Bakalářská práce-regulární výrazy – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Bakalářská práce-regulární výrazy – Java – Fórum – Programujte.comBakalářská práce-regulární výrazy – Java – Fórum – Programujte.com

 

Nikson
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravim,
píši bakalářskou práci o využití regulárních výrazů.Součástí práce má být i program psaný pravděpodobně v jave.

Program načte xml (či csv) soubor a pomocí regulárních výrazů rozparsuje údaje na jednoduchá data (např pokud bude v jedné buňce Karel Novák,rozdělí to na jmeno=Karel prijmeni=Novak) z toho pak vytvoří import do databáze.

Takhle má program teoreticky fungovat-teď ale řeším jak např. ošetřit když by v buňce bylo pouze Karel. Napadlo mne,že bych vyhodil chybovou hlášku kde bych se uživatele zeptal,zda se jedná o jméno či příjmeni a podle odpovědi by se to přiřadilo.Pak mi ale došlo,že by soubor mohl mít třeba 5000 záznamů a kdyby byla třeba jen polovina špatně,tak by to v podstatě bylo neřešitelné tímhle způsobem.

Napadá vás nějaký způsob, jak to lépe ošetřit?Předem děkuji za rady.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.102.151.–
eximik0
Newbie
26. 10. 2012   #2
-
0
-

Ted trošku nechápu...

Načte se XML soubor a ty chceš ověřit co je jméno, co je přijmení nebo jak? Prostě bych udělal jednoduchou strukturu v XML a všecko hezky jednotlivě...

<jmeno>Petr</jmeno>
<prijmeni>Pes</prijmeni>

a jen si udelal jednu metodu getFromXml(String what) - kde what by byl název tý položky (v našem případě jmeno, nebo prijmeni)

Nějak nechápu co bys tam chtěl ověřovat?

Možná sem tě jen blbě pochopil...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.138.–
Niskon
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
26. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 eximik
Jsem ocas, měl jsem na mysli .xls a .xlsx (prostě Excel) - to je tím, že jsem byl zrovna na přednášce o XML...

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.102.35.–
dburton0
Duch
26. 10. 2012   #4
-
0
-

#3 Niskon
xlsx je v podstate archiv obsahujici mimo jine xml soubory, tak je zbytecny to parsovat pomoci reg vyrazu kdyz na xml je v Jave nekolik knihoven...

Nahlásit jako SPAM
IP: 146.102.145.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Podobná vlákna

Regulární výrazy — založil Sony

Regulární výrazy — založil Míša

Regulární výrazy — založil Petr

Regularni vyrazy — založil Vyhulman

Regulární výrazy — založil Nikishek

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý