Generování náhodných čísel – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Generování náhodných čísel – .NET – Fórum – Programujte.comGenerování náhodných čísel – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Bany
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2012   #1
-
0
-

Dělám aplikaci která bude generovat náhodné čísla (já vím, je to blbost, ale začít se někde musí), ale narazil jsem na problém.  Uživatel zadá do kolikati se mají tvořit náhodná čísla a mělo by vyjet 20 náhodných čísel. Ale narazil jsem na problém, nezobrazí se náhodné čísla, zobrazí se třeba 8x pod sebou třeba číslo 12 a pak 12x třeba 3. Prostě generuje to náhodná čísla, ale špatně. 

 for (int i = 0; i < 20; i++)
                {
                    int Cisla;
                    Cisla = 0;
                     Random rnd = new Random();
                     
                     Cisla = rnd.Next(0, cisla);

                       richTextBox1.Text += Cisla.ToString()
                  }
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
ingiraxo+15
Grafoman
10. 10. 2012   #2
-
0
-

dej instanci Random mimo cyklus

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Bany
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2012   #3
-
0
-

Jako udělat se Fci a pak volat v cyklu jen tu Fci ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
ingiraxo+15
Grafoman
10. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 Bany
samozřejmě ideální by bylo, kdyby si měl instanci Random jen jednou v celý app, ale když jsem říkal mimo cyklus, tak myslim mimo cyklus - třeba hned nad cyklus

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Bany
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
10. 10. 2012   #5
-
0
-

Udělal jsem to takhle, ale pořád stejný problém.... jak jsem psal na začátku

Random rnd = new Random();

for (int i = 0; i < 20; i++)
                {
                    int Cisla;
                    Cisla = 0;
                      Cisla = rnd.Next(0, cisla);
                       richTextBox1.Text += Cisla.ToString()
                  }
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
VladislavK0
Super člen
10. 10. 2012   #6
-
0
-

#5 Bany
Ješťe se zaměr na tu nesmyslnou konstrukci  kolem proměnné Cisla

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.12.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
ingiraxo+15
Grafoman
10. 10. 2012   #7
-
0
-

chceš mi říct, že tohle ti nefunguje? 

Random rnd = new Random();

for (int i = 0; i < 20; i++)
{
    richTextBox1.AppendText(rnd.Next(0, 100).ToString() + " ");
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
VladislavK0
Super člen
10. 10. 2012   #8
-
0
-

#7 ingiraxo
To je úžasný jak se dnes dají dělat úkoly do školy. Proč myslíš že jsem Banymu napsal aby zaměřil svou pozornost na na konstrukci kolem proměnné Cisla.

No určitě ne na to aby jsi na to obratem odpověděl, takhle se nic nenaučí

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.12.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
ingiraxo+15
Grafoman
10. 10. 2012   #9
-
0
-

#8 VladislavK
myslim, že tomuhle se nedá říkat ani úkol do školy a na konstrukci proměnný by přišel i sám za chvilku... stačí, když si s tím bude chvilku hrát

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Vaizo0
Stálý člen
11. 10. 2012   #10
-
0
-

#9 ingiraxo
Jen počkej, jakej nával otázek tady bude před pololetím a koncem zimního semestru 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.127.–
ingiraxo+15
Grafoman
11. 10. 2012   #11
-
0
-

#10 Vaizo
to mi je celkem jasný... místo aby dávali ve škole pozor, tak se ptaj zde =)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Bany
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
11. 10. 2012   #12
-
0
-

Není to nic do školy, snažím se to naučit sám od sebe. Na gymplu máme jen Pascal a to až příští rok.

Jinak díky za rady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
VladislavK0
Super člen
12. 10. 2012   #13
-
0
-

Snaha je v programovani velmi dulezita, a jeste dulezitejsi je samo pochopeni toho co sam pises. Takze zaver teto diskuze neni ani tak o tom jestli to mas nebo nemas do skoly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.11.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý