Vysvětlení zadání – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vysvětlení zadání – Java – Fórum – Programujte.comVysvětlení zadání – Java – Fórum – Programujte.com

 

Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #1
-
0
-

Zdravím,

mám zadání.

Zadání:
Sestavte program, který postupně načte n celých čísel z klávesnice a zjistí, kolik čísel bylo uvnitř, mimo nebo na hranici intervalu (1,10).
Upřesnění:

Hodnotu n zadejte z klávesnice a zajistěte, aby byla zadána hodnota větší než nula.

Pro zjištění polohy (uvnitř, mimo nebo na hranici intervalu) použijte vnořené větvení.

Pro cyklickou činnost použijte libovolný příkaz cyklu.

Problém je v tom, že abych ten program mohl vytvořit, tak bych ho musel chápat a já ho vůbec nechápu. :D

Hlavně nechápu začátek. Chtějí po mě aby to vypsalo např. Zadejte čísla: (Tam se vypíšou všechna čísla, co uživatel napíše?) Jak se to ukončí? Může se tam napsat libovolný počet čísel? 

Jaký je v tom případě na to příkaz?

Dejme tomu, že tam napíšu pět čísel 0,2,10,15,20

Výsledek bude, že program vypíše:

Počet čísel mimo interval (1,10): 

Počet čísel uvnitř intervalu (1,10):

Počet čísel na hranici (1,10):

??

Díky za odpovědi. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
Tukan0
Stálý člen
27. 10. 2012   #2
-
0
-

no jelikož máš v zadání napsané postupně tak to budeš načítat postupně  

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #3
-
0
-

Takže to bude zadej první číslo, zadej druhé číslo, zadej třetí číslo? A kdy to jako skončí?  

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
Tukan0
Stálý člen
27. 10. 2012   #4
-
0
-

až budeš chtít. Třeba po stisknutí nějaké klávesy

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #5
-
0
-

Jak to teda napsat, prosím? Jen ten začátek. Je to můj druhý program, teprve začínám. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
Tukan0
Stálý člen
27. 10. 2012   #6
-
0
-

přečteš si řádek. Hodíš si podmínku jestli je ten string třeba k. Pak skončíš načítání. Pokud není, tak si string převedeš na číslo a dále s tím pracuješ.

Pokud nevíš ani jak na tohle tak si přečti nějaký seriál o Jave

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #7
-
0
-

Jaký seriál? Kde? Můžeš mluvit trochu konkretněji?  

Potřebuju jen ten začátek, zbytek už bych měl dokázat najít sám, ale ten začátek prostě nepobírám. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 10. 2012   #8
-
0
-

ten pocet mas zadat na zacatku a zajistit, aby to bylo vetsi nez nula...

pak uz jen cyklem nacitas ty hodnoty a porovnavas jestli jsou v tom intervalu

a tutorial o jave? google "java tutorial"

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #9
-
0
-

Myslel jsem, že mě odkazuje na nějaký konkrétní tutorial, proto mi asi tutorial java asi moc nepomůže. 

A myslím konkretně, co tam napsat, chci jen prvních pár řádků, zbytek si dohledám, tohle nevím ani kde hledat.

V tomhle topicu napsali frajerce 3 celé úkoly: http://programujte.com/forum/vlakno/20524-pomoc-s-programovanim/

Já chci jen pár řádků. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 10. 2012   #10
-
0
-

prvnich par radku je celej program

tedy bez zakladni struktury co v jave musis mit (ale tu si urcite zvladnes najit v nejakem tutorialu)

1. ukol:  vytvor program co vypise hello world;

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Tukan0
Stálý člen
27. 10. 2012   #11
-
0
-

KIIV máš pravdu, blbě jsem si to přečetl. 

To je jejich věc že jim to tam napsali, já ji taky jen naznačil postup. Tak proč to nezačneš hledat sám? Hned první odkaz po zadání "java get string from console" byl http://www.abbeyworkshop.com/howto/java/readLine/

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
27. 10. 2012   #12
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #13
-
0
-

Děkuji  

Takže mohl by ten začátek vypadat takhle?

import java.util.*;
import java.io.*;
public class xxx {
    
    public static void main(String[] args) throws IOException{
    		Scanner sc = new Scanner(System.in);
    	
    	String cislo = ""; 
           
         System.out.print("Napiš číslo (pro ukončení napiš 'konec' ): ");
         InputStreamReader converter = new InputStreamReader(System.in);
         BufferedReader in = new BufferedReader(converter);
  
          
          while (!(cislo.equals("konec"))){
              cislo = in.readLine();
              
              if (!(cislo.equals("konec"))){
                  System.out.println("Tvé číslo: " + cislo);
              }
          }
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #14
-
0
-

Vstupy a výstupy vím, spíše jsem nevěděl jak to udělat, aby se to pořád opakovalo a jak to ukončit. Teď mi to šlape, akorát bych potřeboval ověřit jestli to je podle zadání, jestli mi něco neuniká.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 10. 2012   #15
-
0
-

#13 Adam

Nevím jestli je to, cos napsal dobře, jen upozorňuju, že to nesplňuje zadání, což se zadaveteli určitě líbit nebude.

Konkrétně toto:

"Sestavte program, který postupně načte n celých čísel z klávesnice...

Hodnotu n zadejte z klávesnice a zajistěte, aby byla zadána hodnota větší než nula."

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #16
-
0
-

Takže stačí když přidám podmínku, aby to bylo větší, než nula?

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 10. 2012   #17
-
0
-

#14 Adam
Ty řešíš nějaké úplně jiné zadání, které by mohlo znít třeba takto: čtěte posloupnost čísel ukončenou slovem "konec" - nic takového po tobě ale nikdo nechtěl (v zadání)

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Adam
~ Anonymní uživatel
176 příspěvků
27. 10. 2012   #18
-
0
-

Však nepíšu, že to je hotový program, je to jen začátek, načte mi čísla a bude načítat, dokud to neukončím. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.112.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 10. 2012   #19
-
0
-

Ne, ty nejdřív přečteš jedno nenulové číslo, uložíš třeba do proměnné n.

Pak použiješ libovolný cyklus, který přesně n-krát přečte číslo, jinak řečeno přečte n čísel, nebo ještě jinak řečeno, bude si počítat od jedné do n a pro každou hodnotu počítadla přečte jedno číslo.

Hodnotu počítadla můžeš využít na výpis "zadej 3. číslo" atd

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Tukan0
Stálý člen
27. 10. 2012   #20
-
0
-

jo já jsem to prvně blbě napsal, konec je po zadani N čisel

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.56.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
987 příspěvků
27. 10. 2012   #21
-
0
-

#18 Adam
Já taky nepíšu, že to máš blbě, jen že řešíš něco jiného, než co máš zadáno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.233.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Vysvětlení zadání... — založil Empty

Seznam - vysvětlení — založil Pepa

Vysvětlení pojmů — založil Venca

Vysvětlení backtrace — založil Tassadar

Vysvětlení kódu — založil ingiraxo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý