Funkce - program – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Funkce - program – C / C++ – Fórum – Programujte.comFunkce - program – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Salieri
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
16. 10. 2012   #1
-
0
-

  Čus, 

nevím si rady s tímto zadáním :

"Napište funkci s celočíselnými vstupními parametry,která vrací jako svou funkční hodnotu prostřední ze tří zadaných čísel"

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 10. 2012   #2
-
0
-

tu funkční hodnotu bych pochopil asi tak, že když funkce má 3 vstupy (třeba int), tak vrátí prostřední parametr.. ale prijde mi tohle zadani dost na hlavu

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
yaqwsx+9
Posthunter
16. 10. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

Já bych řekl, že je to myšleno tak, že funkce má vrátit číslo, které je větší něž nejměnší z těch tří a zároveň je měnší než největší z nich.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.55.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
16. 10. 2012   #4
-
0
-

#1 Salieri
Některá zadání jsou fakt divná a je potřeba upřesnit je u zadavatele.

Já bych tomu rozumněl tak, že například z těchto tří čísel: 3, 6, 4 vrátí hodnotu 4 protože je "prostřední"

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Salieri
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
16. 10. 2012   #5
-
0
-

Jasné, to jsem také pochopil... do toho zadání tří čísel v kodu bych tomu rozuměl, ale pak to vypsání... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 10. 2012   #6
-
0
-

nejspíš to fakt bude to střední číslo, ale to zadání je opravdu na pěst... =D

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Salieri
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
16. 10. 2012   #7
-
0
-

#6 ingiraxo
To mi došlo :)

Akorát nevím jak to vypsat v ZDRJ.kodu ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
TheOndrap+2
Super člen
16. 10. 2012   #8
-
0
-

no .. 

int stredni_hodnota (int _cislo1, int _cislo2, int _cislo3){

int str_hodnota;

// tady bych to asi dal do pole a seradil, nebo udelal pres podminky a ulozil do promenne

// ale mozna by to slo udelat i nejak elegantneji
return str_hodnota;

}

S tím, že po získání 3 čísel z klávesnice zavoláš tuhle funkci a její návratová hodnota bude střední číslo

printf("Stredni hodnota je: %i", stredni_hodnota(c1, c2, c3));
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
Salieri
~ Anonymní uživatel
28 příspěvků
16. 10. 2012   #9
-
0
-

#8 TheOndrap
Mistře, díky moc :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.183.–
ingiraxo+15
Grafoman
16. 10. 2012   #10
-
0
-

nebo bez cyklu jako 

int center(int x, int y, int z)
{
    if (x > y && x < z || x > z && x < y) return x;
    if (y > x && y < z || y > z && y < x) return y;
    return z;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
vitamin+8
Grafoman
16. 10. 2012   #11
-
0
-

#10 ingiraxo
skus to pre center(1, 1, 2) a urcite si tm najdes chybu :)

ja by som to spravyl takto:

int center(int x, int y, int z)
{
	if(x > y)swap(x, y);
	if(y > z)return (x>z)?x:z;
	return y;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.157.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
ingiraxo+15
Grafoman
16. 10. 2012   #12
-
0
-

#11 vitamin
pro cheaty kde budou stejný čísla to nebylo určeno :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý