Problém s LOD generováním ve Skyrimu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s LOD generováním ve Skyrimu – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s LOD generováním ve Skyrimu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

MiCizek0
Stálý člen
23. 10. 2012   #1
-
0
-

Ahoj, v officiálních nástrojích Skyrimu je chyba, která znemožňuje správně vygenerovat LOD stromů za těmihle hranicemi  (-32,-32,32,32). Více se o těchto problémech rozepisuje zde: http://forums.bethsoft.com/topic/1368378-tree-lod-btt-files-%E2%80%93-finding-a-solution-to-wall-of-trees-32-cell-problem/page__st__30__p__21680680#entry21680680

Zde jsou nějaké knihovny, http://code.google.com/p/skyrim-plugin-decoding-project/source/browse/#svn%2FTES5Load%2Ftrunk%2FTes5Lib které by mohly pomoct z načítání plugínu (.esp a esm. soubory skyrimu, odkuď hra načítá informace. Jsou tam script data, worspace data, object data atak dále.) Chtěl bych to udělat sám, ale mám trochu problémy se v tý knihovně orientovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.175.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
23. 10. 2012   #2
-
0
-

#1 MiCizek
a po nás chceš co?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2:2905:a4bc:4b19...–
All you need is vision and time.
MiCizek0
Stálý člen
23. 10. 2012   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.175.–
ingiraxo+15
Grafoman
23. 10. 2012   #4
-
0
-

s tím ti tady nikdo nepomůže.. nikdo ti nebude studovat nějaký api aby tě ho pak naučil... prostě si hold musíš někde najít dokumentaci, případně návody jak s ní pracuje.. vzhledem k tomu že je to openSource, tak si můžeš projít i zdrojáky a podívat se, co obsahuje za funkce

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
MiCizek0
Stálý člen
23. 10. 2012   #5
-
0
-

ok dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.175.–
MiCizek0
Stálý člen
23. 10. 2012   #6
-
0
-

možná zkusím kontaktovat autora to bude nejlepší.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.175.–
MiCizek0
Stálý člen
3. 11. 2012   #7
-
0
-

ten soubor se dá normálně číst hexeditorem, ale normálně, když to třeba otevřu v klasickým textovým editoru, je to změť znaků, které vypadájí jako z .exe souborů. Je tam spousta proměných a myslím, že nebude těžké zjisti co budou zač. Poradíte nějakou knihovnu, která by s tím byla schopna pracovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.108.–
MiCizek0
Stálý člen
5. 11. 2012   #8
-
0
-

takže velký omyl. Neměl jsem představu, jak takový hexeditor pracuje. Dal jsem na první dojem. Prostě v esp. nebo esm. souboru jsou názvy proměnných jako třeba GRUP, TREE, EDIT a tak dále. A samotná hodnota je v jakémsi kodu připomínající kod zkompilovaného kodu v C++

TES4                    HEDR ףp?úV ę˙CNAM Default GRUPŢ  TREE    L
     TREEŔ       ć© g '  EDID TreeAspen01 OBND ŘţôţNýKXźMODL  Landscape\Trees\TreeAspen01.nif MODT0 ć3Ćýdds ;¬\
~ĹÝ dds ;¬\
ăHdds ;¬\
Ar}šdds ;¬\
PFPC     CNAM0        @    š™>ÍĚL>{.>   @   @   @  €?  `@   @TREEÖ       m0 h
( EDID TreePineForest01 OBND 5ţţľ˙éć MODL% Landscape\Trees\TreePineForest01.nif MODT<           úf)ądds ;¬\
·y«Ýdds ;¬\
&Q`dds ;¬\
]'’Ţdds ;¬\
PFPC     CNAM0       @    q=
>ěQ8> ¬>  @  @gfć?  €?  @  ŕ?

Tenhle soubor má obsahovat hlavičku a dva druhy stromů. Můžete si všimnout dvou názvů a cest k meshes. Takže buď se někoho zeptám, kdo to bude vědět. Nebo zbývá testování. Měly by tam být klasický proměnný jako string, float, int atd.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.175.–
MiCizek0
Stálý člen
9. 11. 2012   #9
-
0
-

říká vám něco quoted printable encode/decode?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.175.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Problém — založil Dfire

Problem — založil roonill

Problém v C++ — založil Anonim

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý