CSS Opacity – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

CSS Opacity – CSS – Fórum – Programujte.comCSS Opacity – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Michael014
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 10. 2012   #1
-
0
-

Dobrý večer, chtěl bych poradit s jednou neplechou.

Předkládám potřebný kód:

#menu {
               position: absolute;
               text-align: center;
               min-width: 75%;
               height: 30px;
               margin-left: 12%;
               margin-top: 2cm;
               font-size: 20px;
               display: inline-block;
               border: 2px groove rgb(70,70,70);
              }
#menu_opacity {
              opacity: .5;
              background-color: rgb(0,0,0);   
              display: block;
              height: 100%;
              }
 <div id="menu">
  <div id="menu_opacity">
   
  <a href="#">Odkaz 1</a>
  <a href="#">Odkaz 2</a>
  <a href="#">Odkaz 3</a>

  </div> 
  </div>

O co jde - zkrátka chci mít nějakou tabulku a v té mít pozadí šedou průhlednou barvou, ovšem, dělá mi to průhlednými i odkazy, a to nechci. Nepomůže ani nastavení opacity u a:link, visited na hodnotu 1.

Pokud někdo ví o nějaké cestě jak toto vyřešit, byl bych velice rád.

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.56.–
Michael014
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
16. 10. 2012   #2
-
0
-

Vyřešeno. Udělal jsem si PNG obrázek s průhledným pozadím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.56.–
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 10. 2012   #3
-
+1
-
Zajímavé

#2 Michael014
Pokud to chceš vyřešit pomocí CSS, což by bylo hezčí než nějaké png, můžeš použít novinku v CSS3, díky které můžeš nastavit průhlednost samotné barvě:

background-color: rgba(0, 0, 0, .5);
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.246.197.–
eximik0
Newbie
7. 11. 2012   #4
-
0
-

Já bych průhlednost odkazů nastavil zvlášt

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Farebný opacity hover — založil tomas

2* .css — založil darkerboy

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý