Čau lidi, mám celkem velký problém s allegrem (v4) a totiž ohledně kompatibility s windows 7 64bit (32bit jsem neměl možnost testovat. Pokud programuju pro winXP, vše funguje jak má. když ale hru, která na XP funguje, spustím pod sedmičkama, tak sice funguje a logic loopy probíhaj, ale nevykresluje se obraz, lépeřečeno na některých počítačích se vykreslí jednou, na jiném počítači se to chvilku vykresluje rychlostí 1 FPS a pak přestane, jinde se překresluje jen vrchní půlka obrazovky... nemám bohužel dlouhodobý přístup k počítači s win7, takže nemůžu dost dobře testovat, vím jen, že jednoduchý program, kam neloaduju bitmapy fungoval na 100%. Ddyž loaduju bitmapy, občas problém nastane, občas ne, nezávisle na tom, zda na začátku programu nahraju obsah bitmapy do BITMAP *obr; a na konci vymažu, nebo zda to dělám průběžně, není to závislé na použití timeru, a než jsem smazal windows 7 32bit starter, tak na tom se mi nikdy problém nevyskytl. Nemohla by být chyba ve způsobu, jakým jsou 64bit windows zabezpečený? Kdesi jsem se dočetl, že to může způsobovat celou řadu problémů.
Osobně bych nerad přecházel z Allegra na něco jiného, ze všech těch knihoven jako SDL a SFML má nejjednodušší a nejpřehlednější syntax a jediná chybička je v něm ta, že nemá vlastní namespace :/