Vytvoření tlačítka – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření tlačítka – .NET – Fórum – Programujte.comVytvoření tlačítka – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
hejnallukas0
Návštěvník
12. 10. 2012   #1
-
0
-

Ahoj

mám takový problém. Vytvořil jsem si pole tlačítek  

Button[] tlacitka = new Button[pocetTlacitek];

ale když je chci vykreslit do okna   

int sirkaTlacitka = int.Parse((((Panel)Application.Current.MainWindow.Content).ActualHeight.ToString())) / pocetTlacitek;
                for (int a = 0; a <= pocetTlacitek; a++)
                {
                    tlacitka[a].Content = a.ToString();
                    tlacitka[a].Margin = new Thickness((a * sirkaTlacitka), 23, (a * sirkaTlacitka) + sirkaTlacitka, 603);
                }

Zobrazí se chyba NullReference

Nevíte co dělám špatně ??

Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.192.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 10. 2012   #2
-
0
-

co tohle doháje je? 

int sirkaTlacitka = int.Parse((((Panel)Application.Current.MainWindow.Content).ActualHeight.ToString())) / pocetTlacitek;

však šířka tlačítka je v každým Buttonu jako vlastnost Width, případně Size

a napiš přesnou chybu a kde

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
hejnallukas0
Návštěvník
12. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo

No chyba nastane když program prochází cyklem for a skončí na řádce, kde chci změnit název tlačítka.

int sirkaTlacitka = int.Parse((((Panel)Application.Current.MainWindow.Content).ActualHeight.ToString())) / pocetTlacitek;

Toto mi vypočítá šířku jednoho tlačítka, aby se mi vešli na stránku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.192.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 10. 2012   #4
-
0
-

a máš ty tlačítka v poli vytvořený vůbec?

teď jsem ti napsal, že šířka tlačítka je jako button.Width a šířka okna jako form.Width

krom toho, pokud chceš mít takto tlačítka, tak na to už existujou komponenty, co to přesně zarovnaj :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
hejnallukas0
Návštěvník
12. 10. 2012   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
Teď ti nerozumím, jak myslíš vytvořený 

Mám tam

Button[] tlacitka = new Button[pocetTlacitek];
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.192.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 10. 2012   #6
-
0
-

#5 hejnallukas
tohle je pouze vytvořený pole o určité velikosti, kde budou dat. typy Button, ale pole je prázdný

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
hejnallukas0
Návštěvník
12. 10. 2012   #7
-
0
-

#6 ingiraxo
No a když se snažím o naplnění pomocí cyklu for tak mi to zahlásí chybu NullReference při prvním průchodu na řádku

tlacitka[a].Content = a.ToString();
Nahlásit jako SPAM
IP: 88.101.192.–
ingiraxo+15
Grafoman
12. 10. 2012   #8
-
0
-

#7 hejnallukas
ach jo... ano, protože pole je prázdný! ty se snažíš nastavit obsah tlačítka, který neexistuje :)

základní otázka... jak vytvoříš nové tlačítko?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Tlacitka — založil dragon124

Tlačítka — založil Muňka

Ohraničení tlačítka — založil Michalek

Nefunkční tlačítka — založil romanpesek

Obrázek na tlačítka — založil Honzík

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý