Tip k češtině v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tip k češtině v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.comTip k češtině v C++ – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Matrix17
~ Anonymní uživatel
286 příspěvků
14. 1. 2007   #1
-
0
-

To hybridfusion: Ona se ta přípona mazat podle mně nemusí. A opravte mně jestli se pletu ale pomocí #include se dá vkládat jakýkoli soubor tedy i normální texťák.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
sn3d0
Věrný člen
15. 1. 2007   #2
-
0
-

To Matrix17:Tak tak.. #include vlastne akoby tam pastol obsah zo suboru(akehokolvek, ked tam date trebarz aj *.moja_koncovka ;-) *.h. *.hh, *.cpp, *c su take zauzivane standardy.Taktiez aj *.c ci *.cpp mozu mat akukolvek koncovku.Prikladom je napriklad ProC ktore ma koncovku *.pc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Lenin7
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 4. 2007   #3
-
0
-

Zdarecc mam problem vymazal jsme si koncovkyy jako jak je třeba rundl32.exe a nebo u mp3 a dalších,nevíte jak to dat zpět???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lenin7
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
24. 4. 2007   #4
-
0
-

To Lenin7:Potřeboval bych toooo kdyby ste vědelii!Nemužu ani rozjet film a ani icq vůbec nic

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
midin
~ Anonymní uživatel
320 příspěvků
24. 4. 2007   #5
-
0
-

To Lenin7: Standartně by měli jít znovu připsat, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mirek Braho0
Stálý člen
25. 4. 2007   #6
-
0
-

Mam první malou otázku: K čemu je dobrý to

#if !defined() a potom #define
? Co by se stalo kdyby to tam nebylo? Funguje to stejně ne?

A druhá větší otázka :) : Řešil sem jak udělat češtinu v případě, že načítám znaky z externího souboru. Udělal sem to takhle, ale je to delší a dělá to bordel v kódu. Nešlo by to ošetřit nějak líp?

soubor.get(*ch);

if (*ch=='á') { *ch=160; } else if (*ch=='é') { *ch=130; } else
if (*ch=='ě') { *ch=216; } else if (*ch=='í') { *ch=161; } else
if (*ch=='ó') { *ch=162; } else if (*ch=='ů') { *ch=133; } else
if (*ch=='ú') { *ch=163; } else if (*ch=='Ú') { *ch=233; } else
if (*ch=='ž') { *ch=167; } else if (*ch=='Ž') { *ch=166; } else
if (*ch=='ť') { *ch=156; } else if (*ch=='č') { *ch=159; } else
if (*ch=='Č') { *ch=172; } else if (*ch=='Ď') { *ch=210; } else
if (*ch=='ď') { *ch=212; } else if (*ch=='Š') { *ch=230; } else
if (*ch=='š') { *ch=231; } else if (*ch=='ý') { *ch=236; } else
if (*ch=='ř') { *ch=253; } else if (*ch=='Ř') { *ch=252; } else
if (*ch=='Ň') { *ch=213; } else if (*ch=='ň') { *ch=229; }
Protože bez tohohle to nepsalo češtinu ale ty blbosti, třeba místo "á" to psalo "ß" apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
26. 4. 2007   #7
-
0
-

Co by se stalo kdyby to tam nebylo? Funguje to stejně ne?


pokud vim jo, ale muze to delat bordel, treba pokud dvakrat includnete hlavickovy soubor a tak...

je to delší a dělá to bordel v kódu. Nešlo by to ošetřit nějak líp?


pokud vim tak ne, znaky nejsou za sebou, takze asi ne, ale budu sledovat jestli sem nenapise nekdo povolanejsi ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
sn3d0
Věrný člen
26. 4. 2007   #8
-
0
-

mozno blbost ale.. urob si na to nejaku funkciu a macro.. napriklad:



#define CVT(a,b) if (ch == a) return b;

char convert_char(const char ch)
{
CVT('á', 160); CVT('é', 130);
//atd atd..
}

//alebo
#define CVT2(a, b) case a: return b;

char convert_char2(const char ch)
{
switch(ch) {
CVT2('á', 160); CVT2('é', 130);
//atd atd..
}
}

// potom uz len
char ch;
soubor.get(*ch);
ch = convert_char(ch);


P.S: netestoval som, moze byt chybycka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
Mirek Braho0
Stálý člen
27. 4. 2007   #9
-
0
-

Tak tomu nerozumím, ale tuším že to má co dočinění s kódováním. Když jsem udělal načítání textu ze souboru, a výpis na obrazovku, tak mi nefungovala čeština. Udělal jsem to tedy následujícím způsobem.

soubor.get(*ch);

if (*ch=='á') { *ch=160; } else if (*ch=='é') { *ch=130; } else
if (*ch=='ě') { *ch=216; } else if (*ch=='í') { *ch=161; } else
if (*ch=='ó') { *ch=162; } else if (*ch=='ů') { *ch=133; } else
if (*ch=='ú') { *ch=163; } else if (*ch=='Ú') { *ch=233; } else
if (*ch=='ž') { *ch=167; } else if (*ch=='Ž') { *ch=166; } else
if (*ch=='ť') { *ch=156; } else if (*ch=='č') { *ch=159; } else
if (*ch=='Č') { *ch=172; } else if (*ch=='Ď') { *ch=210; } else
if (*ch=='ď') { *ch=212; } else if (*ch=='Š') { *ch=230; } else
if (*ch=='š') { *ch=231; } else if (*ch=='ý') { *ch=236; } else
if (*ch=='ř') { *ch=253; } else if (*ch=='Ř') { *ch=252; } else
if (*ch=='Ň') { *ch=213; } else if (*ch=='ň') { *ch=229; }

Když to ale nevypisuju na obrazovku ale přímo do jinýho souboru, tak s timhle ta čeština zase nejde takže to musim dělat bez toho. Pročpak to? To má systém windows jiný kódování, než uložené soubory na disku (dával jsem to do .txt).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tomik512
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
27. 4. 2007   #10
-
0
-

Skuste tohle

#include <windows.h> 

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

string StringObsahujiciCeskeZnaky (char *Txt)
{
string Ret = "";
if (Txt && *Txt) {
int Delka = strlen(Txt) + 2;
char *Buf = new char [Delka];
if (Buf) {
ZeroMemory(Buf,Delka);
memcpy(Buf,Txt,Delka - 2);
CharToOem(Buf,Buf);
Ret = Buf;
delete [] Buf;
};
};
return Ret;
};

int main (void)
{
cout << "Zdary" << endl;
cout << StringObsahujiciCeskeZnaky("Jak se máš? ěščřžýáíé") << endl;
cin.get();
return 0;
};

Mělo by vám to jít.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
katuska
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 5. 2007   #11
-
0
-

To tomik512: Fakčí jak má, super ... teď hledám převodník ze stringu na přechroustatelnou URL (nahrazení speciálních znaků včetně českých na %HHH) - urlencode fci ale nic mi zatím nefakčí :) kdybys byl tak hodnej a něco sem hodil ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Agent
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
4. 5. 2007   #12
-
0
-

zdar, nejsem žádnej velkej programátor, ale pár drobných věcí si umím udělat. Potřeboval bych helfnout se čtením řetězců v češtině z externího souboru. Všechny rady jsou OK, ale nějak se mi nedaří načíst např. slovo "až" v ANSI, vypsat na obrazovku a opětovně ho zapsat do jiného souboru.
dík za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
zacatecnik0
Super člen
4. 5. 2007   #13
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 100 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý