Programování - samostudium – Vzdělání – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programování - samostudium – Vzdělání – Fórum – Programujte.comProgramování - samostudium – Vzdělání – Fórum – Programujte.com

kokoss0
Newbie
13. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravím Vás. Vím, že se to tu určitě řešilo, ale chtěl bych tento topic potom rozvinout pro své další tipy rady, a podobně.
Něco o mně . Chodím na Střední školu informatiky,při 1. ročníku. CHci se zeptat na pár věcí ohledně programování, grafiky atd. Asi před 3 roky, jsem byl na myslím, že právě na této stránce, kde se dělali různé úkoly, v příkazové řádce, programování .. atd a posílali se úkoli na jejich server, oni to oznámkovali a poslali zpět (COž je pro mě velice důležité, protože k čemu mi je zadání, když pak nevím, jestli jsem dostal správný výsledek ). Tím jsem se učil. Nyní se učím jazyk Pascal .. píšu si v tom základní programy, zkouším různé věci, jako kalkulačku atd .. Proto bych se chtěl zeptat, zda je ještě nějáký server, kde bych si mohl otestovat znalosti, jako bylo tamto.. kde bych dostal úkol, ale někdo mi to zhodnotil .. (Nejde mi jen o Pascal) ..
dále se chci zeptat jaký programovací jazyk se učit po Pascalu ..
Další otázka je trochu obecná .. Chtěl bych od Vás poradit, čím vyplnit volný čas .. Je to asi divná otázka, ale upřesním to .. Proto, že chodím na SŠ informatiky, tak mě pochopitelně baví práce na PC .. Jenže ve škole se jede tempem, kdy to co se učíme nyní, tak polovinu věcí už dávno umím .. v Pascalu se například budeme učit až za rok a já už ho mám študovaný .. (sice jen základy, ale přece alespoň něco).. Vím, že mi Střední škola nějak moc nedá, nějáké "jen" základy, ale nic extra .. to si plně uvědomuju a proto to samostudium .. Jenže nevím čím doma vyplnit čas .. Co se mám doma učit ? Co zkoušet ? čím začít ? Jak ? tipy, rady návody atd ? ...
Moje znalosti : Tak pokročila práce na PC, nějáké základy HTML, základy Pascalu ...
Moc Vás tedy prosím .. O rady, typy .. Rád bych tady rozjel i diskuzy aby si později někdo mohl hledat .. já to budu později používat , jako tento topic na případně další dotazy, nebo problémy ohledně PROGRAMOVÁNÍ ... Předem děkuji :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.92.208.–
Kokoss
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 10. 2012   #2
-
0
-

#1 kokoss
Ahoj,

kontrola úkolů byla skutečně na tomto webu, ale je to už dlouho zrušené:) O ničem podobném nikde nevím, ale jestli máš pochybnosti o kvalitě svého kódu, klidně ho dej sem na fórum a on ti k tomu někdo určitě něco řekne. To jestli program dělá to co chceš ale poznáš i sám, ne?:) Pokud ti kalkulačka počítá, tak je asi v pořádku a jestli by to šlo udělat líp se dozvíš i tady, jak už jsem řekl.

Výběr dalšího jazyka je taky jen na tobě, ale určitě by to chtělo naučit se nějaký ten objektově orientovaný jazyk (C#, Java, ...). Nebo tě třeba zaujme JavaScript a tvorba webů v PHP? Je to fakt na tobě.

Ve volném čase se právě můžeš učit tyhle věci, vymyslet si svůj projekt, na kterém budeš pracovat, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.246.197.–
kokoss
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
13. 10. 2012   #3
-
0
-

Tak psal jsem tento dotaz na tolik serverů, ale nikde neodpověděli tak skvěle a jednoznačně jako ty .. Jen pár dalších otázek .. Kde bych našel nějáké zadání ohledně pascalu ? kde by byli úkoly a pod a já bych to zkoušel .. dále : Ta java, C# nebo Javascript , PHP ... a další .. TO je právě to co rozmášlám .. Ale lákalo by mě buďto Java nebo to PHP pro zatím asi .. A dale .. Ta tvá poslední věta, je pro mě absolutně nejduležitější .. Volný čas ! co jsi myslel tím vymyslet svůj projekt ? mohl bys to upřesnit, dát příklad a podobně ? je to totiž pro mě absolutně nejduležitější ze všeho co jsem psal :-) Děkuji ještě jednou za Skvělou odpověď a prosím ještě o další .. :-) DÍKY 

Nahlásit jako SPAM
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 kokoss
Co se úloh týče (nejen pro Pascal, můžeš je dělat v jakém jazyce chceš), zábavný je třeba Project Euler, pěkně potrápí hlavu - http://projecteuler.net

A k tomu volnému času, prostě si stanov nějaký cíl. Pro začátek třeba můžeš udělat kalkulačku, které napíšeš výraz 2*(8+3)^2, ona výraz zpracuje a napíše výsledek. Nebo až budeš dělat PHP, udělej si jednoduchou galerii s nahráváním fotek, nebo tak. Fantazii se meze nekladou:)

Nahlásit jako SPAM
kokoss0
Newbie
13. 10. 2012   #5
-
0
-

Děkuji moc . a ještě jedna otázka .. Když udělám kalkulačku v pascalu tak jak tomu potom udělám takovou tu grafiku ? jakoby tabulku kde bude výsledek, tlačítka atd ? děkuji .. PS : napsal jsem ti na fb .. přidej si mne .. mám ještě pár dotazů přímo na tebe .. děkuji .)

Nahlásit jako SPAM
Kokoss
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
13. 10. 2012   #6
-
0
-

#5 kokoss
Té "grafice" se říká GUI, trošku si googli, nevím jaké knihovny pro Pascal existují.

Nahlásit jako SPAM
kokoss0
Newbie
13. 10. 2012   #7
-
0
-

Našel jsem něco - Object Pascal ... prosím to FB .. děkuji 

Nahlásit jako SPAM
Kokoss
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

C# - programovani — založil Siembra

Programovani za FO — založil abcdefg

Programování her — založil Michalek

Programovani C++ — založil jonny

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý