Morseovka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Morseovka – C / C++ – Fórum – Programujte.comMorseovka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
luk0110
Duch
10. 10. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, opět potřebuji pomoci s C. V morseovce fungují písmena, ale čísla ne (hází to podivné znaky). Jde mi hlavně o funkčnost, sémantiku kódu atp. neřešte.

Musí to jít vyřešit podobným způsobem (základy :)) bez přidání knihoven a dalších přidaných funkcí.

Budu moc rád, pokud postnete vždy opravený kompletní kód. Díky moc!

#include<stdio.h>
#include<conio.h>
#include<windows.h>
#include<ctype.h>

int main (){
 int c;
 char pole[30][6]={".-","--..","-.-.","-..",".","..-.","--","....","----","..",".---","-.-",".-..","--","-.","---",".--.","--.-",".-.","...","-","..-","...-",".--","-..-","-.--","--.."};
 char cisla[10][6]={".----", "..---", "...--", "....", ".....", "-....", "--...", "---..", "----.", "-----"};
      
      while (isdigit(c)) {c=getchar();
c=c+30;
    printf("%s", cisla[c]);	
}
    while(1){
    c=getch();
   
      if ((!isalnum(c)) && (isspace(c))){
      printf(" ");
      continue;}
      if ((!isalnum(c)) && (!isspace(c)))
      printf ("Nelze"); 
	
    else{
         
            if(isalpha(c))
                       if(isupper(c))
                       c=c-65;
                       else
                       c=c-97;
                       printf("|%s", pole[c]);
                    
         
         }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.176.–
vitamin+8
Grafoman
10. 10. 2012   #2
-
0
-

Hlavne citaj warningy co ti pise kompilator (ak ich nevypisuje tak si ich zapni).

Nepouzivaj magicke cisla napr miesto 65 pouzi 'A'

Spoj tie 2 cykly do jedneho ak chces aby sa mohly miesat cisla z textom.

Nepouzivaj neinicializovane premenne (viz warningy)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
luk0110
Duch
10. 10. 2012   #3
-
0
-

Co vím, tak žádné warningy to nezobrazuje, program se klasicky zapne (dev c). Ten první while je právě asi špatně. Druhý while valí parádně, takže bych do něj nerad šahal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.176.–
vitamin+8
Grafoman
10. 10. 2012   #4
-
+1
-
Zajímavé

Toto vloz do 2 cyklu za getchar:

if (isdigit(c)) {
	c=c+30;		//sem daj c=c-'0'   skratene  c -= '0'  
	printf("%s", cisla[c]);	
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
luk0110
Duch
10. 10. 2012   #5
-
0
-

#4 vitamin
Nechceš to hodit do toho souboru co mám nahoře? Tak trochu nevím co mám smazat, aby se to nehádalo a kam to poté vložit. Díky!!!  

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.176.–
vitamin+8
Grafoman
10. 10. 2012   #6
-
0
-

Mam taky dajem ze si ten program zozliepal z kuskov kodu co si nasiel na nete, takze ta neham trochu trapit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Morseovka
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 10. 2012   #7
-
0
-

   

Mohl by si to dát do kodu, taky mě to zajmá jak to má bejt ;-)   

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
luk0110
Duch
10. 10. 2012   #8
-
0
-

Hotovo. Vyřešeno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.176.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Morseovka — založil Keenan

Morseovka — založil hejnallukas

Morseovka v Javě — založil blondyna

Morseovka do souboru — založil hejnallukas

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý