Vyhľadávanie čísiel v súbore – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vyhľadávanie čísiel v súbore – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVyhľadávanie čísiel v súbore – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
kotlas66670
Newbie
19. 10. 2012   #1
-
0
-

Ahoj

Mam textovy subor ktory obsahuje text,znaky...a cisla v tvare 123456789-0000

Potreboval by som vyhladat tieto cisla a porovnat ci sa neopakuju a vycucnut ich do neakej premenej....vo VB6!

Dakujem za radu...:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.221.–
xXx
~ Anonymní uživatel
55 příspěvků
20. 10. 2012   #2
-
0
-

Skus pozriet na regular expresion vo VB :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.87.115.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
20. 10. 2012   #3
-
0
-

#1 kotlas6667
Radu? Tak si to naprogramuj - klidně v tom VB6. Není zač.

Promiň, ale když sem hodíš takhle neurčitý zadání, navíc bez konkrétního dotazu (mezi řádky čtu: někdo mi to celé udělejte...), tak to zavání akorát tím, žes to dostal ve škole za úkol a protože se místo učení flákáš, tak teď nevíš co s tím.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
kotlas66670
Newbie
20. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 JoDiK
:-) to bolo pekne napisane....zatial mi staci ak mi poradis ako mam zacat teda s ktorou funkciou vyhladam cisla v tom tvare ktorom som pisal vyssie....a neboj nieje to do skoly :-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.221.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
20. 10. 2012   #5
-
0
-

#4 kotlas6667
A ta rada od xXx ti nestačí?

Tak přidám ještě jednu. Google: hledat vb6 regular expression

hned druhý odkaz je na český popis potřebné "funkce"

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
kotlas66670
Newbie
25. 10. 2012   #6
-
0
-

poloha_PDB = InStr(1, komplet, "#PDB_ELEM:", vbTextCompare)
            komplet_komponenty = Left(komplet, poloha_PDB)
            strPrehladavany1 = komplet_komponenty
            strHladany1 = "-0000"
            lngLen1 = Len(strPrehladavany1)

            For iii = 1 To lngLen1
             retPosition1 = InStr(iii, strPrehladavany1, strHladany1, vbTextCompare)
             If retPosition1 = 0 Then Exit For
                lngPocet1 = lngPocet1 + 1
                 iii = retPosition1
                 koko1 = Mid(komplet_komponenty, (retPosition1 - 9), 14)
                 excelWB.Worksheets(1).Cells(aaa, 1).Value = koko1                                  ''do excelu
                 aaa = aaa + 1
            ''Write #1, koko1
            Next iii

Zdar vospolok :-)

Som tu zasa....:-)

Vyhladavanie a nasledne zapisovanie cisiel mam ako tak vyriesene...Problem mam teraz ze sa mi tie cisla opakuju vtom textaku z ktoreho ich vycitavam. Ako a kde mam porovnavat tie cisla tak aby bolo vzdy len jedno cislo?

(skusal som Comparison Operators in Visual Basic ale neako som sa nechytal...:-() 

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.221.–
Keny0
Návštěvník
7. 12. 2012   #7
-
0
-

Ja bych ten tvuj format zapsal jako 2 cisla (prvni cislo cast pred pomlckou a druhe za). Seradil bych ta druha cisla nakym rychlym algoritmem na razeni (QuickSort, HeapSort....) respektive spis diky nim zjistil indexy poradi. Pak prochazet treba vzestupne ty serazene hodnoty 1) cislo se neopakuje -> zapsat, 2) pokud se nejake opakuje jen 2x zjistit jestli se shoduje i prvni cast, pokud ano -> zapsat jen jedno cislo, pokud ne -> zapsat obe cisla 3) pokud se nejake opakuje vice nez 2x seradil bych prvni cast cisla obdobne jako vyse (ale ted jen u tech cisel, ktere se shoduji druhou casti). Opet projit cisla vzestupne, zapsat prvni cislo a pak jen ty co se nerovnaji predchozimu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.129.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Vyhľadávanie v databáze — založil Tocimanko

Vyhladávanie v BST — založil Michal

Excel - vyhladavanie — založil Martin

Vyhľadávanie z DB + vypis — založil XANI

Chytrejsie vyhladavanie — založil dalaman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý