C, C++ nebo C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C, C++ nebo C# – C / C++ – Fórum – Programujte.comC, C++ nebo C# – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lubomír
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravím, podle názvu vlákna jsem tady už podobná témata našel, ale ani v jednom nebyla odpověď na otázku: Nikdy jsem neprogramoval (nepočítám pár hodin Delphi na VŠ :) ) a potřebuji vědět, který z výše uvedených jazyků by se nejvíce hodil pro mou potřebu...například dostanete do ruky pohybovou jednotku modulárního robotu, ve které je motor s převodovkou a snímač natočení + ´´nějaka´´ řídicí deska. Tato jednotka se připojí k PC například pomocí CAN a pomocí software od výrobce si s ní můžete různě natáčet, měnit rychlosti atd. Nicméně tento software je jen pro odladění, ale není určen pro automatické řízení. Tento software si chci naprogramovat....?

Dále, pokud jsem správně pochopil, tak knihovna např .dll je ta část software, která určuje jakým způsobem se jednotlivá část (opět např. pohybová jednotka) řídí. Takže po propojení s programem bych měl být schopen danou jednotku řídit pomocí mého vlastního software? Případně je složité takovou knihovnu vytvořit? A jaký jazyk bych se měl naučit, pokud bych ji skutečně chtěl vytvořit?

Poz. C# jsem zkoušel a podle názoru začátečníka je jednoduchý. Nicméně když jsem zkoušel C tak je pro mě neskutečně složité :)

Uff...pokud se v něčem pletu, tak mě prosím opravte.

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1001:700:200:5ef...–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
8. 10. 2012   #2
-
0
-

já bych to asi shrnul tak, že pro tyhle věci je nejlepší c++, ale neměl by bejt problém to udělat i v C#

a tvorba knihoven je snadná.. v C# obzvlášť

ale v obou případech potřebuješ o tom neco vedet, hlavne na jakym principu to cely funguje a pak uz neni problem to udelat c++ nebo C#

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
72 příspěvků
9. 10. 2012   #3
-
0
-

#1 Lubomír

Je důležité vědět pro jaký jazyk(i více) máš knihovny na ovládání HW, volat třeba C++ knihovnu v C není úplně dobrý nápad.

Také bývají k těm knihovnám různé příklady a vzhledem k tomu že (jak píšeš) nejsi v programování moc skušený, je lepší se odpíchnout od existujících příkladů, než se je pokoušet přepsat do jiného jazyka.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.163.–
Lubomír
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
9. 10. 2012   #4
-
0
-

Dobrá..díky za odpovědi. Měl bych tedy ještě jeden dotaz. Pokud bych chtěl porovnat C a C#, tak je to tak že je C# spíše pro vytváření aplikací a C pro ´´low level programing´´? (To že je C pro low level programing jsem se dověděl před pár dny, tak na to prosím berte ohled :) ) Nebo je možné je oba označit jako plnohodnotné programovací jazyky? Toto mě zajímá, protože jsem například nenašel jak se v C# dělá alokace paměti. Jinými slovy nechtěl bych se učit C# a po roce zjistit, že věci které opravdu potřebuji v C# vlastně ani nejdou dělat.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.24.–
KIIV+42
God of flame
9. 10. 2012   #5
-
0
-

ano C je relativne dobrej jazyk pokud chces programovat pomerne blizko hardwaru.. samozrejme na soucasnejch operacnich systemech je to stejne vsechno skryty za volani nejakeho api (nic ti nedovoli primej pristup k hardwaru - pokud zrovna nedelas driver)

C++ se da taky pouzit na low level zalezitosti.. jen je potreba davat bacha na interface (pokud ma byt pouzito z C a nebo neco z C)

C# je uz uplne mimo to - na ovladani hw to neni zamysleno a pokud vim ani komunikace s knihovnama z C/C++ neni uplne trivialni jako v predchozich (ale to mam jen ze sem to zahledl - kdyztak me nekdo opravi)

Kazdopadne pokud bys casem presedlal i na jednocipove mikroprocesory, tak ty sou bud v assembleru nebo v C - a nekdy i C++ ale maximalne objekty (a nic slozityho s nima to obvykle neumi), a pak sou jeste exoticky jazyky - ne zrovna moc hojne pouzivane bascom, pascal a podobne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Atheo+4
Stálý člen
9. 10. 2012   #6
-
0
-

#1 Lubomír
Za mě doporučuju se naučit jazyk C a poté skočit do C# po C# je dnes velká poptávka pro developery stejné je to i u javy ale hlavně technologie jde do předu a brzo se budou potřebovat jen objektiv C protože technologie jde hlavně do předu díky mobilním zařízením.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
vitamin+8
Grafoman
9. 10. 2012   #7
-
0
-

#6 Atheo
Mozes pls rozpisat odkial si si vycucal ze sa bude potrebovat len Objective-c?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Atheo+4
Stálý člen
9. 10. 2012   #8
-
0
-

#7 vitamin
Z toho že největší vývoj co teď je a bude je většinou na mobilní zařízení a nikde jsem si to nevycucal :D tak to prostě je a ještě nějakou chvíli to tak bude

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Atheo+4
Stálý člen
9. 10. 2012   #9
-
0
-

#7 vitamin
ne jen... ale z velké části

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
yaqwsx+9
Posthunter
9. 10. 2012   #10
-
0
-

#8 Atheo
Určitě bych to takto nezobecňoval. Záleží v jakém oboru se pohybuješ. Ale obecně si myslím, že vývoj obecně bude na jazyky ještě hodně dlouho velice pestrý (a žádný nebude výrazně dominovat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.62.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
vitamin+8
Grafoman
9. 10. 2012   #11
-
0
-

#8 Atheo
Ale preco prave objective c?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
9. 10. 2012   #12
-
0
-

takže pro mobilní zařízení se dá vyvíjet jen v Obj-C? :D Tak to trochu vyznělo ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.31.–
All you need is vision and time.
Šťouchal0
Stálý člen
10. 10. 2012   #13
-
0
-

#8 Atheo
Toto mě také zarazilo. Když odeberu subjektivní pohnutky k zařízením kde Obj-C působí, tak máš nějaké zdroje, které by tyto informace ověřovaly? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.191.–
Lubomír
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2012   #14
-
0
-

Dobrá, díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.24.–
Atheo+4
Stálý člen
10. 10. 2012   #15
-
0
-

#13 Šťouchal
Pokud vím, tak se pro Apple zařízení píše výhradně v jazyce objective C. Apple jede světem O.o je fakt že ještě android a tyhle blbosti. A co je hlavní nemluvím jen o české republice. Tu budeme vždy pozadu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Atheo+4
Stálý člen
10. 10. 2012   #16
-
0
-

#13 Šťouchal
A ověřené to nemám, ale říkali to moji dva profesoři na programování/databáze/sítě to mi stačí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.140.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý