Vyhledávání v poli různých objektů – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vyhledávání v poli různých objektů – Java – Fórum – Programujte.comVyhledávání v poli různých objektů – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zuzana
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 10. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, ráda bych se zeptala jaké je "správné objektové" řešení následujícího problému:

Mám třídu Rostliny a třídu Květiny, která od rostlin dědí. Kromě atributů rostlin má pouze jeden atribut navíc - barva květu. Dále mám pole Rostlin, kde jsou objekty tříd Rostliny i Květiny pohromadě. 

Problém: Chci zjistit, jestli se v poli nachází květina s určitou barvou květu. Jak mám udělat vyhledávání, aniž bych se u každého objektu musela dotazovat na jeho typ, a pokud by to byla květina, tak dále na barvu květu?

Děkuji za odpověď.

Zuzana

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1e03:a01::251...–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
21. 10. 2012   #2
-
0
-

přes cyklus projdeš rostliny a pomocí instanceof si odfiltruješ pouze květiny a potom si zjistíš barvu té květiny

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zuzana
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
21. 10. 2012   #3
-
0
-

Instanceof mě taky napadlo, ale myslela jsem, že to trochu odporuje OOP, tak jsem se snažila přijít na něco jiného. Nicméně díky, asi to udělám takto.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:1e03:a01::251...–
KIIV+42
God of flame
21. 10. 2012   #4
-
0
-

tak muzes mit definovany v rozhrani treba metodu find(item,data) ... pokud ten item nebude existovat, tak se vrati nenalezeno.. a bude to schovany za polymorfizmem..  

a podtrida se muze podivat jestli nema nejaky novy prvek co odpovida, a pokud ne tak se zepta parenta..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Pole různých objektů — založil jarda23

Inicializace více polí objektů? — založil KingScorpion

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý