Obdoba QStackedWidget C++ Qt – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obdoba QStackedWidget C++ Qt – .NET – Fórum – Programujte.comObdoba QStackedWidget C++ Qt – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
12. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

začínám právě programovat v C# a chci se zeptat, jestli při vytváření formulářů v designeru jde nějak elegantně na sebe naskládat panely, aby byl vždy vidět pouze jeden z nich. Potřebuji si vytvořit menu, kde vždy po kliknutí jiného tlačítka se mi změní zobrazený panel. Něco jako TabControl, ale s vlastními tlačítky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.118.–
Reklama
Reklama
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
12. 10. 2012   #2
-
0
-

Ještě dodám, že mě napadlo přes sebe naházet jednotlivě panely a volat u nich metody Hide() a Show(), ale když jich je přes sebe víc, tak se s tím nedá moc dobře pracovat v designeru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.118.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 10. 2012   #3
-
0
-

zde nic takového neni, ale můžeš si na to udělat vlastní komponentu - je to jen pole panelů s vlastním indexem

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
12. 10. 2012   #4
-
0
-

Nevím, jestli dobře rozumím. Myslíš jako že si vytvořím pole jednotlivých panelů a ty pak budu přepínat metodami Show() a Hide()?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.118.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 10. 2012   #5
-
0
-

ne, myslim vlastní komponentu... ofc. tam bude pole panelů a uděláš si třeba funkci, který bude vždy aktivovat určitej panel

potom tam můžeš mít pár virtuálních funkci, který bude nastavovat počet panelů a nastavovat výchozí.. to by mělo zajistit pohodlnou správu panelů přes desinger

aby jsme si rozuměli, myslim vlastní UserControl (jde to i bez toho, ale budeš mít vše nacpané v jedné třídě)

to Show-Hide není tak přesný, spíš by stačilo jednoduše hodit aktuální panel do popředí, páč všechny panely mají stejnou velikost

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Midnight
~ Anonymní uživatel
78 příspěvků
12. 10. 2012   #6
-
0
-

Aha, s vlastními komponentami zkušenosti ještě nemám, budu se na to muset podívat.

Tak dík za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.118.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Obdoba rámů v CSS — založil HAL

Qtcpsocket read write vytváři nová vlákna? — založil rodinne.baleni.ryze

IDE pro Qt4 — založil NOclipus

Qtcpsocket read write vytvari nove vlakno? — založil rodinne.baleni.ryze

Eclipse CDT a QT4 ve WIN XP — založil eclipse

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý