Drawing Text to a decompressed video frame – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Drawing Text to a decompressed video frame – C / C++ – Fórum – Programujte.comDrawing Text to a decompressed video frame – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
PetrSM
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 10. 2012   #1
-
0
-

ahojte,

pouzivam jednoduchy kod pro dekompresi avi videa a jeho vykresleni primo na display. potreboval bych ale do dekomprimovaneho obrazku pridat informaci - pro priklad jednoduchy text. vse relativne funguje, jen to nedelam spravnym zpusobem - text poblikava. je to dano tim, ze nejprve vykreslim dekomprimovany fram z videa a potom teprve text. neumim nejprve text vykreslit do dekomprimovaneho framu a podom na obrazovku. 

poradi nekdo? diky

void CRenderer::RenderScreen(BYTE* data) 
{

    BITMAPINFOHEADER* pbitmapInfoHeader = (BITMAPINFOHEADER*)data;
    (HBITMAP*)(data+sizeof(BITMAPINFOHEADER));

    const char *DemoText = "ABCD0123456789\0"; 
    RECT TextArea = {400, 400, 400, 400}; 
    HFONT fontHandle = CreateFont(60, 0, 0, 0, FW_NORMAL, FALSE, FALSE, FALSE, ANSI_CHARSET, OUT_OUTLINE_PRECIS, CLIP_DEFAULT_PRECIS, ANTIALIASED_QUALITY, VARIABLE_PITCH || FF_DONTCARE, "Arial\0");

    HDC hdc = CreateDC(m_DispDevice.DeviceName,NULL,NULL,NULL);   // creates a device context (DC) for a device ("\\.\DISPLAY2")

    SelectObject ( hdc, fontHandle);     
    SetTextColor( hdc, RGB (128, 128, 128)); 
    SetBkMode( hdc, TRANSPARENT);

    DrawDibDraw(m_hDrwScr,hdc,m_ptScrPos.x,m_ptScrPos.y,-1,-1,pbitmapInfoHeader,phbitmap, 0,0,pbitmapInfoHeader->biWidth,pbitmapInfoHeader->biHeight,0);            // draws a DIB to the screen

    DrawTextA ( hdc, DemoText, 14, &TextArea, DT_LEFT | DT_SINGLELINE | DT_NOCLIP);                        // draws formatted text in the specified rectangle 
    DeleteObject( fontHandle); 
    DeleteDC(hdc); 

};
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.75.–
Reklama
Reklama
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
7. 10. 2012   #2
-
0
-

Můžeš si vytvořit pomocný DC, do kterého to vykreslíš a až výsledek blitneš na cílový DC.

CreateCompatibleDC

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.216.–
PetrSM
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
7. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 zlz
dekuji za odpoved - mas pravdu a snazil jsem se o to. nejsem ale schopen uspesne tuhle zdanlive malickost do kodu napsat :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.245.75.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
0
Super člen
7. 10. 2012   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.220.211.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 142 hostů

Podobná vlákna

Frame a Jframe — založil Herm

Ekvivalent pro frame — založil josefff

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý