Kartezsky soucin dvou mnozin realych cisel – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kartezsky soucin dvou mnozin realych cisel – Pascal – Fórum – Programujte.comKartezsky soucin dvou mnozin realych cisel – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

fak.gesho
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
17. 10. 2012   #1
-
0
-

a

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.125.–
fak.gesho
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
17. 10. 2012   #2
-
0
-

#1 fak.gesho
Ahoj,

potreboval bych vytvorit 2 mnoziny realnych cisel (z intervalu -1,1), prvni interval jako <-1; -1+(2/37); -1+2*(2/37);...;1> a druhy stejny jen rozdeleny cislem (2/73) a pote bych potreboval jejich kartezsky soucin jako vstup pro funkci dvou promennych. Lamu si stim hlavu uz dlouho a absolutne nevim jake datove typy zvolit.

Dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.125.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 10. 2012   #3
-
0
-

record a v nem dva realy?

pripadne ty pary muzes delat za behu a mit jen funkci cekajici souradnice typu real a vracejici vysledek

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fak.gesho
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
17. 10. 2012   #4
-
0
-

diky moc za radu, ale ja s pascalem uplne zacinam, takze by se mi hodila mala demonstrace, kus kodu nebo tak neco, pokud byste mel cas, moc bych to ocenil

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.125.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 10. 2012   #5
-
0
-

no zalezi o co presne ti jde

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fak.gesho
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
17. 10. 2012   #6
-
0
-

   

presne o tohle ): nevim jak jinak to efektivne vymyslet, nemam s algoritmy temer zadnou zkusenost a uz vubec ne se syntaxi pascalu

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.125.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
17. 10. 2012   #7
-
0
-

tady bych to videl klidne na dva cykly ... vypocitat x,y dosadit do funkce... a vypsat +/- ...

muzes dokonce pouzit i for.. od 0 do 72 a z toho vypocitat hodnoty a na radky od 0 do 32 .. (radky budou mit ten sloupcovy cyklus uvnitr.. nic tezkeho)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
TheOndrap+2
Super člen
17. 10. 2012   #8
-
0
-

No, ty hlavně ten interval podle mě musíš diskretizovat, tzn tu X-osu, Y-osu musíš rozdělít na 37 resp 73 ekvidistatních bodů

x = {-1, -0,98.., - 0,97.., x, x, x, ....atd... } -- y = {to uz víš}

a z téhle množiny budeš volit souřadnce pro dosazování.. => Kartézský součin nad těmy množinami bude generovat tu síť (souřadnicovou)

Tenhle algo je to co popsal KIIV .. měl jsem to už napsaný, když jsem si všimnul že to napsal :D

For i:=0 to 37 do 
	begin  
	For j:=0 to 73 do 
		begin
                x:=-1+i*(1/37);
                y:=-1+j*(1/73)
  		if((67039*power(x,12)-1939938*power(x,10)
			-184756*power(y,10)...atd...)>0) then		
			begin
			write("+");
			end;
		else write("-") 	
		end;
	writeln;
	end;
end; 

Omlouvám se za můj pascal, dělal jsem v něm naposledy na střední, což je už nějakej tejden, ale myslím že by tohle mohlo běžet .. s tím že power je v knihovně Math (asi)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.228.209.–
ZČU v Plzni je mnohem víc, než jenom právnická fakulta !!
Fakulta aplikovaných věd www.fav.zcu.cz
"Když nedokážete říci věci jednoduše, pak jim dostatečně nerozumíte"
fak.gesho
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
18. 10. 2012   #9
-
0
-

super diky moc vsem, opravdu to timhle zpusobem beha a vraci presne to, co je pozadovano!

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.125.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
18. 10. 2012   #10
-
0
-

tak jestli to funguje je to ok.. ale mam tuseni ze mozna jedes jen v intervalech od <-1;0>, protoze -1+ j*(1/73) kde j je od 0 do 73 (coz je 74 hodnot - 74 sloupcu)  mas minumum -1 a maximum je -1+1 = 0 tj. do jednicky ti jeste neco malo chybi

+ v tom kodu je spousta dalsich chybicek.. treba 0 se ma brat tez jako kladne

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
fak.gesho
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
18. 10. 2012   #11
-
0
-

ano, jsou tam drobne chybicky, ale po prepsani to opravdu vraci presne stejnou tabulku. deklaroval jsem si promenne x a y jako realna cisla (a tam to omezeni neni, takze jedou podle poctu kroku do 36 or 72) a prepsal jsem delku intervalu (abych mel ve vysledku 37 hodnot a ne 38, stejne tak 73 nq 72 ) a prohodil promenne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.125.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Průnik dvou množin — založil vasek230

Prohození dvou čísel — založil Michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý