. 10. 2007   #45
-
0
-

tak sem to nemyslel jiste je spousta dobrejch c# programatoru, bohuzel ja mam par znamych kteri si tyden hraji s MSVS.NET-C# a mysli si ze sou borci.
sorry za blby vyjadreni.

no jak si poradim to teda fakt nevim ... v cem delate c++ aplikace vy ostatni ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
5. 10. 2007   #46
-
0
-

Ja by som toto vlakno uplne zamkol keby som bol admin.Akoze riesit veci ci C# alebo C++ .. to nema konca kraja.

kralyk píše:v cem delate c++ aplikace vy ostatni ?



Nechapem :) ako v com? Myslis vyvojove prostredie? Operacny system? Aky framework, ake kniznice pouzivam? :) Dost nekonkretna otazka. Ale co pouzivam ja tak je VIMko, kompilator GCC, debuger GDB, Autotools (autoconf, automake atd), Doxygen na dokumentaciu a SVNko na udrziavanie kodu. Nepouzivam ziaden framework ani ziadnu komplexnu kniznicu stylu QT, wxWidgets kedze kodim nieco uplne ine.Vecsinu veci mame vo firme vo vlastnej rezii a tak je to pre nas najvyhodnejsie kedze sa to portuje medzi roznymi UNIX-like zalezitostami.Samozrejme pouzivam nejake tie bezne neskodne kniznice ako expat atd..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
kralyk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 10. 2007   #47
-
0
-

To sn3d:
no vida to je presne odpoved kterou sem chtel slyset.
jen este pro upresneni, pokud se muzu na to zeptat: delas consolovy/daemon aplikace nebo i desktop programky s GUI ?

a pokud nekdo z vas dela desktopovy programky s GUI, co pouzivate za system/prostredi/kompilator/knihovny ?
pripadne co doporucite ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin0
Věrný člen
5. 10. 2007   #48
-
0
-

To sn3d: K tomu uzamknutí vlákna - sice je pravda, že tady vzniká flame, ale nejen on. Proč vlastně uzamykat vlákna, když se je pořád o čem bavit. Např. já si rád přečtu názory všech, a u kapacit v oboru k nim třeba i později přihlédnu při nějakém rozhodování. Nechme lidi se bavit ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
DeaLer+2
Hero
5. 10. 2007   #49
-
0
-

Já taky nevidím důvod k zamknutí ... možná, kdyby se jednalo o OT ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
sn3d0
Věrný člen
5. 10. 2007   #50
-
0
-

Nejde o flame.. ale ide prave o to ze tento thread uz len rastie a rastie a aj ked akotak uz nieje co povedat k nemu, niekto pride a hodi sem dalsiu vec a ozivy ho pritom to uz s povodnym dotazom nema nic spolocne. Nejde o flame.

kralyk: nie nerobim GUI. To co robim je trosku tazke opisat (taktiez zalezi od projektu). Ale dajme tomu ze to je nieco ako si napisal. Malokde sa KOMERCNE programuje GUI v C++.Viem iba o par specifickych firmach. Vecsinou sa vsetci snazia robit tenkych klientov.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
kralyk
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
5. 10. 2007   #51
-
0
-

To sn3d:
no a v cem se teda vsecko pise? treba ty veci co clovek pouziva denne, napriklad, v cem je delanej firefox? nerikejte mi ze v C#.
Nebo GIMP? Nebo Winamp? atd...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
8. 10. 2007   #52
-
0
-

to kralyk:Zvyraznil som slovo KOMERCNE. Pod tymto pojmom mam namysli software ktory sa kodi pre rozne business procesy pre rozne podniky-firmy(v 75-85% sa programator v nasich koncinach zamestna prave u takejto firmy). To co sa tu spominalo (GIMP, Winamp, Firefox) je uplne ina kategoria software a je to uplne iny styl programovania. Tam totizto clovek nieje vystavovany tolkym zmenam kedy si co zakaznik zmysli, kedy sa aky business proces zmeni a tak aj kod je podstatne cistejsi pri tychto ja to volam "krabicovych software" ktore su asi najznamejsie. To ze clove pozna len tuto skupinu neznamena ze je to jedina majoritna skupina. Dnes uz dokonca maloktora devel-firma ma vlastny produkt.Proste software sa sije na mieru tak ako ked pridete do poriadne luxusneho obchodu a ked vam to sako nieje dobre, tak vam ho upravia presne podla vas, popripade vam usiju uplne nove.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
22. 10. 2007   #53
-
0
-

Osobně programuju v C# a nikdo mě za to nekamenuje. Jak tady někdo napsal každý má právo si vybrat svobodně v čem bude programovat - pracovat a tak to má být. Jiný programovací jazyk se dá naučit vždy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.185.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 114 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý