Visual studio -přehlednost kodu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual studio -přehlednost kodu – C / C++ – Fórum – Programujte.comVisual studio -přehlednost kodu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Filord
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 10. 2012   #1
-
0
-

Ahoj,

Po netbeansu začinam nově použivat IDE Visual Studio 2012 s pluginem Visual assist X a měl bych tyto otazky:

1) je možne, aby automaticky při definici proměne "int promena=265" mi mezi znak prirazeni(=) vkladalo jednu mezeru pred prirazeni a mezeru po prirazeni? stejně tak třeba u zavorek funkci apod.

priklad:

"int promena=265;" -> "int promena = 265;"

"void procedura(int parametr1,int parametr2);" -> "void procedura ( int parametr1, int parametr2 );"

Pzn. Dělam to pokaždy zatim ručně mezernikem. Šlo by to automaticky? vkladam mezery před zavorky a přiřazeni to kvůli přehlednosti v kodu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.208.124.–
ingiraxo+15
Grafoman
27. 10. 2012   #2
-
0
-

co se proměnných týče, tak nevim jak tobe, ale mě to ani nedovolí napsat třeba... int a=5;, automaticky mi to upraví na a = 5;

k těch funkcím nevim.. tam si myslim že dávat mezery je zbytečný a na přehlednosti to nijak nezlepší

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Filord
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 10. 2012   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
A neviš jak ti to automaticky "upravuje". Děla ti to visual assist? nebo Visual studio. Sice se jedna o banalitu. Nicmeně přehlednost to určitě zlepšuje. Při jakykoliv prirazenich apod. Při většich aplikacich když musim mačkat mezernik před a po zavorkach, čarkou, prirazeni apod. to pocituju

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.208.124.–
ingiraxo+15
Grafoman
27. 10. 2012   #4
-
0
-

mám dojem že to snad dělá i bez pomocnýho addonu, pokud ne, tak zkus addony "Code alignment", ale mám dojem že mi to dělalo od začátku

z těch funkcí to myslim spíš tak, že je lepsí psát

void neco(int a, int b); ... nez ... void ( int a, int b );

ale je to spíš o zvyku.. ono hlavně máš zvýrazněnou syntax a tyhle typy jinou barvou, takže je to víceměné jedno

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Filord
~ Anonymní uživatel
8 příspěvků
27. 10. 2012   #5
-
0
-

použivaš tedy code alignment? funguje to nějak divně srovnava to řadky s ostatnima. Mě jen jde o to abych napsal přikladem

int promena=6;

tak aby při psani rovnitka (=) to vložilo automaticky mezeru před a po...stejně tak se zavorkama apod. pochopil jsem že code alignment to nedokaže

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.208.124.–
ingiraxo+15
Grafoman
28. 10. 2012   #6
-
0
-

tak to dělá automaticky VS12, možná jsem něco nastavoval, ale to už netušim

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 32 hostů

Podobná vlákna

Visual studio — založil Hlavinka

MS Visual Studio — založil samo

Visual studio + QT — založil staf

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý