Mezní hodnoty – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mezní hodnoty – C / C++ – Fórum – Programujte.comMezní hodnoty – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
25. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravím mam problém z mezními hodnotami...program po zadání čísla vypočte číselný palindrom...mam to v typu "unsigned long long int" a i když podle nápovědy vím že palindrom z čísla 592 se zjistit nedá tak mi ho program vypíše...nevím jak určit mezní hodnoty. 

if (a>=ULLONG_MAX) {printf("Palindrom nenalezen.\n"); return 0;}

zkoušel jsem to takhle ale také to nejde :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.102.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
25. 10. 2012   #2
-
0
-

ono to totiz odpovida  a==ULLONG_MAX ..  v 64bitovym cisle neexistuje vetsi cislo nez ULLONG_MAX... takze takhle by ses musel presne trefit do te mezni hodnoty...

nevyhoda c/c++ je ze nikde nehlida carry flag.. ale teoreticky by ses k nemu mohl dostat pres inline assembler hned po vypoctu... (dokud tam jeste je)   nebo se o ten vypocet postarat rovnou v assembleru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
25. 10. 2012   #3
-
0
-

Tak to vůbec nevim jak udělám...(dodávám že jsem začátečník)... a teď mě absolutně nenapadá jak to vyřešit :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.102.–
KIIV+42
God of flame
25. 10. 2012   #4
-
0
-

no tak zalezi co presne za operaci se tam dela...  da se to klidne rozdelit na nekolik 64b cisel a pouzovat jen 32b z kazdeho + aritmetiku aby se s tim spravne pracovalo

pripadne jen testovat jestli ti nevyslo mensi cislo nez si tam mel pred tim (to jde ale spise u scitani)

nasobeni uz tak dobre vyjit nemusi

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
25. 10. 2012   #5
-
0
-

   

int obratCislo( unsigned long long int i){
unsigned long long int j=0,k=0;
while(i!=0){
    j=i%10; 
    i=i/10;
    if (i==0) {k=k+j; return k;}
    else {k=k+j; k=k*10;}
    }
}
int main()
{
    unsigned long long int a,znak,b;int iterace=0;
    printf("Zadejte cislo:\n");
    znak = scanf("%llu", &a);
    if ((znak!=1) || (a<=0)) { printf("Nespravny vstup.\n");system("pause"); return 0; }
    b=obratCislo(a);
    while (a!=b)
          {
                iterace++;
                a=a+b;
                if (a>=ULLONG_MAX) {printf("Palindrom nenalezen.\n");system("pause");return 0;}
                b=obratCislo(a);
                }
    printf("Vypocteny palindrom: %llu (iteraci: %d)\n",a,iterace);
    
    system("pause");
    return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.102.–
hlucheucho+10
Posthunter
25. 10. 2012   #6
-
0
-

Velikost výsledného čísla se dá předvídat:

pokud budu násobit číslo o m bitech číslem o n bitech dostanu výsledek o m+n bitech. U součtu to bude o 1 větší než počet bitů čísla s větším počtem bitů. Stačí tedy vědět, kolik v operandech je platných bitů ( např. 000101 má 3 platné bity).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
KIIV+42
God of flame
25. 10. 2012   #7
-
0
-

teoretickej dotaz.. proc pred obracenim je to ULL a pak to narves do Int?

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.216.147.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ingiraxo+15
Grafoman
25. 10. 2012   #8
-
0
-

no.. já bych to řesil spis tak, že bych si cislo prevedl na string (nebo pole charu je to jedno) a to bych pres cyklus projel a mas to na 4 radky cely (pokud teda jde pouze o zjisteni palindromu)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
25. 10. 2012   #9
-
0
-

V Int mám jenom počítání kolikrát se ten cyklus opakoval. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.102.–
KIIV+42
God of flame
25. 10. 2012   #10
-
0
-

#9 Lukas
to nemas..  int obratCislo( unsigned long long int i){

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Lukas
~ Anonymní uživatel
275 příspěvků
25. 10. 2012   #11
-
0
-

jaj toho jsem si nevšiml...omlouvám se....ale i tak už opravdu nevím jak to vyřešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.102.–
mark
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
29. 10. 2012   #12
-
0
-

teď  řeším stejné zadání jako ty :D  Vše funguje až na to, že nehlídá tu horní mez. respektive hlídá, ale špatně. Jen nevím proč nepropadne podmínkou když součet dvou unsigned long long integerů je větší nebo roven hranici, nebo jedno ze sčítaných čísel je větší rovno horní mezi, tak program neukončí.

typedef unsigned long long int ulli;

int main()
{
    ulli vstup, count=0;
    int in1;

    printf("Zadejte cislo:\n");
    in1 = scanf("%llu", &vstup);
    if(in1 < 1)
    {
        printf("Nespravny vstup.\n");
    }else
    {
        ulli n1=0, n2=0;
        while(vstup < ULLONG_MAX){

            if(check(vstup) == 1) //otestujeme jestli je palindrom
            {
               printf("Vypocteny palindrom: %llu (iteraci: %i)\n", vstup, count);
               return 0;
            }else
            {
                count++;
                n1 = vstup;
                n2 = rotate(vstup);
                if(n1+n2 >= ULLONG_MAX)
                {
                     printf("Palindrom nenalezen.\n");
                     return 0;
                }
              
                vstup = n1 + n2;
            }
        } 
        printf("Palindrom nenalezen.\n");

    }
    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.137.–
mark
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
29. 10. 2012   #13
-
0
-

Tak už nic už jsem to vyřešil a vše funguje - sčítání provádím manuálně, a dle ULLONG_MAX hlídám jednotlivé cifry maxima. na konci pak porovnávám carry (přenos z předchozího řádu). 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

Podobná vlákna

Hodnoty — založil TomasP

Zobrazenie hodnoty — založil ujo

Hodnoty vo fc. mysql_stat() — založil marioff

Výběr hodnoty — založil Hranicarrr

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý