Kompatibilita Allegra 4 s Win7 64bit – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kompatibilita Allegra 4 s Win7 64bit – C / C++ – Fórum – Programujte.comKompatibilita Allegra 4 s Win7 64bit – C / C++ – Fórum – Programujte.com

Doomista+1
Stálý člen
12. 10. 2012   #1
-
0
-

Čau lidi, mám celkem velký problém s allegrem (v4) a totiž ohledně kompatibility s windows 7 64bit (32bit jsem neměl možnost testovat. Pokud programuju pro winXP, vše funguje jak má. když ale hru, která na XP funguje, spustím pod sedmičkama, tak sice funguje a logic loopy probíhaj, ale nevykresluje se obraz, lépeřečeno na některých počítačích se vykreslí jednou, na jiném počítači se to chvilku vykresluje rychlostí 1 FPS a pak přestane, jinde se překresluje jen vrchní půlka obrazovky... nemám bohužel dlouhodobý přístup k počítači s win7, takže nemůžu dost dobře testovat, vím jen, že jednoduchý program, kam neloaduju bitmapy fungoval na 100%. Ddyž loaduju bitmapy, občas problém nastane, občas ne, nezávisle na tom, zda na začátku programu nahraju obsah bitmapy do BITMAP *obr; a na konci vymažu, nebo zda to dělám průběžně, není to závislé na použití timeru, a než jsem smazal windows 7 32bit starter, tak na tom se mi nikdy problém nevyskytl. Nemohla by být chyba ve způsobu, jakým jsou 64bit windows zabezpečený? Kdesi jsem se dočetl, že to může způsobovat celou řadu problémů.

Osobně bych nerad přecházel z Allegra na něco jiného, ze všech těch knihoven jako SDL a SFML má nejjednodušší a nejpřehlednější syntax a jediná chybička je v něm ta, že nemá vlastní namespace :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.191.–
Na vše stačí iostream...
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
15. 10. 2012   #2
-
0
-

A nepomůže spustit to s nastavenou kompatibilitou třeba s WinXP?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.135.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 128 hostů

Podobná vlákna

C++ a kompatibilita? — založil exim

Kompatibilita — založil Mikeek

Kompatibilita — založil petr

Kompatibilita — založil ASUSik

PHP5.4 zpětná kompatibilita — založil Jakub Lučan

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý