Ulozeni do souboru – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ulozeni do souboru – Python – Fórum – Programujte.comUlozeni do souboru – Python – Fórum – Programujte.com

 

lolkohrad
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
14. 10. 2012   #1
-
0
-

ahoj..

zasekl jsem se v serialu python v lekci 17, kde mam za udelat metodu uloz a ulozit jmena a cisla do souboru..

napsal jsem takovouto metodu a nevim co je spatne..poradite nekdo?..hlasi mi to chybu

class telseznam:
    def __init__(self):
        self.jmena=[]
        self.cisla=[]
    def pridej(self,jmeno,cislo):
        self.jmena.append(jmeno)
        self.cisla.append(cislo)
    def vypis(self):
        print 'jmena:', self.jmena
        print 'cisla', self.cisla
    def uloz(self):
        soubor=file('zapis_do.txt','w')
        soubor.write(self.jmena)
        soubor.close()
seznam=telseznam()
seznam.pridej('loleklel',999999999)


seznam.uloz()
Nahlásit jako SPAM
IP: 176.12.115.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
14. 10. 2012   #2
-
0
-

#1 lolkohrad
Bylo by vhodné napsat, jakou chybu ti to vrací. Jinak se už v Pythonu nepoužívá file(), ale open().

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
lolkohrad
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
14. 10. 2012   #3
-
0
-

haze mi to:

Traceback (most recent call last):
  File "C:/Python27/class", line 19, in <module>
    seznam.uloz()
  File "C:/Python27/class", line 13, in uloz
    soubor.write(self.jmena)
TypeError: expected a character buffer object

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.252.–
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
14. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 lolkohrad
Snažíš se ukládat list. Do souboru ale můžeš vypisovat jenom text (string). Takže buď celý seznam projít a vypsat to po jednotlivé položce, nebo ho nějak dumpnout, nebo třeba exportovat do jsonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.23.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Uložení barvy do souboru — založil dprogr

Uložení nastveni do souboru — založil Judegar

Uložení Canvas do souboru — založil pawlik

Uložení dat do souboru — založil neOph

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý