3D C/C++ nebo JAVA hra – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

3D C/C++ nebo JAVA hra – C / C++ – Fórum – Programujte.com3D C/C++ nebo JAVA hra – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Yohaku0
Návštěvník
9. 10. 2012   #1
-
0
-

Jaký jazyk vybrat pro tvorbu 3D her pro Windows? C/C++ nebo Javu?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
yaqwsx+9
Posthunter
9. 10. 2012   #2
-
0
-

Je to jedno (samozřejmě do určité míry - ale na takto položenou otázku je to skutečně jedno). 3D hru uděláš v obou jazycích. Počítej s tím, že to ale nebude nic jednoduchého - možná s Javou to bude o něco jednodušší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.62.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Yohaku0
Návštěvník
9. 10. 2012   #3
-
0
-

Díky, přesně to jsem chtěl vědět.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.107.247.–
V těch nejtěžších chvílích se otoč za sluncem a všechny stíny padnou za tebe. - John Lenon
Bloodman
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
16. 10. 2012   #4
-
0
-

Ale v C++ to bude o dost rychlejsie bezat ako v jave

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.131.–
ingiraxo+15
Grafoman
17. 10. 2012   #5
-
0
-

#4 Bloodman
no neřekl bych že o dost, v javě jde hlavně o to, že používá hlavně openGL a v C++ hry děláš v D3D, tady je ten hlavní rozdíl ve výkonu hry, ale Java jako taková je rychlá

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
metthal
~ Anonymní uživatel
27 příspěvků
17. 10. 2012   #6
-
0
-

Tym chces tvrdit ze v C++ sa neda pracovat s OpenGL? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.216.–
ingiraxo+15
Grafoman
17. 10. 2012   #7
-
0
-

#6 metthal
si mě špatně pochopil :) tím jsem chtěl říct, že v Javě D3D neni a hra na D3D běží rychleji (podle toho co sem testoval a četl), proto je hra v c++ o něco rychlejší, ale stejně si myslim, že autor nebude dělat legendární 3D hru, co bude za pár let bestseller, takže je to jedno jestli c++ nebo javu :)

java má herní libky treba lwjgl, na kterým je založenej minecraft (jedná se o podstatě čistý opengl) nebo JOGL, kterej je podle mě trochu lepší

v c++ opengl je ofc. taky, ale to bych rovnou sáhl po D3D když už a ten je težší už jen díky jeho api

edit: pokud chce rychle nějakou hru tak rovnou XNA (C# + DX9 game api)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
vitamin+8
Grafoman
17. 10. 2012   #8
-
0
-

#7 ingiraxo
Hra v c++ je nie je rychlejsia preto lebo tam bezi d3d ale preto lebo sa preklada priamo pre cielovu platformu, nema gc...

Samozrejme zo zaciatku je to jedno, vykon nebude hrat ziadnu rolu (ak nebude hra velmi sprasena :) ).

D3d by som pouzil ak by som chcel hru spustat len na systemoch od ms a opengl ak by som sa chcel zamerat aj na mobili, tablety, ....

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
yaqwsx+9
Posthunter
17. 10. 2012   #9
-
0
-

#7 ingiraxo
Bacha - Direct3D a OpenGL jsou rychlostně téměř srovnatelné. Rozdíly tu jsou, ale liší se od driverů grafické karty - nedá se obecně říci, že jeden je rychlejší. Navíc tyto rozdíly jsou v podstatě zanedbatelné (odeslat "požadavek" na GK skrz API je mnohem rychlejší než zpracování dat na GK).

Osobně fandím D3D (přijde mi logičtěji uspořádané než OGL), zase na druhou stranu OGL vyhrává na poli portovatelnosti.

Problém Javy není OGL, ale to, že to není nativní kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.35.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Podobná vlákna

WPF 3D hra (Nebo raději ne?) — založil Sharpermax

C++ nebo Java? — založil Tomáš

C++ nebo Java? — založil Tomáš

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý